Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Endring av prikkesystemet, Markedsplassen og M2

#1

HP sa for siden:

Siden vi startet FP i 2006, har vi ikke endret prikkesystemet utover å justere variablene som bestemmer hvor mange prikker en gir. Regelen har vært at ingen skal gi fler enn 10 poeng. Faktorene vi har til rådighet er fartstid, antall innlegg og antall ryktepoeng. Når vi nå har medlemmer som har vært her siden starten og har over 17.000 ryktepoeng og har skrevet over 30.000 innlegg, så har det ført til en veldig slakk kurve for brukere som ikke har vært her siden starten og ikke har mange innlegg/ryktepoeng.

På FP bruker vi prikkesystemet for å gi tilgang til mer begrensede områder (se oversikt her: foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=76402) av forumet. Rykte har vist seg som den beste faktoren (av fartstid, innlegg og rykte) til å estimere om en bruker er "kjent" eller ikke. Når du prikker et annet medlem på FP så er det en måte å gå god for denne brukeren – noe å tenke på når en grønnprikker (eller ikke) og når en vurderer å rødprikke.

Vi har mulighet til å overstyre det automatiske opprykket; hvis dere ser brukere som ikke bør få tilgang til f.eks medlemssalongen når de møter kravet, så kan dere innrapportere disse.

Når prikker jeg flere poeng?
Når en ny bruker har skrevet mer enn 30 innlegg og fortsatt har 10 eller flere poeng (alle starter med 10) så gir denne 1 poeng per prikk. Videre økes poengene med 1 poeng for hvert 3. år (1095 dager) du har vært medlem, 1 poeng for hvert 10.000 ende innlegg og 1 poeng per 1000 ryktepoeng. Denne justeringen fører til at det er nå 50+ brukere som gir 10 poeng mot 2-3 tidligere.

Eksempel 1: Når du har vært medlem i 4 år (+1 poeng), skrevet 11.042 innlegg (+1 poeng) og har 3.742 (+3 poeng) i rykte, så gir du 1 + 1 + 1 + 3 = 6 poeng.

Eksempel 2: Du har vært medlem i 2 år (+0 poeng), skrevet 3.742 innlegg (+0 poeng) og har 11.042 (+11 poeng) i rykte, så gir du 1 + 0 + 0 + 11 = 12 poeng, som reduseres til 10 (se neste punkt).

Endringer i prikkesystemet

  • Det innføres et tak på 10 poeng, det vil si at om en bruker har fartstid/innlegg/rykte som tilsier mer enn 10 poeng, så gir disse fortsatt 10 poeng.
  • Prikker gitt i lukkede underfora og underfora der prikker brukes til privat kommunikasjon eller kommunikasjon som ikke har med tilbakemeldinger i diskusjoner å gjøre, devalueres til 1 poeng. Det vil si at om du normalt gir 10 poeng og prikker mobilnummeret ditt (Bruk PM til slikt(!)) til en bruker du skal treffe via forumet FP-treff, vil prikken der telle 1 poeng. Forumene som per i dag devalueres til 1 poeng, er skravleforumet, bildekritikk I & II, introduksjoner, FP-treff, medlemssalongen, M2, PS og pedagogene. Denne endringen har ikke tilbakevirkende kraft.

Markedsplassen
Vi ønsker at markedsplassen skal være et tilbud til etablerte, aktive FP-brukere. Tilgangskravet de siste 2 årene vært det samme som for medlemssalongen, nå justerer vi opp kravet for markedsplassen siden vi er mange flere brukere og det har blitt enklere å få ryktepoeng nå enn tidligere. Det nye adgangskravet vil være 500 innlegg og 500 ryktepoeng. Brukere som i dag ikke møter kravet, vil miste tilgangen. Denne endringen ble varslet 6. juni, dere kan lese og diskutere avgjørelsen her: foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=116853

Håndarbeid og håndarbeidstjenester
Samtidig som tilgangskravet for markedsplessen økes, forenkles regelverket når det gjelder salg av håndarbeid, håndarbeidstjenester og andre hobbyprodukter både for å redusere krav til oppfølging og for å gjøre det enklere for brukere av forumet. Det vil si at det blir gitt adgang til salg av håndarbeid, håndarbeidstjenester og andre hobbyprodukter i et underforum på Markedsplassen. Salg i blogger og andre steder i forumet er fortsatt ikke OK.

Medlemssalong II (M2)
Det er nå nærmere 300 medlemmer som er kvalifisert for M2, 244 har fått tildelt tilgang i dag; medlemstallet vil øke også fremover. Opptaks-prosessen har til nå vært manuell med varsling til de som har deltatt i M2, det har fungert greit når det har vært lenge mellom hvert opptak og relativt få nye per opptak. Det har etterhvert blitt en tidkrevende prosess for meg, så jeg endrer derfor M2 slik at nye brukere vil få automagisk tilgang når de møter tilgangs-kravene. M2 vil nå fungere på samme måte som M1 men med høyere tilgangskrav.

Siden endringen av opptaket i M2 endrer premissene for bruk av underforumet, har vi nå arkivert det gamle forumet. I en overgangsperiode (ca. 1 måned) vil de som da hadde tilgang, kunne oppdatere de aktive trådene sine. Etter overgangsperioden vil det ikke være mulig å skrive nye innlegg der.

Prikketak og devaluering er nå aktivt, endringene på markedsplassen og M2 vil bli effektive en gang i løpet av mandag 20. juni. Dette har vært en prosess der vi har prøvd ut flere grenser; som noen av dere har sett, har poengene gått litt opp og ned. Vi håper endringene vil føre til at FP fremdeles fortsetter å være et godt nettsamfunn for alle som deltar aktivt.

  • HP / Admin

#2

noen sa for siden:

Veldig, veldig bra! Bortsett fra at jeg drømmer om å gi grønnprikk verd 42 poeng. Det hadde vært så vakkert. :hyper:



#4

Malama sa for siden:

Virker bra dette.

Og regnestykket tilsier at det er lenge til jeg stiger opp til tre poeng igjen da. Vel, et par tusen innlegg kan fort gå fort forresten, det andre tar nok lenger tid. Men uansett kjekt å se ny beregningsmåte.

Jeg tolker dette som at du ikke lenger vil justere regnestykket, bare sette taket på 10?


#5

HP sa for siden:

Det vil forhåpentligvis gå lang tid før vi trenger å justere det igjen.


#6

Slettet bruker sa for siden:

Men blir man da bare kappet ned til ti og stående igjen der fremover eller devalueres hele utregningen når mange nok når ti poeng? :trenger teskje:


#7

HP sa for siden:

Det vil etterhvert bli en god del som når taket og gir 10 poeng. :jupp:


#8

Slettet bruker sa for siden:

Aha - og da bare stopper de der. Er det et eget æresprivilegie man får når man har rykket opp i de edlere prikkeutdeleres liga eller er man den samme kjipe kranglefanten som alltid? :hyper:


#9

Chanett sa for siden:

Og hva er tilgangskravene for M2 nå? trenger teskje


#10

Veronal sa for siden:

Ingen endring.


#11

Slettet bruker sa for siden:

:pekele:


#12

Chanett sa for siden:

Burde ikke de også vært justert?


#13

Tåtti sa for siden:

Dette er så digg! Nå har jeg regnet ut at jeg, basert på innleggstall, medlemsdager og rykteprikker, med fortsatt tilsvarende aktivitet vil gi 10 poeng 22. september 2020! :hyper:


#14

Veronal sa for siden:

Nei, men du kan gjerne utdype. :værsågod:


#15

007 sa for siden:

Kommer jeg ikke høyere? Har jeg nådd toppen? :what:


#16

Katta sa for siden:

Jupp. Fra nå av går det bare en vei. :nemlig:


#17

Chanett sa for siden:

Jeg tenker at når medlemssalong 1 er justert, og det kreves vel mer for å få tilgang til markedsplassen enn M2?


#18

Veronal sa for siden:

Det er ingen endringer for salongene og markedsplassen ligger under M2.


#19

Anne C sa for siden:

Jeg er så teit at jeg egentlig ikke skjønner det, men jeg tror jeg fåt et poeng til i rykte til høsten.


#20

polarjenta sa for siden:

Medlemssalongen er ikke justert, og det kreves fortsatt mer for å få tilgang til M2 enn til markedsplassen.


#21

Chanett sa for siden:

Hm. Jeg syntes det stod noe i den andre tråden. Men jeg skal ikke kverulere jeg, altså. Bare undret meg.


#22

Skilpadda sa for siden:

Markedsplassen er nå 500/500, mens Medlemssalongen er uendret på 100/100 og M2 er uendret på 1000/1000. Endringen mht. M2 er bare at inntaket fra nå av skjer automatisk.



#24

007 sa for siden:

:skremt:

#25

Katta sa for siden:

:knegg: Nesten så jeg måtte be deg telle nuller. Som når ungene skal gange hundretall - "og hvor mange nuller er det?..."


#26

Teflona sa for siden:

Hvor står det noe om "ryktekommentaren", den som står når man drar musa over prikkene? Hvor lenge er man et glitrende lys på stjernehimmelen?


#27

Slettet bruker sa for siden:

Øyh! Sjekk kontrollpanelet ditt da. Du fikk jo min aller første tier og gode greier her. :snurt:

Den virkelige æren ligger jo i å menges med agenten og meg. :stolt:


#28

007 sa for siden:

Jepp. :nemlig:


#29

Mrs. Longbottom sa for siden:

så vidt jeg kan se, har jeg fortsatt ikke tilgang til M2. Har oppfylt kravet i omtrent 6 mnd nå.


#30

Adrienne sa for siden:

LilleBulla, endringene vil bli effektuert i løpet av dagen, det står nesten helt på slutten av HP sitt innlegg. Så du får smøre deg med litt mer tålmodighet.


#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

ah, da gikk jeg glipp av det. Jeg leste bare at han hadde gitt mange tilgang allerede, og tenkte jeg var blitt glemt. ingen problem. :ja:


#32

Adrienne sa for siden:

Opptaket skjer nå automatisk, på samme måte som for medlemssalongen og markedsplassen.


#33

Mani sa for siden:

Ja jeg tror ikke jeg skal gidde regne på hvor lang tid det tar før jeg kommer opp i noen liga med denne farten her, men det er i grunnen greit.

Systemet høres rettferdig og bra ut.


#34

Christina sa for siden:

Skjønner ikke jeg. :o

Har vært medlem her i over 3,5 år, snart 200 innlegg, men har fortsatt bare en grønn prikk, og dermed begrenset tilgang. :confused:


#35

Skilpadda sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker på hva du ikke skjønner? Du har ikke tilgang til de lukkede salongene som du ikke har nok ryktepoeng til å komme inn i, det stemmer - men det har ikke noe med hvor lenge du har vært medlem å gjøre. Derimot gir du nå 2 poeng i stedet for 1 poeng hver gang du prikker, ettersom du har vært medlem i mer enn 3 år. Var det det du ikke skjønte?


#36

Malama sa for siden:

Tipper hun å på hvor mange prikker hun ser under avataren sin, ikke på hvor mange poeng hun gir når hun prikker.


#37

Ru sa for siden:

På min bursdag! :hyper:


#38

Nabojenta sa for siden:

Da skal du jammen få en prikk av meg, Ru. Og det er bare 9 år til! :rørt:


#39

Malama sa for siden:

Jeg skal regne ut sånn som Tåtti har gjort, men det er ganske så lenge til for min del, så jeg skal først regne ut når jeg får lov å gi tre jeg, tenker jeg...


#40

Magnolia sa for siden:

Dette ser bra ut, synes jeg. Men hvilket forum er PS? :blånn:


#41

Nabojenta sa for siden:

Penis Showroom. :nemlig:


#42

Teflona sa for siden:

Da er det ikke mange der.


#43

Skilpadda sa for siden:

Privatsalongen. Den (og andre lukkede underfora) er beskrevet i dette innlegget.


#44

Nabojenta sa for siden:

Vi viser da selvfølgelig frem penisen til mannen/kjæresten/tilfeldig nattekosmann.
Veldig underholdende og fører til mange p(r)ikker. :hyper:


#45

Teflona sa for siden:

Har du ferie? :knegg:



#47

Teflona sa for siden:

Bare bittelitt.



#49

Malama sa for siden:

ok, faktisk viser mitt regnestykke at gitt lik innleggs og poengfrekvens fremover, og uendret beregningsregel vil jeg gi 3 poeng fra 2. januar 2012 (vi får nå se.. jeg tviler på at jeg treffer helt eksakt...) og 10 allerefe 15. des 2017 (den som lever får se, jeg tviler..)

Jeg hadde jo trodd at min 10-poenger skulle komme sånn rundt 2030 eller noe sånn, så det er mulig jeg har regnet noe feil. Eller så er det selvsagt da sannsynligheten for endtet innleggs eller poengrate pr dag...


#50

Pippa sa for siden:

:skratte:


#51

Grøten sa for siden:

Så mange innlegg, på så kort tid, du bør jo ha en haug av poeng snart?

Selv gir jeg en nå, to veldig snart og tre i januar 2012. :ser lyst på fremtiden:
Regnestykket var forøvring veldig greit, synes jeg. :jupp:


#52

Malama sa for siden:

Innleggene teller jo så lite, må ha ti tusen av dem for et eneste lite poeng, så det tar litt tid å skravle seg opp på poeng altså. Når man har så laaaaaav prikk/innlegg-ratio som meg, så tar ting tid. Men det gjør ikke noe, 2012 skal ifølge statistikken være et år som gir bra uttelling, 3 poeng fra 2 januar (basert på innlegg) 4 poeng fra 12. juli (treårsdagen) og 5 poeng fra 21. juli (basert på rykte) Men den eneste sikre er jo 12. juli da... innleggstallet skal jeg nok fint klare, antakelig før nyttår faktisk, men den med ryktet er høøøøøøøyst usikker, mildt sagt...

Har dog regnet ut dato for alle frem til ti, det skal jeg spare på en plass så jeg har det, så får vi se hvor mye jeg bommer...


#53

Ru sa for siden:

Dersom man satser på kvalitet fremfor kvantitet når det kommer til innlegg, øker sannsynligheten for at det blir gitt prikker på innleggene. Med det rette innlegget i den rette diskusjonen kan man fort bli rik på rykte. :værsågod:


#54

Malama sa for siden:

sant nok, men jeg er god på å skravle, mindre god på kvalitet, åpenbart.


#55

Pia sa for siden:

Menneh, hvordan skal dere klare å devaluere prikker som ikke har relevant tilbakemelding fra tråden? Jeg må ja misforstått noe vesentlig her? :gruble:


#56

Skilpadda sa for siden:

Det er ikke enkeltprikker som devalueres, det er prikker gitt i spesifikke underfora.


#57

Pia sa for siden:

Jammen, jammen. Han skriver jo at prikker som brukes til privat kommunikasjon f.eks telefonnummer vil telle 1 poeng. Sitter på iphonen så det blir litt for pes å supre bare den setningen, men du finner det kanskje?


#58

Pia sa for siden:

Ja som sagt, iPhone. Quote, ikke supre. :knegg:


#59

Skilpadda sa for siden:

Jada, det er setningen før den jeg siterte. :) Jeg kan ta med litt mer:

Som du ser, står det spesifisert at det er prikker i forumet "FP-treff" som bare vil gi ett poeng. Hvis du derimot gir meg en prikk på dette innlegget med telefonnummeret ditt i, så vil den gi alminnelig poengsum, selv om den bare inneholder telefonnummeret ditt. :jupp:


#60

Pia sa for siden:

Ah, nå leste jeg det på nytt, det var altså bare i spesielle underforum da. Så det betyr at man fortsatt kan få full pott dersom noen velger å prikke meg telefonnummeret sitt i flisespikkeforumet f.eks? :puh: :knegg:


#61

Skilpadda sa for siden:

Flisespikkerforumet blir naturligvis ikke devaluert. The very idea! :tullerdu:


#62

Pia sa for siden:

Jah, nå postet du altså mens jeg skrev så nå så det bare ut som om jeg hermer. :snurt:


#63

Skilpadda sa for siden:

Næh, jeg siterte deg jo til og med. :knegg:


#64

Pia sa for siden:

Mitt innlegg nr 62, hermer etter ditt innlegg nr 61. :nemlig:


#65

Skilpadda sa for siden:

Jeg som trodde du mente i innlegg 62 at du hadde lest mitt innlegg 61 og deretter lest HI om igjen. Men ser jeg jo at det ser ut som om du bare hermer. :pekele:


#66

Pia sa for siden:

Du er jaggu treg til å være så kjapp, Skilpadden. :nemlig:


#67

Tjorven sa for siden:

Hva er begrunnelsen for at man devalurerer på medlemssalongen og M2?

:er litt månebedotten over meg selv, for jeg trodde aldri at jeg skulle kverulere om prikker:


#68

Toffskij sa for siden:

Devalurerer. :knegg:


#69

HP sa for siden:

De underforaene er ment til mer personlige tråder og i mindre grad diskusjoner.


#70

Lille meg sa for siden:

Det var også min forståelse av det hele. Å diskutere og delta i tråder som er på det åpne forumet gir mange poeng. Å legge ut bilder av gullungen i lukka underforum blir fra nå av en litt mer omstendelig metode for å skaffe seg mange poeng.

Fra nå av er det ryktepoeng som teller mest i oppgradering. Skal du kunne gi ut mange poeng, så må du skrive masse og sørge for at det du skriver er prikkeverdig! :nemlig:


#71

Pia sa for siden:

Men hvis hensikten med prikker er at bare de man har et forholdsvis godt kjennskap til skal få komme inn diverse steder, så gjør man jo det likesågodt i personlige tråder. Sånn det er nå er det jo skriveferdigheter som faktisk er det avgjørende, ikke om man byr på seg selv eller ikke.


#72

HP sa for siden:

Jeg ser poenget ditt men flertallet av de som bruker FP gir faktisk bare 1 poeng. Nå er alle klemmer (og andre tilbakemeldinger i disse forumene) like mye verdt.


#73

Katta sa for siden:

Klemmesosialisme i praksis. :nemlig:

:knegg:

Det hørtes nesten litt rørende fint ut at alle klemmer er like mye verdt.


#74

Lille meg sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg blir sånn halvkvalm av disse "byr på seg selv"-greiene. Det er vel knapt en person her på forumet som byr mer på seg selv og står mer stødig i stormen enn Brutus. Og vel får han svært mange prikker, men de fleste er vel ikke akkurat av den grønne sorten ...

Man får prikker om man skriver ting på forumet som andre har lyst til å prikke. Hva folk prikker for er jo så mangt. Man kan få prikker for søte bilder av unger eller for at man gifter seg. Eller for at man skriver noe kult. Eller for at man legger ut bilder av kaker - både mislykkede og svært vellykkede eksemplarer av arten. Eller for at andre syns den lenka man la ut var veldig flott. Eller for at andre syns synd på deg og sympatiprikker. Eller av helt andre grunner.

Det nye prikkesystemet premierer nå innlegg skrevet på den åpne delen av forumet. Dette er den delen av forumet som blir plukket opp av Google, og som gjør at FP blir mer kjent. Det nye systemet premierer de som har registrert seg for lenge siden, men slett ikke like mye som det premieres å skrive gode, spennende, morsomme, triste eller bare rent ut interessante innlegg.

Denne omleggingen rammer meg hardt! Jeg har halvparten av antall poeng å dele ut i forhold til hva jeg ville hatt uten omleggingen. Jeg liker omleggingen - den er god! :nemlig:


#75

nolo sa for siden:

:humre: og en ettpoengsklem: :klem:


#76

Pia sa for siden:

Hm. Det forandrer ikke på poenget mitt. Om det først er sånn at man skal ha forskjellig prikkeverdi, så bør man også ha det der hvor det er størst sannsynlighet for at man nettopp byr på seg selv og blir kjent. Sånn som du sier det over så er det jo like så greit at alle gir 1 poeng over alt.

Nå bryr jeg meg veldig lite om prikker sånn generelt sett, men rett skal være rett. :nemlig:


#77

Sundae sa for siden:

Akkurat dette med telefonnummerene skjønte jeg ikke heromkvelden før Skilpadde forklarte dette med forumsammenhengen (i en annen tråd). Jeg kunne ikke fatte hvordan man kunne degenerere et poeng, hvis ingen gjorde det manuelt? Og hvem var det da som fulgte med på hva som ble skrevet i poengkommentarfeltene? Jeg ble oppriktig bekymret, og igjen svært lettet når Skilpadda kom med teskjeen. :fnise:

Jeg så for meg FP-moderatvaktrommet (ja, jeg er ikke så bevandret i forumoppleggsverden...:sparke: :knegg:) hvor moderatorene hadde vaktskifte. "Ok, hvordan har det vært her inatt?" "Vel, det har vært skikkelig travelt. :nemlig: 42 telefonnummer som har måttet degraderes. Det er et treff i Lillehammer på gang, så det 'är mycket nu'. Så var det noen i Molde som prøvde å jukse seg til et par poeng ved å kamoflere telefonnummer; de prøvde å omskrive det som kontonummer men det oppdaget jeg mha 1881. :detektiv: Attenåttien er en hjelper i nøden alltså. Den var vrien men der fikk jeg degradert 2 poeng også! :nemlig: Det er mulig at de prøver seg idag igjen, men følg med! Det blir nok en tøff vakt for deg, men her, ta litt Cola."

Osv. :knegg:


#78

Toffskij sa for siden:

Her er et bilde fra moddeforum:


#79

Teflona sa for siden:

:knegg: Nå har jeg sett så mange bilder av dere det siste døgnet, at jeg seriøst trodde at dette var deg, Toffskij, og hadde tenkt å skrive en ordentlig kommentar. Godt jeg scrolla litt oppover.


#80

HP sa for siden:

Omtrent slik foregår det et sted i programmet som driver forumet når du sender en prikk i et underforum som har poeng-tak på 1:

 1) {
    $poeng = 1;
  }

?>

«Hvis forumet er FP-treff OG poeng som gies er høyere enn 1 settes antall poeng til 1».


#81

Slettet bruker sa for siden:

Dette fortjener ihvertfall hvert eneste av de ti poengene jeg hadde å spandere - endelig en ekte clairvoyant på forumet! :tilber:
(Ikke at jeg vet hvordan noe moddeforum foregår, men det kan bare ikke være annerledes enn dette. Er det ikke sånn så bør det bli sånn.)


#82

Sundae sa for siden:

Kan godt hende at jeg traff hodet på spikkeren. :nemlig: Skulle ikke forundre meg om det nå begynner å ramle inn forskjellige typer av tekniske bortforklaringer...:filer: Host, host. Det blir litt som (også tidligere nevnt i en annen tråd) når jeg hentet lillesøster i barnehagen og hun hadde fortalt at mamma danser og synger Waka, waka som Shakira hjemme i stua (noe jeg virkelig ikke gjør!) og jeg - mens jeg dementerte - fikk "If you say so..."-blikket av de ansatte. :D

Men, alltså, jeg tror deg, HP. :nemlig:


#83

Pia sa for siden:

Jeg gir meg ikke. Jeg vil ha en diskusjon! :trasser: Dersom jeg er forsiktig med hvem jeg gir ut navnet mitt til i forbindelse med kjøp/salg, vil jeg mest sannsynlig foretrekke en som har delt litt av seg selv og jeg føler jeg "kjenner". En en som bare er sabla flink til å diskutere engasjerende temaer, uten å røpe noe særlig om seg selv. Nei? Ja? Hva mener folket?


#84

Slettet bruker sa for siden:

Det er vel ikke noe motstridende? Man skal jammen balansere godt hvis man skal balansere de diskusjonene man deltar i slik at man ikke deler noe om seg selv?


#85

Skilpadda sa for siden:

Jeg skjønner hva du mener, tror jeg, men prikkesystemet er ikke først og fremst til for å gjøre det trygt å handle på Markedsplassen. Vi vil oppmuntre til gode diskusjoner og deltagelse på forumet generelt; Markedsplassen er ikke en vesentlig prioritering.


#86

polarjenta sa for siden:

Kan jeg prikke i denne tråden og gi poeng samtidig? Jeg husker aldri hvilke underforum som gir grønne poeng og hvilke som ikke gir poeng. Og iallefall kommer ikke til å huske hvilke underforum som gir 1 poeng. Jaja, samma det, jeg prikker når jeg føler for det uansett :knegg:


#87

Skilpadda sa for siden:

Det høres mest fornuftig ut. :jupp: Man prikker for å gi tilbakemelding til innlegg, synes jeg, og så spiller det ikke så stor rolle hvor mange poeng som blir resultatet.


#88

Malama sa for siden:

I dette underforumet mener jeg det gir prikker av full verdi, mener nemlig å ha fått en i denne tråen, om jeg ikke husker feil.

Men jeg er heller ikke den som husker hva som teller hvor, og kommer til å prikke der jeg tenker det er naturlig uansett underforum. Men så er det ikke den sjokkerende store forskjellen på om jeg gir der det eller for fullt, eller om det devalueres til 1 poeng, siden jeg uansett bare gir 2. Enn så lenge, jeg har jo regnet ut datoer for når jeg vi lstoge til 3, 4, 5 etc helt opp til de ti, gitt uendret aktivitetsnivå og beregningsmetode. dog ser jeg av de siste par dager at jeg for tiden har høyere gjennomsnittelig innleggsrate enn mitt totalgjennomsnitt, så antakelig vil de poenghoppene som kommer av innlegg komme noe tidligere enn beregnet.


#89

Pia sa for siden:

Hva er prikkesystemet til for da utenom å gi tilgang til medlemssalongene og markedsplassen? Og var det ikke det HP skrev i første innlegg? At det er nettopp det som er poenget med prikkene/forandringene nå? :myser:

Mulig jeg henger meg totalt opp i et lite sidespor, og jeg har ingen personlig interesse i dette egentlig, men jeg synes dette virker overraskende lite gjennomtenkt for FP å være. Jeg mener altså fortsatt at nettopp medlemsområdet er der man lettes blir kjent for de andre på forumet. Det er jo her man åpner seg først og fremst. Nå gjør selvfølgelig folk det på det åpne forumet også, i form av både personlige tråder og gode generelle innlegg, men jeg ser ikke noe grunn til at prikker på medlemsområdet kun skal telle 1 poeng. At de fleste på FP bare gir 1 poeng er ihvertfall ikke et godt argument, all den tid man faktisk har valgt at brukere skal ha forskjellige prikkeverdier.


#90

Pia sa for siden:

Neida neida, men for å få frem poenget mitt skrev jeg det på den måten. Man kan selvfølgelig (og gjør det mest sannsynlig) dele av seg selv i diskusjoner.


#91

Toffskij sa for siden:

Prikkesystemet er der for å belønne gode innlegg. Skriver man gode innlegg, får man flere privilegier.


#92

Skilpadda sa for siden:

Prikkesystemet er vel forsåvidt primært til for å gi tilbakemeldinger til andre brukere, vil jeg si. :) Og så bruker vi det til å regulere adgangen til medlemssalongene og Markedsplassen, det stemmer. Du nevnte spesifikt det med å stole på dem man handler med på Markedsplassen, så jeg bare påpekte at det å gjøre Markedsplassen tryggere for handel ikke var hovedpoenget her.


#93

Hulda sa for siden:

Dette forumet er innviklet, synes nu jej.


#94

Malama sa for siden:

Det blir hakket enklere av å ikke egentlig bry seg så hardt om prikkene. (Utover at jeg har en nerdeinteresse av å regne ut ting rundt når jeg får gi flere, så bryr jeg meg egentlig ikke om hvor mange jeg gir eller får, og derved er ikke dette spesielt avansert, all den tid det... vel... bare er sånn, og jeg ikke tenker mer over det.)


#95

Bille sa for siden:

Det blir jo unødvendig mye prikkefokus ut av en tråd som dette, synes jeg. Prikker er til for å gi tilbakemelding til brukerne. Ferdig.


#96

Karamell sa for siden:

Jeg tenker at det er ikke viktig hvor mange prikker man gir. Det er jo å som er viktig! :nemlig:


#97

Slettet bruker sa for siden:

[fvk-stemme]Det handler om å gi og å ta, snopet.[/fvk-stemme]


#98

ming sa for siden:

Karamell, dah! :sjokkert: Hva med den uselviske, rene gleden ved å gi???


#99

Cuyahoga sa for siden:

Kjipern. Jeg så mer for meg noe ala dette:


#100

Karamell sa for siden:

Snopet. :rørt:

Jeg gir 6 deilige poeng. :edel:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.