Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pene klær når man skal ut

#1

Sitron sa for siden:

Ut og reise, på teater osv. Er det slutt på dette i forhold til slik det var før? Når vi har vært på teater har det vært unger der i typiske hverdagsklær. Jeg kler ikke mine heller i ballkjoler akkurat, men de får finere klær på seg enn om vi skulle på butikken. Det samme om vi skal ut og reise. Kler de ikke i lekeplassklær, for å si det sånn.

Jeg er vokst opp med at man pynter seg litt, ikke så mye nødvendigvis, når man skal noe spesielt.


#2

Inagh sa for siden:

Nå har jeg ikke hatt barna med i teater eller liknende ennå, men jeg vet at når den dagen kommer, vil jeg kle dem penere enn hva de normalt er kledd, ja. Jeg syns at det skal være noe spesielt ved å gå i teater etc - og noe av magien jeg husker fra jeg var lita, er nettopp det å kle seg litt pent.

Jeg er så sær at jeg til og med pynter gutta litt bare vi skal i familieselskap, jeg - ikke stivpynta med dress og slips, men med pene bukser og skjorte, f.eks.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tenker som deg her, jeg syns man kan pynte seg litt når man skal ut på noe annet enn lekeplasser og lignende. Jeg liker å være pent kledd, og jeg liker å kle 3-åringen pent. Nå kler jeg henne pent i barnehagen også da, hun har jo allikevel dress på seg ute, og jeg har jo vaskemaskin, men skal vi ut på teater, spise ute eller annet, så syns jeg det er greit å kle seg litt opp. Jeg ser jo oftere og oftere at folk driter i det, og det er jo litt trist.


#4

Mor til 4 sa for siden:

Jeg pynter ikke ungene veldig, men de har rene og fine klær da vi skal noe spesielt.


#5

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg kler på rene klær om man skal noe spesielt, men ikke nødvendigvis "pynteklær". Det avhenger av hva vi skal egentlig.


#6

HP sa for siden:

Poden er normalt pent kledd hele tiden. Dobbelsjekker at det er pent nok om han skal spesielle ting. Skitne klær vaskes, og hullete klær lappes eller byttes ut. Vi har en gutt som ødelegger lite klær, på tross av at han er veldig aktiv i lek. Han kan gjerne gå i samme antrekk både to og tre dager i barnehagen.


#7

Adrienne sa for siden:

Dersom vi skal på besøk eller lignende så sørger jeg for at ungene er rene, pene og kanskje har på seg litt finere tøy enn vanlig. Skal vi ut og reise så passer jeg på at det de har på seg er komfortabelt, det er det aller viktigste. Jeg bryr meg katten om de andre passasjerene på flyet synes ungene mine har på seg fine klær.


#8

Olympia sa for siden:

:dulte:


#9

Benzo sa for siden:

Vi pynter barna om vi skal bort, være seg middagsbesøk eller en tur på cafe.


#10

Olympia sa for siden:

Jeg synes forresten det er lkettere med jenter enn med gutter når det gjelder akkurat dette. Jenter kan lett pyntes med en kjole uten at det blir stivpyntet. Gutter har ikke så mange alternativer. Jeg kommer aldri til å kjøpe dress/dressbukser og vest til gutten min, det synes jeg er altfor stiv for små barn. Savner mellomting mellom dress/slips/vest og olabukser/genser/joggesko.


#11

MokkMokk sa for siden:

Her pyntes det om vi skal noe spesielt. Det blir sjelden stripynt, men jeg syns de skal ha litt finere klær enn til hverdags ved slike anledninger. Har derimot også erfart at mange ikke bryr seg om å pynte ungene nevneverdig når man skal "på noe", og syns det er litt trist.


#12

Olympia sa for siden:

Vi er altfor ofte på cafe enn at jeg gidder å pynte dem av den grunn. :fnis: Tommelfingerregelen er vel uansett at jeg føler for å sette på dem finere klær når jeg selv gjør det.


#13

Benzo sa for siden:

Vi er også på cafe flere ganger i uka, men jeg skifter om til penere klær uansett. Går ikke rett fra lekeplassen til cafebordet. ;)


#14

Avatar sa for siden:

Vet du Sitron, dette har jeg tenkt på i det siste også.

Mine eldste har vært på mange bursdager i det siste, og svært få av barna pynter seg.
Man kan jo kle seg pent og kult, selv om man er 8 og 10 år. :nemlig:

Jeg kler alltid jentene penere når vi skal noe spesielt.
Teater, ut å spise, bursdager, skoleavslutninger etc. Syns det er koselig, og det syns heldigvis barna mine også. :riktig:

Men, 2-åringen blir selvfølgelig kledd anderledes enn de store.
De store er opptatt av at ting skal være kult, ikke søtt lenger!

Vi hadde familiebursdag her forrige helg.
Det var kun vi og min bestemor som hadde pyntet seg.
Ikke stivpyntet, men litt pent.


#15

Angelique sa for siden:

Vi har ikke på barnehageklær om vi skal på besøk, kino eller teater
Da tar vi på litt penere tøy.

Barnehgaetøyet tåler å bli herjet i,malt med osv
Syntes det er hyggelig å pynte de litt mer i hverdagen

Jeg er også vokst opp slik som Sitron skriver, når vi skulle bort pynte vi oss litt.


#16

livit sa for siden:

Jeg tar på unga litt finere enn skole-/barnehage-klær om vi enn bare skal på butikken....


#17

Chanett sa for siden:

Her kler vi oss også penere om vi skal noe. Teater er skjørt/kjole for jentene (ikke av julepynteslaget) og penere enn dongeri for gutten (som regel fløyelsbukse med trøye med pikekrage og pen genser oppå). Alltid kåpe eller duffelcoat på vinterstid og annet enn goretex på beina. Som regel er de fleste andre barna kledd på samme måte. (Ungene er nå 5, 8,5 og 9,5)


#18

Tallulah sa for siden:

Enig. Det er nok varierende hva folk betegner som "pent kledd" også. Jeg kommer aldri til å ta på Lille B skjorte før han evt. spør om det selv fordi jeg er ikke begeistret for det på små gutter. Når vi skal bort har han ofte cordfløyelsbukse, enkel genser og kanskje kortermet åpen skjorte utenpå. Evt. hawaiiskjorte. ;) Pensko gidder jeg virkelig ikke kjøpe til en gutt som vokser 2 størrelser pr. sesong og har kanskje 5 pynteanledninger i året.

Jeg pynter ham ikke om vi skal på café eller et barnearrangement i helgene, det er hverdagslige aktiviteter for meg. Skal vi i operaen tar jeg sikkert på ham antrekket nevnt over.
Når vi skal ut å reise gjelder komfort over alt annet. Både han og jeg skal få slippe å sitte timer på fly i stive bukser.


#19

Mams sa for siden:

Her blir ungene litt pyntet om vi skalnoe spesielt som teater, famileselskap o.l.
Stivpynter de ikke, men en pen bukse og en pen genser (gjerne strikket) synes jeg er å pynte gutter litt.
Skjorter derimot blir sjeldnere brukt (for jeg er ikke glad i å stryke).


#20

Avatar sa for siden:

Enig! Men det går an å se pen ut i komfortable antrekk også.


#21

Olympia sa for siden:

Enig. Skal vi ut å reise er det helt likegyldig hvordan klærne ser ut. De må være funksjonelle. Lett å ta av og på (uforutsigbar temperatur på flyet), mest mulig benfrihet, sko som er lette å ta av og på (sånn at man evt. kan ha beina på setet) osv. Å tilbringe flere timer på flyplasser, i fly og i drosje krever ikke pentøy, men funksjonelt tøy.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Det er nok ikke en utpreget god egenskap jeg har, men jeg får virkelig vondt i øynene når jeg ser barn med knallgul bukse og rød genser i skikkelig kræsjende mønstre. Da tenker jeg ofte at her er har vi foreldre uten smak. Jeg ser jo nå i tråder som dette at det ikke trenger å være tilfelle, at barnet kanskje har fått lov å velge ut antrekket sitt selv den dagen eller noe. Men huff, jeg får rett og slett bare litt vondt i hodet. :knegg:

Jeg legger kanskje litt for stor vekt på at vesla skal se pen ut, at klærne skal matche og være fine. Men jeg legger også stor vekt på komfort. Jeg synes ikke det trenger å være enten-eller.


#23

Line* sa for siden:

Da mine var små, gjorde jeg også det. Tok på dem noe pent om vi skulle noe. Etterhvert som de begynte å bestemme selv hva de skulle ha på seg, forlangte jeg likevel at de skulle kle seg "normalt" om de skulle være med meg.

Ellers blandet jeg meg aldri i hva de kledde seg i. De godtok å "skifte litt stil" om de skulle være med meg noen plass. Om de da ikke hadde en "passende stil" på det tidspunktet. Her har vi vært innom alle stiler, alt fra punck/goth til super-hubbabubba-berte. :gal:


#24

Tallulah sa for siden:

Hos oss så har vel mor og far vært gjennom nesten alle nevnte perioder og endt opp som femtitallsinspirerte skatere med elementer både fra punk og goth. Vår største skrekk er vel at Lille B skal bli altfor streit og forlange slips og Burberry. :knegg:


#25

Filifjonka sa for siden:

Jeg har også pleid å ta på litt finere klær hvis vi skal på teater. Syns også det er hyggelig å ha på f.eks. duffelcoat og skinnsko hvis vi skal til byen på lørdag, istedetfor parkdress og cherrox.


#26

Filifjonka sa for siden:

Ser for meg Lille B med vannkjemmet hår og mørkeblå blazer med gullknapper :humre:


#27

Line* sa for siden:

:knegg:


#28

Enhjørning sa for siden:

Jeg har faktisk tenkt samme tanken.
Jeg liker å kle gutten min pent når vi skal noe, på kafé eller i selskap, men det viktigste er likevel at gutten klarer å bevege seg i dem.
Heldigvis har nå f.eks H&M mange pene, myke skjorter som ser ålreite ut uten å være stivpyntet, og Cubus har fine strikkejakker som er flotte å kombinere med myke, mørke bukser.

Men - nå er gutten vår bare to år ennå, og jeg har lagt merke til at det er mye finere "mellompyntede" klær til småttisene enn til de litt større gutta - så vi får vel et problem etter som han vokser til, og alt jeg kan velge mellom er hvitskjorte eller hettegenser med Spiderman på... :mumle:


#29

Enhjørning sa for siden:

Kan nesten si det samme her... :knegg:


#30

Mandarin sa for siden:

Enig Sitron.
Barnehageklærene ligger hjemme når det er spesielle ting, som teater, selskaper, osv.
Reise får hun på seg comfy pene klær.


#31

Tinka sa for siden:

Har vært endel på teater opp igjennom årene med ungene og der har ungene vært kledd alt ifra dress, flotte kjoler til vanligt tøy.

Vi velger selv litt penere tøy men ikke dress på junior.

Men så er det jo også det at selv om jeg ikke liker det tøyet enkelte unger har på seg så kan jo smaken til de voksne være forskjellige om hva de liker evt, synes er fint.

Når vi skal på reise så velger vi komfortable klær.


#32

Kate sa for siden:

Jeg kler han alltid pent dersom vi skal noe spesielt, synes det er fint.


#33

Nenne sa for siden:

Vi pynter. :nikker: I bursdager, i teateret, på kaffebesøk, til 17. mai og ved andre anledninger der de føles naturlig. Ikke på reiser, da tenker jeg bare at det skal være behagelig, det er ille nok å måtte sitte stille om ikke klærne skal være ukomfortable. Jeg synes det er traurig med unger som kommer i olabukser i bursdagsselskaper eller til 17. mai.


#34

Estrella sa for siden:

Jeg har bare gutt og synes det er enklere å kunne pynte jenter uten at det blir stivpyntet når man skal på noe.
Men hvis vi skal ut på noe, bursdag ut å spise og lignende pynter jeg Christian litt eks. skjorte og en pen bukse.
Jeg er også vokst opp med hjemme at man pynter seg litt når man skal på noe.


#35

Olympia sa for siden:

Ja, det er vel et viktig poeng også. Kanskje foreldrene føler at de har pyntet barna sine, selv om det på andre ikke virker slik.


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg pynter ikke guttungen dersom vi skal på kafé eller bytur. Bursdager, julaften og 17. mai er derimot pynteanledninger her i huset. Ved flyreiser synes jeg joggedresser er mest passende.


#37

Huldra sa for siden:

Enig. Selvfølgelig prøver jeg å ha rent tøy når vi skal på butikken eller på kafe. Men det hender jo vi drar rett fra barnehagen og da er de møkkete, og det bryr jeg meg ikke om.

Er også enig med Tinka. Det kan jo hende jeg føler jeg har pynta ungen min, mens andre igjen ikke synes det. Kommer jo an på smaken.


#38

Canisa sa for siden:

Her i huset har vi betegnelsen "bysko" dvs. støvletter til jenetene og penere skinnsko til storebror. Goretex og liknende er barnehage/skole/ut-å-leke-sko. Det samme gjelder forøvrig annet yttertøy; kåper til jentene og penere parkas til storebror. Når vi er i teater, på konserter, på kino, kafe'/resturant el. kler vi på noe pent (det er lang vei fra barnehagejoggis til ballkjole spør du meg).

Har reagert på at vi har blitt invitert i bursdag (hele familien) og når vi har kommet dit har vi vært de eneste som har pyntet oss ... Storebror på 10 har forøvrig blitt veldig glad i dressen sin, og benytter enhver anledning til å "dresse seg opp". Noe som tydeligvis er populært hos jentene.:rolleyes:

Jeg har også vokst opp med at man kler seg litt penere om man skal noe spesielt, og jeg synes det er hyggelig å pynte seg litt.:jåle:


#39

jane sa for siden:

Vi pynter oss ikke bare for å gå på teater. Men vi har rene og hele klær på oss da. :D


#40

Apple sa for siden:

Jeg sørger alltid for at lillegutt er ren og pen i tøyet (når jeg kan), men vet ikke helt hva som betegnes som "pyntet". Til jul feks, er det lettere, men det blir fort antrekk som skjorte, vest og penbukse. Synes det er lite å velge i til gutter av pentøy. Har funnet noe jeg synes er fint nå, men gidder ikke spare det til bare bursdager. Må innrømme at jeg allerede klør meg i hodet, og lurer på hva han skal ha på seg 17.mai. Jenter kan man alltid finne en kjole til, ivhertfall.


#41

Tallulah sa for siden:

Det blir vel hans ungdomsopprør det. Blazer, slips og unge høyre. :grøss:


#42

Tøtto sa for siden:

Her hjemme går snuppa ofte i joggebukse o.l. Hvis vi skal ut på cafe eller bare en tur til byen tar jeg på henne noe litt penere men uten å pynte henne nevneverdig.


#43

Toffskij sa for siden:

:nemlig: Jeg kjenner flere som har gjort den slags ungdomsopprør, det er bare å grue seg.

Vi pynter IKKE ungene når vi skal ut og reise. Spesielt ikke lange flystrekk. Da må de ha noe behagelig, pluss at det gjerne blir en del søl. Jeg pynter meg heller ikke. Når vi skal på litt høytidelige byturer, og gå på kino eller teater eller noe, oppgraderer vi antrekkene litt fra barnehagestandard (som for øvrig er ganske pen og ikke spesielt shabby), men ikke noe voldsomt. Til kafébesøk har vi vanlige hverdagsklær, som regel.


#44

Pastill sa for siden:

Pynter han nok ikke, men sørger for at han har på seg noe av det nyeste som er rent og helt.


#45

Chanett sa for siden:

Helt enig. Og jeg er jo til og med så sær at jeg synes at man skal ha bunad 17. mai. Skikkelig bunad, altså. sær


#46

apan sa for siden:

Teater, 17. mai, bursdag etc er pynting, ikke akkurat dress på toåringen, men pen genser/skjorte/cordbukse, litt ettersom. Han har fått pensko i år, men penere utesko og pen utejakke har han ikke ennå, jeg synes det er altfor få anledninger.
Reise er ikke pynting for meg, da er det avslappede, behagelige klær på hele gjengen.


#47

livit sa for siden:

Signerer absolutt denne :jupp: .


#48

Ru sa for siden:

Sånn er det her også.
(Eneste forskjellen er vel at her i byen er det oftere bruk for regntøy og gummistøvler, selv om vi skal i teater. Bortsett fra nå da! :fint vær: )


#49

Lykken sa for siden:

Her er jeg helt enig med HI, jeg er vokst opp med at man pynter seg skikkelig på julaften, 17 mai, familieselskap og bursdager. Teaterbesøk, kirken etc tar man også på seg pene klær. Hvor pyntet det er avhenger jo litt. Skal vi ut å reise tar jeg på komfortable klær, men det er pent og matcher i fargene.
Mannen min synes jeg er litt småborgelig, og mener at jeg er veldig preget av arbeiderklasse-familien min, som omtrent pynter seg for å gå til legen. :o


#50

amor sa for siden:

Jo. Jeg markerer "anderledesdagene" ved å kle på barna noe litt finere tøy enn til hverdags. De som nå velger klær selv her i huset, faller dette naturlig, etter at jeg alltid har gjort det når jeg valgte for dem.

Jeg synes det er fint å markere at noe litt spesielt skjer på denne måten og opplever at det betyr noe for barna også.


#51

Sitron sa for siden:

Definér skikkelig bunad.


#52

Heiko sa for siden:

wow! Det hadde vært drømmen! Jentene er stort sett møkkete fra topp til tå når dagen er over, nesten alt må på vask :mumle:


#53

Chanett sa for siden:

De som er godkjent at bunadsnemda som bunad. F.eks Hardangerdrakt, Vossabunaden, Rogalandsbunad etc. Ikke slike kjipe etterlikninger som man får på Obs og andre steder.


#54

Stompa sa for siden:

Vi pynter oss hvis vi går på konsert eller teater, men jeg ser at det er mange unger som kommer i klær som de åpenbart har hatt på seg i barnehagen/på skolen hele dagen. Stivpynter ikke, men litt finere enn til hverdags er vi, både ungene og jeg.


#55

Heiko sa for siden:

:rofl:

Det må da være skrekken!!


#56

Sitron sa for siden:

Det er en ganske snobbete holdning.


#57

Heiko sa for siden:

Jentene er glad i å "pynte" seg, og går ofte i kjole/skjørt til vanlig. Skal vi i selskap ol pynter de seg litt ekstra, men stiv-pynting er vi ikke gode på (heldigvis).


#58

Chanett sa for siden:

Hvorfor det? At man foretrekker ekte varer har ingenting med snobbethet å gjøre.


#59

Sitron sa for siden:

Jeg ser på det som en snobbete holdning.


#60

Nenne sa for siden:

:nynner: "...når ateisten sønn, til og med ber aftenbønn."


#61

Chanett sa for siden:

Det skal du få lov til. raus


#62

Chanett sa for siden:

Når vi snakker om klær. Hva synes dere om militær-inspirerte klær til unger?


#63

Vimsen sa for siden:

Grusomt! Virkelig fælt.

Og jeg lurer på om dere ikke kler ungen med rene klær til vanlig?
Siden mange av dere sier at "dere tar på dem rene, pene klær"


#64

Lykken sa for siden:

Ja, altså så god råd har vi ikke, har vi kan spandere ekte bunad annenhvert år i vokseårene. Men svigermor syr noen helt nydelige bunader til både jentene og gutten i familien, de er flotte nok for 17 mai. Såpass flotte at en dyrere barnebutikk i Oslo ønsker å ta dem xx antall eksemplarer. Hvis svigermor hadde giddet.
Jeg er litt enig i at det er snobbete, ihvertfall til barn. Synes det er greit å få ordentlig bunad til f.eks konfirmasjon eller noe, da kan man ha den ofte i en del år. Dessuten, jeg vet ikke om Oslo-drakten/bunaden (den grå) er godkjent, men jeg er ihvertfall ikke så teit å skaffe meg Hardangerbunad når jeg ikke kommer derfra. Som mange "snobber" gjør.


#65

Lykken sa for siden:

:humre:


#66

Vimsen sa for siden:

Min 4-årinng fikk bunad når hun var 3 år. Den kan syes ut helt til hun er MINST 7 år.


#67

Sitron sa for siden:

tør ikke tenke på syerske-kostnadene til hver 17. mai


#68

Vimsen sa for siden:

man syr da selv.


#69

Sitron sa for siden:

Eh. Nei.


#70

Lykken sa for siden:

Åja, kan de syes ut så lenge. Svigermor har sydd andre eksemplar til sønnen min, og han ble akkurat 5 år, for kort i beina og fikk ikke gjort mer. Men datteren min på 2 har sin fra 1 år ennå, men den tror jeg ikke holder til neste år igjen.


#71

Vimsen sa for siden:

Ja, hun som sydde Frida sin la inn så mye stoff som mulig i sidene. :)


#72

Cascaye sa for siden:

Glad for å ha en mor som broderer bunader jeg. :)
Neste 17.mai skal S få Hardangerbunad, tipper vi blir flotte i matchende bunader.


#73

Lykken sa for siden:

Ah, det var greit å vite. Vi har 3 bunader/drakter å velge mellom (Oslo, Follo og Lofoten), så det blir jo moro når den tid kommer.

:sporer helt av: :o


#74

Vimsen sa for siden:

Lofotbunad... :rørt:


#75

Chanett sa for siden:

Her i byen har småjentene hatt Hardangerdrakter i flere genrasjoner. Jentene har draktene som min søster og jeg hadde og guttungen har mamma sydd nytt til. Guttungen fikk sin første Hardangerdrakt da han var to. Den hadde han til og med første klasse. I fjor fikk han ny og den regner vi med at passer i fire år.

Jente bruker de i snitt i tre år i slengen før de trenger nytt skjørt eller/og vest.

Mulig det er fordi jeg alltid har hatt bunad selv og er vant med at "alle" har bunad at jeg ikke ser på det som snobbete. Det er liksom vanlig. Dog ser jeg jo at noen kjøper slike etterlikninger som ofte er lite pene og alt annet enn håndverk. Da hadde jeg nok heller gått for pen kjole eller dress.


#76

Lykken sa for siden:

:dulte:
Er du derfra? Hele svigersfamilien er fra Eltoft og Limstranda. Men flesteparten bor her i området.


#77

Nenne sa for siden:

Det er det styggeste jeg kan tenke meg å se barn i. Voksne også for den saks skyld, om de ikke er yrkesmilitære da.


#78

Chanett sa for siden:

Guttungen fikk sin første militærbukse i forrige måned. heldigvis blingset svigermor på størrelsen, så den er allerede knapp. ond mor


#79

Lykken sa for siden:

Men ja takk til flotte menn i uniform. :p


#80

Canisa sa for siden:

Så fin som jeg er når jeg pynter meg i min!:kry:


#81

Sitron sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan den ser ut. Jeg har en kjip en. Jeg vil ha nordlandsbunad.


#82

Olympia sa for siden:

Jeg er litt enig der. Utrolig mange som ikke har råd til å kjøpe "ekte vare", og kjøper på Obs! & co. for å gjøre litt stas på ungene 17. mai likevel. Ganske trist å tenke på at bunadspolitiet inspiserer også de små barna og rynker nesen over deres antrekk.

Jaggu bra at jeg ikke liker bunad, da sparer jeg masse penger under barnas oppvekst. :pjaktisk:


#83

Canisa sa for siden:

Slik!

Det er forøvrig Prinsessas gudmor som er modell!:hjerter:


#84

apan sa for siden:

:nemlig:
Selv om vi sikkert kunne hatt råd til det, tror jeg ikke jeg prioriterer så dyre plagg til barn som vokser. Så det er også en side av saken. Vi kjøper ikke juksebunader heller da, han går i andre penklær. Men her synes jeg det viktigste er at alle pynter seg slik de ønsker, og at man ønsker å være fin på en dag som 17. mai! Og det ønsker nok de fleste, uansett hvilken løsning de velger.


#85

Lykken sa for siden:

Den er veldig flott! :)


#86

Vimsen sa for siden:

Her er min snobbedatter i sin bunad :stolt:


#87

Vimsen sa for siden:

80% av familien min bor i Lofoten. Jeg har veldig lyst på en sånn. Nydelig.


#88

Canisa sa for siden:

Er Lofot-jente!:kry:
Du har forresten en nydelig "snobbedatter"! Her går det i Hamarøybunad for "snobbedøtrene".


#89

Vimsen sa for siden:

Jeg har dessverre bare vært der en gang. :trist:


#90

Mandarin sa for siden:

Snakker vi om bunader nå ? :popcorn:

Både jeg og lillemor har ekte hardanger.


#91

Canisa sa for siden:

Har du ikke hørt om avsporing?:knegg:


#92

Mandarin sa for siden:

Jeg elsker avsporinger!! :elsker:


#93

Enhjørning sa for siden:

:iiik: Ikke snakk... :grøsser:


#94

Enhjørning sa for siden:

Det hadde jeg faktisk tenkt jeg skulle lage en egen tråd om!
Som du sikkert så, nevnte jeg det i tråden "Har du på ungene dine klær du ikke synes er fine?", da vi hadde fått army-bukse med matchende body (!) til ettåringen.
Jeg synes overhodet ikke om det, unnskyld meg, men det vrenger seg i meg når jeg ser smågutter i militærklær. :grøsser:

Giveren hadde jo bommet fullstendig, hun er dama til broren min, så hun burde fått med seg at mannen er gammel militærnekter og jeg selv også er temmelig pasifistisk og anti-militær... :humre:


#95

Mandarin sa for siden:

ÅÅ jeg er så enig. LIKER IKKE MILITÆR KLÆR!!


#96

Ru sa for siden:

Først til bunader:
Vi har ordentlige ekte bunader både poden og jeg, Halling til ham og Nordlandsbunad til meg. Jeg kan forøvrig bære både Vossa-, Hardanger- og Fana-bunad med rette. :har slekta i orden:

Så til det andre: Jeg kan ikke fordra militærbukser og annet, med mindre det er vernepliktige eller ansatte i forsvaret som har det på seg.
Råsa og blå armybukser til barn, får meg til å grøsse aldeles, og jeg fatter ikke hvordan man kan kle opp barna som små lekesoldater på den måten.


#97

Filifjonka sa for siden:

Helt enig. "Man skal" ha bunad på 17. mai, og til og med en ekte og godkjent - jeg håper det gjelder bare på egne vegne og ikke alle andre.
17. mai er ikke en dag som betyr mye for meg, bunader interesserer meg helt minimalt. Jeg syns ikke det er spesielt fint, og det er absolutt ikke noe jeg vil prioritere å investere hundretusener i for at familien skal bruke en dag i året.

Militærklær syns jeg er stygt på både barn og voksne.


#98

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det er dødskult med militærkler til barn, så lenge det ikke ser "ekte" ut. Jeg vurderte å kjøpe en rååsa og lilla militærbukse til 3-åringen, men den var litt dyr så jeg lot være. Jeg syns det er skikkelig stilig. :upolitisk korrekt:

Forresten kan det være stilig på voksne også, men det kommer an på hva slags klær det er eller hvordan man ser ut med det på. Militærinspirerte bukser med lav hofte på en slank kvinnekropp kan være ganske så sexy.


#99

Dixie Diner sa for siden:

Virkelig? Har du lyst å kjøpe en til meg? Jeg har nemlig ikke råd til å bruke 20.000,- kr eller mer på et antrekk jeg skal bruke et par ganger i året. :snill:


#100

Olympia sa for siden:

Jeg trodde faktisk ikke at det var vanlig å nærmest synes synd på barn som "ikke er pyntet nok" i barnebursdager eller til 17. mai. Jeg har møtt 7-8-åringer som gledet seg til 17. mai fordi da skulle de ha på seg den kuleste buksa og flunkende nye sko og genser, og i deres hodet var de kjempepyntet. Ekkelt å tenke på at andre mener at de ikke er "fine nok". Og at det finnes dager som man kun kan benytte bunad eller dress. Det allerverste er at det finnes ganske mange voksne helt blottet for sosiale antenner som slenger kommentarer pga. andres påkledning på disse dager.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.