Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til lavkarbogrøt?

#1

Shamu sa for siden:

Jeg har lyst til å utforske grøtverden, da jeg savner noe variasjon til frokost og kveldsmat.
Har du prøvd å lage lavkarbogrøt? Hvilke?

Jeg har prøvd fløtegrøt, men den oppskriften jeg prøvde syns jeg ikke ble noe god. :(


#2

Miss Norway sa for siden:

Rømmegrøt, en sjelden gang får jeg helt kick og "må-ha"-følelse. Med smør, kanel og juksesukker. :hjerter: Har en oppskrift som bruker johannesbrødkjernemel som jevning.


#3

Shamu sa for siden:

Vil du dele? Det hørtes VELDIG godt ut! Men jeg trodde det var mel i rømmegrøt, så det tenkte jeg ikke på en gang.


#4

Mei sa for siden:

Rømmegrøt lager jeg også innimellom. Samme som Missa antar jeg. Mektig og god.


#5

Shamu sa for siden:

Denne?

1 boks seterrømme
1,5dl fløte
1 dl vann
2 ts johannesbrødkjernemel (JBK)
½-1 ts salt
Eventuelt litt splenda, viss den blir for syrlig…

La rømmen småkoke på svak/middels varme i et par minutter. Hell i vann og fløte og la koke opp.
Bland JBK med litt vann i et rysteglass og hell det i grøten. Rør godt.
La det stå å koke på svak varme i ca 5 min, rør jevnlig.
Smak til med salt.

Blir den for tykk, spe med litt fløte. Blir den for tynn, lag litt mer JBK-jevning.

Serveres med splenda, kanel og et smørøye.


#6

Blondie sa for siden:

Åh, denne må prøves! Grøt er det eneste jeg virkelig savner på lavkarbo.


#7

Hyacinth sa for siden:

Splenda? Sukrin vil ikke funke bedre, tror vi? :vetikke:


#8

Shamu sa for siden:

Jeg har dårlig erfaring med å bruke bare sukrin... blir så kaldt. Men en kombinasjon av sukrin og natreen har jeg god erfaring med. Nam!
Denne grøten skal jeg prøve i morgen.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, sukrin har kald bismak. Funker best i is og smoothies. Men Splenda smaker så kunstig.


#10

Miss Norway sa for siden:

Ja, det er den oppskriften jeg bruker også.

Jeg bruker Splenda - før sukrin, men det iser så fælt, litt sånn som mentol gjør (uten at det smaker peppermynte, da). Det er jo ikke så mye som skal til oppå grøten når man er på lavkarbo; det er akkurat som om alt søtt smaksforsterkes av seg selv. Ha heller masse kanel på, det er jo sunt. :jupp:


#11

Shamu sa for siden:

DA skal jeg teste denne. Takk for tips! :jupp:

Finnes det andre gode grøter blir jeg veldig glad for tips om dem også.


#12

Tuneland sa for siden:

JBK bare klumper seg når jeg prøver å lage denne grøten. Hva er hemmeligheten?


#13

Shamu sa for siden:

Kan man røre det ut, evnt vispe det ut i litt av fløten før man heller det i grøten kanskje?


#14

Tuneland sa for siden:

Jeg har prøvd, men det blir klumper med en gang det kommer i det varme.


#15

Veronal sa for siden:

I gamle dager, da jeg hadde jevnlig omgang med johannesbrødkjernemel av en-eller-annen-merkelig grunn, så løste jeg det opp i kaldt vann før jeg rørte det inn i blandingen i en tynn stråle.


#16

Mei sa for siden:

Jeg tar pulveret inni en tesil og rister det ut mens jeg rører.


#17

Miss Norway sa for siden:

Det var ikke så dumt. Jeg rister det i en tredjedels dl vann eller så, skikkelig fort og hardt og så plump oppi grøten, funker stort sett veldig bra hver gang.

#18

Che sa for siden:

Et tips om man synes rømmegrøten er innmari sylig, er å blande i noen deler creme fraishe - det blir helt utrolig godt!


#19

Irma sa for siden:

Jeg synes den rømmegrøten smaker pyton, men har ikke smakt med creme fraiche.

Ellers har jeg hørt folk skryte av grøtene fra spisdegslank.no.

Ulrika Davidsson tror jeg har et par typer grøt i sine oppskriftsbøker.


#20

Ema sa for siden:

Jeg bruker å ha smør i en kjele, smelt det, ha i en strøken ts JBKM, ha deretter i 2 bokser rømme, kok til det pipler opp smør. Nam, nam. :nam:


#21

Shamu sa for siden:

Takk for gode tips. Fikk ikke tid til å prøve i dag, men skal se om jeg får laget meg grøt til kvelds i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.