Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags sjokoladekakeoppskrift er egnet til Cacas-kaker?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har en litt høy 3D-form som jeg skal steke sjokoladekake i. Hva slags oppskrift egner seg da? Jeg pleier å lage soaked chocolate cake, men det skjønner selv jeg at blir fiasko i noe som skal stå støtt. Noen som har peiling? (Det er et must at det smaker godt også da.)

En ting til - jeg ser mange snakker om FLOTT matfett i disse formene. Jeg har kjøpt formfett på sprayflaske. Fungerer ikke det like bra?


#2

Teofelia sa for siden:

Jeg har aldri lage en 3D-kake, så oppskrift skal jeg ikke uttale meg om, men hvis du smører først og deretter strør hele formen med semulegryn eller hvetemel (pass på at ikke en eneste flekk er bar), så kan du smøre med nær sagt hva det skal være.


#3

allium sa for siden:

Flott matfett er til smørkremen. Formene sprayes med formfett.

Men begge deler smaker hoggorm, så jeg ville gått for Teofelias løsning, og valgt farger til pynten som ikke er avhengige av hvit krem som base. Da kan du bruke smør istedenfor.


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Takk! :blomster: Jeg skal ikke ha smørkrem til kaken, så da er ikke FLOTT-et noe jeg trenger å tenke på. Good!


#5

Carpe Diem sa for siden:

Jeg bruker Toros sjokoladekake :jupp:
Bruker formfett og strør med mel etterpå da går det alltid fint


#6

Snuppa sa for siden:

Jeg bruker også toropose. Passer perfekt :)


#7

Charlie sa for siden:

Toro - vel å merke Toro langpanne ( den blir det nok deig av til å fylle ) .

Den kaka er fri for melk og gluten, men skal kaka være allergivennlig må også fettet være melkefritt( olje,margarin u. Melk). Ifht cøliaki - man må være pinlig nøye med vask av redskaper ol. For at det ikke skal være spor av mel.

Flott brukes i smørkrem fordi det gir en bedre base for farger - fargene blir klarere ( mer jordfarger med margarin ol.) For å gi både utseende og smak på kremen, ta 50/50 av Flott og margarin. Meierismør egner seg dårlig til smørkremer som skal sprøytes fordi smeltepunktet er så lavt - romtemperatur og det flyter.


#8

Carpe Diem sa for siden:

Er den melkefri? Trodde det var Møllerens langpanne - sjokoladekake som var melkefri. :confused:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.