Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fennikkelgrateng med safran og parmesan

#1

Hyacinth sa for siden:

Hjelp!

Jeg fant en oppskrift på fennikkelgrateng her forleden. Jeg greier ikke for mitt bare liv å finne den igjen. Tror det var i et eller annet blad, og det var noe lavkarbogreier. Jeg har også sett en helt tilsvarende oppskrift i Hexebergboka, men jeg husker at jeg tenkte at jeg husker oppskriften, for den var så enkel. Nå husker jeg ikke.

Jeg er temmelig sikker på at den bestod av tre fennikler, 2 dl kremfløte og et halvt gram safran. Og parmesan på toppen. Men det skulle andre ting i den også. Jeg husker også at man skulle koke opp fløten og ha fenniklene i. Det stod ingenting om at dette skulle koke litt, eller koke mørt, og det var lite væske i forhold til fenniklene, så jeg fikk ikke dette til og helte bare alt i en form. Jeg husker også at det stod at dette skulle stå i ovnen i 20 minutter, men min grateng er IKKE mør enda.

Noen som vet?

Og hvordan i helsike kutter man fennikel i strimler? Den har jo en anatomi som gjør at det enten blir biter, noen stimler og noen skiver. :gaah:



#3

Hyacinth sa for siden:

Ja! Takk! :blomst: Det var DER jeg så den!

Fennikelgrateng
3 fennikler
2 dl kremfløte
½ g safran
Salt og hvit pepper
2 dl revet parmesan

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær fennikelene i tynne strimler. Kok opp kremfløte og safran i en kjele. Smak til med salt og pepper. Ha i fenniklene og bland godt. Hell over i en smurt ildfast form og topp med parmesan. Sett i ovnen i 20 minutter.

Men altså. Det ble verken mørt eller kremete. Lignet veldig lite på det på bildet. Fløten var sausete.

Hva gjør jeg feil?

Skal man koke fenniklene først?


#4

Pamina sa for siden:

Koker du fløten lenge, så blir den tykkere, da er det snakk om å redusere ganske mye.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg kokte bare opp, men skal man koke fløten med fennikelen i? Jeg ser for meg at det blir lite væske til så mye fennikkel.


#6

Pamina sa for siden:

Høres ikke sånn ut, fenikkelen vi jo uansett av avgi masse vann, så kanskje du skal forvell den først, og så ha den i fløten, for å unngå at det blir for mye væske. Eventuelt kan du ha masse parmesan i sausen og, for å tykne den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.