Jeg har en litt høy 3D-form som jeg skal steke sjokoladekake i. Hva slags oppskrift egner seg da? Jeg pleier å lage soaked chocolate cake, men det skjønner selv jeg at blir fiasko i noe som skal stå støtt. Noen som har peiling? (Det er et must at det smaker godt også da.)
En ting til - jeg ser mange snakker om FLOTT matfett i disse formene. Jeg har kjøpt formfett på sprayflaske. Fungerer ikke det like bra?
Jeg har aldri lage en 3D-kake, så oppskrift skal jeg ikke uttale meg om, men hvis du smører først og deretter strør hele formen med semulegryn eller hvetemel (pass på at ikke en eneste flekk er bar), så kan du smøre med nær sagt hva det skal være.
Flott matfett er til smørkremen. Formene sprayes med formfett.
Men begge deler smaker hoggorm, så jeg ville gått for Teofelias løsning, og valgt farger til pynten som ikke er avhengige av hvit krem som base. Da kan du bruke smør istedenfor.
Toro - vel å merke Toro langpanne ( den blir det nok deig av til å fylle ) .
Den kaka er fri for melk og gluten, men skal kaka være allergivennlig må også fettet være melkefritt( olje,margarin u. Melk). Ifht cøliaki - man må være pinlig nøye med vask av redskaper ol. For at det ikke skal være spor av mel.
Flott brukes i smørkrem fordi det gir en bedre base for farger - fargene blir klarere ( mer jordfarger med margarin ol.) For å gi både utseende og smak på kremen, ta 50/50 av Flott og margarin. Meierismør egner seg dårlig til smørkremer som skal sprøytes fordi smeltepunktet er så lavt - romtemperatur og det flyter.