Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karbonadedeig - spise eller?

#1

millact sa for siden:

Har en pakke karbonadedeig i kjøleskapet med utløpsdato 20. juni. Plasten har "blåst seg opp" mer og mer for hver dag, den buler skikkelig. Har hørt at da skal man ikke spise maten, stemmer det? Bør jeg returnere den til butikken eller er den trygg å spise?


#2

Katta sa for siden:

Jeg vil tro den er trygg å spise. Jeg hadde åpnet plasten og luktet på den. Lukter den greit, hadde den passert hos meg.


#3

Hannah sa for siden:

Jeg gjør som Katta. Men om den blåser seg opp sånn som du beskriver, så lukter jeg gjerne litt ekstra nøye. Man merker om kjøttet er dårlig.


#4

Pelle sa for siden:

Har hatt flere slike i det siste. Har luktet helt fint når den har luftet seg et par minutter, ingen har blitt syke.


#5

millact sa for siden:

Pelle. Har også hatt flere slike, men ikke så "ille" som denne. Kjenner at jeg er litt skeptisk.....Synes ikke karbonadedeig lukter noe særlig godt uansett. Tenker vi tar sjansen. I morgen er jo bare 16, så den burde være bra. Ligget i kjøleskapet siden jeg kjøpte den på lørdag.


#6

Heddamor sa for siden:

Jeg har kjøpt mange pakker med karbonadedeig som har blåst seg opp i det siste. Har vært veldig skeptisk, men luktet og luktet og kommet til at det bare har vært den vanlige ekle karbonadedeiglukta. Har ikke blitt dårlig ennå, spiste det senest til middag i dag. ;) Tro hva det kan komme av?


#7

Malus sa for siden:

Selv om man syns karbonadedeig ikke lukter så godt i utganspunktet, så er lukten av bedervet kjøtt noe eget. Hvis det virkelig er dårlig, så skjønner du det når du åpner pakken. Er det i grenseland, så sørg for å få det gjennomstekt godt.


#8

Tjorven sa for siden:

Karbonadedeig lukter høgg uansett, men jeg tror (og håper) at jeg ville luktet forskjell hvis kjøttet faktisk var dårlig.

Vi brukte karbonadedeig med forfallsdato samme dag i går. Jeg serverte lasagne. Først skikkelig stekt, og så kokt inni lasagnen i 20 minutter. Da er man på den sikre siden, og det ble skikkelig godt også.


#9

millact sa for siden:

Heddamor: Kan det være fordi det er sommer? Vet ikke. Får steke veldig godt!


#10

Bomull sa for siden:

Jeg har en nå, som blåste seg opp en uke før dato, gikk ut i går. Den er virkelig oppblåst, slik jeg aldri har sett før og har en mistanke om at den har gjæret godt. Jeg er rett og slett usikker - men du kan jo evt. åpne og lukte, lukter det ok hadde jeg nok brukt den. Jeg hadde tenkt til å forsøke bytte min som var sprekkeferdig før dato som sagt, men tiden har ikke strukket til ...


#11

millact sa for siden:

Frister litt å bare bytte den. Har kvittering også.


#12

Bomull sa for siden:

Det tror jeg fint du kan gjøre - det er jo ganske obvious at den ikke er heeelt som den skal nødvendigvis. :nemlig:


#13

Morella sa for siden:

Jeg har to pakker kjøttdeig i kjøleskapet som oppfører seg på samme måte. De går ikke ut på dato før i neste uke, håper virkelig det går greit å spise dem på lørdag.


#14

Bomull sa for siden:

Jeg åpnet min nå nettopp og sniffet, det luktet hugg og helvete for å være ærlig og deigen hadde en grålig farge - ble ikke friskere av litt luft nei ... Det så også ut som det vokste noe på den litt her og der :skremt:, så min deig blir ikke spist!! :niks: Vil legge til at jeg slett ikke er noe nasiprippen på slike datoer generelt og kan spise både det ene og det andre utgått på dato uten å tenke større over det.


#15

millact sa for siden:

Absalone: Så ekkelt! Min ligger enda fint i kjøleskapet, fristet ikke å spise den. Tenker jeg bytter den i morgen evt lørdag.


#16

Maz sa for siden:

Jeg har flere pakker og spurte på butikken de var klare. Ta den med tilake, ikke åpne.


#17

millact sa for siden:

Takk, det skal jeg gjøre i morgen tidlig.


#18

millact sa for siden:

Byttet pakken på lørdag, null problem. Han som satt i kassen var helt enig i at det var fornuftig å returnere den.


#19

Bluen sa for siden:

Jeg har en pakke kyllingkjøttdeig i kjøleskapet som nå ligger og buler. Den har siste forbruksdag i morgen, og jeg tenkte å bruke den i dag. Nå ble jeg usikker, kjenner jeg. Den ser fin og rosa ut, men jeg har ikke åpnet og luktet på den ennå.


#20

Pelle sa for siden:

Spiste enda en pakke med bulende karbonadedeig her om dagen (ikke gått ut på dato). Ingen ulukt etter steking, fin smak og ingen syke.

Mulig vi er gale? Jeg pleier ellers være fisefin på slikt.


#21

Polyanna sa for siden:

Buling er da ikke farlig i seg selv?

Bruk lukt- og synssansen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.