Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker til 4-årsdag

#1

Serafin sa for siden:

Hjelp?

I barneselskapet skal jeg servere den mye omtalte søppelbilkaka, som er sjokoladekake med smørkrem samt muffins.

Jeg har beordret broren til å lage suksessterte med sjokolade på til oss. Den tenkte jeg at jeg kunne servere mødrene som også kommer.
Lage en pavlova? Jeg kan vel i utgangspunktet lage begge bunnene i morgen, og bruke en på fredag og en på søndag?
Hva kan jeg fylle med?

I fjor lagde jeg en osteiskake, jeg troooor jeg fant oppskriften her inne, men greier ikke finne den igjen. Hjelp?

Vi skal ha familieselskap på søndag.
Fortsatt søppelbilkake + vanlig langpanne sjokoladekake. (Storebror vennlig)
Pavlova
Osteiskake

Men hva mer?
Mad muff pie kanskje?

Men jeg mangler som sagt oppskrift på pavlova og osteiskake..


#2

eka sa for siden:

Hva med gele?


#3

Serafin sa for siden:

Ja, kanskje det..


#4

Trultesnippen sa for siden:

Muffins!
Passer for både store og små, og er kjapt og enkelt.
Også kan jo pynten tilpasses voksne/barn/jenter/gutter alt etter som.



#6

Acino sa for siden:

Jeg har flere ganger med godt hell lagd pavlova fra oppskrift på detsoteliv.no.
Har fyllt med det jeg har hatt lyst på; friske bær, frukt - til og med fryste, avrente bær kan brukes(iallfall har jeg gjort det vellykka).

Hva med eplekake, krydderkake eller kanskje boller - med eller uten fyll osv.


#7

eka sa for siden:

Pawlova
6 eggehviter -stivpiskes
370 g sukker - tilsett 1ss pr. gang mens mikser går.

2ss potetmel (siktet) - løftes inn
1 1/2 ts vaniljesukker løftes inn

1 1/2 ts klar eddik - haes i.

Bakepapir i langpanne. Settes inn i kald ovn, nederste rille. 150 grader i ca 45 - 60 min til den er lys gul. Slå av varmen, la kaka stå i ovnen til den er kald, gjerne over natta.

Pynt: krem/vaniljekrem + bær

Pynte


#8

Serafin sa for siden:

Må man bruke eddik i pavlolva? Jeg fant ikke. :gaah:

Jeg skal lage to pavlovaer og to iskaker i morgen, og en langpanne sjokoladekake. Så blir det muffins (barne og voksen versjon), og søppelbilkaken som er superviktig for Storebror.
Har vært og handlet nå. svett
Boller utgår, får de ikke gode glutenfrie og melkefrie..


#9

Acino sa for siden:

Eddik må nok til ja, for konsistensens skyld. Men jeg har aldri brukt vineddik, bare brukt vanlig husholdninseddik siden det er det jeg alltid har stående.


#10

Meissa sa for siden:

Jeg har aldri brukt eddik i pavlova... det står ikke noe om det i min oppskrift på vinterpavlova som jeg har funnet her inne.


#11

Serafin sa for siden:

To pavlovabunner er ferdig, med eddik.
Sjokoladekake i søppelbilform står i ovnen.

Litt krise, toro har trukket tilbake sin sjokoladekakemix og muffinsmix som er gluten og melkefri. Hadde heldigvis fra Regal liggende. Og en muffinsmix hadde vi, og en ligger på hytta, så da får jeg bakt to porsjoner. Puh.


#12

Candy Darling sa for siden:

Jeg har aldri laget kake spesielt til foreldrene. :skeptisk: De får spise pølser og prinsessekake og rosa muffins som oss andre.

Jeg brukte vel Møllerens store muffinsmiks (allergiker i selskapet), og bakte 4 brett á 12 muffins til vår 4-årsdag og det var ikke en smule igjen da alle var hentet.


#13

Serafin sa for siden:

Jeg må jo uansett bake til familieselskap, så da gjør jeg det sånn. Det kommer jo like mange foreldre som barn, nesten. :knegg:
Når ungene blir noen år eldre så gidder jeg ikke, men nå er det litt annerledes, når alle foreldrene er venninner av meg.


#14

Flubby sa for siden:

Jeg har alltid brukt oppskrifta til James Martin på pavlova, den skal ikke ha eddik eller potetmel i, og betydelig mindre sukker enn andre oppskrifter jeg har sett.

6 eggehviter - Stivpiskes
200 g sukker - drysses i de stivpiskede hvitene. Fortsett å piske til marengsen er tykk, og du ikke lenger kjenner sukkerkornene knase mellom tennene.
1 ts maizenna maisstivelse

Fordel marengsen på et bakepapir i en sirkel, ca 24 cm diameter. Bunnen vokser ganske mye, ferdigstekt er bunnen sikker rundt 30 cm.

Ovnen skal være ca 170 grader. Sett inn bunnen, og slå av varmen. La stå minst 6-8 timer, og gjerne over natten.

Lager som regel vaniljekrem av 1 pose idun vaniljekrem for koking når jeg ikke gidder lage selv av plommene. Avkjøl kremen, pisk den luftig. Visp krem av en pakke fløte, og bland kremen sammen med vaniljekremen. Styr for all del unna den ferdige vaniljekremen i desserthylla, den smaker høgg!
Et triks for at pavlovaen ikke skal bli bløt, er å pensle marengsen med smeltet sjokolade, gjerne hvit sjokolade.
Ha kremen på toppen, og pynt med masse frukt/bær, etter smak. En blanding av banan, bringebær, jordbær og pasjonsfrukt bruker å være populært her.

Sånn ellers har jeg dårlig erfaring med barn og kaker i selskap hvor det er masse viltre unger. Gele og is bruker å være mer populært. Lyse toro-muffins også. Jordbær dyppet i sjokolade. Blåbær tredd på strå. Melonkuler på cocktailpinner. Slike ting spiser de mye mer av etter min erfaring.


#15

Serafin sa for siden:

Jeg tenkte å servere frukt, men når guttungen selv ikke spiser det, så orker jeg ikke.

Det blir søppelbil kake, toromuffins og potetskruer. Og en bittebittebitteliten godtepose, som naboungene kommer til å grine på nesa over. gniten på snop

Gele spiser ikke bursdagsbarnet.
Mulig de får ispinner, mye is kan ikke bursdagsbarnet spise, han skal slippe å få annen is enn andre i sin egen bursdag. Lyse toro-muffins er med hvetemel...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.