Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fryse ustekt fiskegrateng - kan jeg det?

#1

Input sa for siden:

Jeg bruker rå fisk i gratengen min, kan fisk fryses på nytt? Og oppå bruker jeg stivpisket eggehvite, kan det fryses?

Hvis ja på de to første; finnes det noen former jeg kan fryse i, som tåler å gå rett fra fryser til stekeovn?


#2

Nera sa for siden:

Jeg ville ikke gjort det pga. eggehviten. Jeg ser for meg at resultatet etter tining og steking kan bli temmelig kompakt.

Men kanskje du kan prøve, og fortelle om resultatet her? ;)


#3

Veronal sa for siden:

Har du rå fisk i varm eller kald blanding? Jeg har det i varm blanding, så da blir det jo dampet før temperaturen er lav nok til å plassere i fryseren.

Stivpisket eggehvite blandet inn i sausen går i hvert fall helt fint.


#4

Input sa for siden:

Jeg har eggehviten oppå og plomme i sausen. Og blandet fisken inn i varm hvit saus sammen med kokt fullkornsmakaroni. Eggehviten oppå går det jo an å ta på når den er frossen egentlig. Hvor lenge kan jeg oppbevare eggehvite i kjøleskapet? Hvor lenge må jeg vente før jeg setter det hele i fryseren, og hvor oppbevarer jeg det i mellomtiden?

Hadde vært så praktisk å bare kunne lage en haug med fiskegrateng og slenge i fryseren, det er jo litt arbeid.


#5

Nera sa for siden:

Hvorfor ikke steke den så godt som ferdig før du fryser den? Det har jeg gjort med stort hell. :)


#6

Input sa for siden:

Fordi den skal steke i 50 minutter, og da tar det hele dagen å lage noen porsjoner. Jeg er for lat til det, men gjør det om jeg "må".


#7

gullet sa for siden:

Jeg har også stekt den ferdig før jeg puttet den i fryseren.
Det fungerer i hvert fall bra.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har frosset "rå" fiskegrateng, altså rå biter av fisk i varm hvit saus (inkl eggeplommer) med stivpiskede eggehviter. Det har gått veldig bra. Jeg droppet strø, siden jeg tenkte det ville blitt litt seigt.


#9

Input sa for siden:

Jeg får prøve, hadde vært genialt om det gikk.


#10

Veronal sa for siden:

Jeg bruker strø. Det blir bra. :jupp:


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tar på strø etterpå, men hvis du sier at det går bra å fryse strø, så skal jeg jamen gjøre det neste gang.


#12

Input sa for siden:

Hva slags strø bruker dere?


#13

Nera sa for siden:

Ferdig strøkavring er fint for de late. Evt. kan du tørke brød i ovnen og male det på kvern, om du gidder.

Noen ganger legger jeg litt ost under strøet, dersom jeg har rester i kjøleskapet. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.