Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hva kan jeg plante i disse pottene?

#1

kokosbolle sa for siden:

De står på en sørvendt platting som får sol fra 9-tiden til 19-tiden. Pottene måler vel ca. 25 cm i diameter i toppen og er kanskje 30 cm høye. Jeg har laget drenshull i de.


#2

kokosbolle sa for siden:

Ingen forslag?

Jeg er blomstermolbo, trenger råd. :hjelp: Dessuten blir jeg helt overveldet og mister tale- og kommunikasjonsevne (nesten) når jeg er på hagesenter. :knegg:


#3

Mei sa for siden:

Hva som helst? :vetikke: Hva ser du for deg av farge/høyde etc? Blomster eller noe spiselig?


#4

maggypop sa for siden:

Hortensia? De hadde nok hatt det fint i de pottene der. Bare de får nok vann.


#5

Mei sa for siden:

Jeg ville hatt mynte i en og lavendel i en annen. Mynten overlever om du setter den i garasjen i vinter. Om du vil ha blomster i kan du omtrent velge det du liker på hagesenteret. Plassen har mye sol og mye vil trives der. Utfordringen er å ikke la ting tørke ut.


#6

kokosbolle sa for siden:

Jeg tenker i utgangspunktet blomster som ser fine ut. Er en bonus om det er noe som overlever gjennom vinteren i en bod e.l.


#7

kokosbolle sa for siden:

Jeg har lavendel i den potta på bordet der, så hadde tenkt meg noe annet i disse. Har siklet på Hortensia ja. Blomstrer den ut sesongen?


#8

Mei sa for siden:

Gå på hagesenteret og finn noe du liker, og spør en gartner der om den kan plasseres slik du planlegger. Sannsynligheten er stor for at svaret er ja - i allefall om du velger deg sommerblomster.



#10

Avelonia sa for siden:

Jeg ville gått for Pelargonia


#11

GinaK sa for siden:

Hvis du vil ha noe som kan overvintre er den rosa Geraniumen, Dronning Ingrid, utrolig flott.
Den er ikke noe overvettug glad i regn, ser jeg av mine men de vokser da og det er knopper på den hele tiden.
Sånn ser de ut
www.google.com/search?q=geranium+dronning+ingrid&hl=no&rls=com.microsoft:no:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBR_en&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=FAP_TdW-JcXo-gaLgY3BAw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CA8Q_AUoAQ&biw=1276&bih=789
De røde er også fine.
Synes pottene dine var litt små. :cool: Blomstene vil tørke utrolig fort på en helg, om du skal på ferie uten vanningsmuliheter - om det noengang slutter å regne her da.. :(


#12

kokosbolle sa for siden:

Hmm.. men om jeg plasserer disse pottene et annet sted med ikke fullt så mye sol da? Og heller kjøper større potter til plattingen? Hvor store bør de være?


#13

Selma sa for siden:

Tror kanskje at pottene er litt små for Hortensia. Jeg foreslår Pelargonia eller Margeritter (det finnes mange varianter i hvitt, rosa og lilla-toner).
Vann jevnlig på varme dager. Reiser du bort noen dager så kan du flytte pottene til et sted med mindre sol. Dessuten kan du fylle en halvliters-flaske med vann og stappe den godt ned i jorda. Da får blomstene tilgang på vann selv om du ikke er hjemme og passer på de

Fin terrrasse og terrassemøbler forresten!


#14

kokosbolle sa for siden:

Takk! Margeritter liker jeg. :jupp: Skal huske på å flytte de ut av solen om vi reiser bort.


#15

Chanett sa for siden:

Margeritter. Hvite.

Dere har fått det utrolig flott, men jeg har litt angst for kanten ned i forkant. Risikerer du ikke å måtte plukke opp lillesøster fra skråninga?


#16

kokosbolle sa for siden:

:knegg: BTDT. Lillesøster er den reneste kamikazeungen, så hun har allerede kastet seg utfor kanten. Men, hun har lært at hun skal rygge da (går f.eks. ned trapper uten problem). Plattingen er midlertidig, derfor ingen stengsel i front. Når vi bygger den ordentlige plattingen skal vi fylle opp litt foran den og plante busker og blomster (ikke stikkebusker, hehe) så vi slipper å ha rekkverk (er ikke lov uten å drive med byggesøknad og sånt tøys). Alternativt skal jeg lage sånne fine blomsterkasser som du snekrer.


#17

GinaK sa for siden:

Glemte å si, du har fått det knallfint. Skikklelig lekkert.


#18

Chanett sa for siden:

Stikkelsbær og rosebusker frarådes nok, ja. Knis.

Og jeg har fått blomsterkassedilla og skal snekre flere. Mangle flere.


#19

kokosbolle sa for siden:

Og takk for komplimentene. :neie: Det begynner å komme seg, sakte, men sikkert.


#20

Pippa sa for siden:

Kjempefint har det blitt! Om du går for margeritter vill jeg valgt de spanske - de vanlige er litt mer kravstore.


#21

Chanett sa for siden:

Oi. Her hos oss er de spanske kravstore og de hvite enkle å holde. Ergo ser ikke de spanskeut. hagelat


#22

LilleLeo sa for siden:

Jeg liker best spanske margeritter, fiiin lillafarge. :hjerter:


#23

Bomull sa for siden:

Skaugum-stauden er flott, Skaugumbegonia, men den må du ta knollen inn på hver høst før frosten kommer. Dog er dette en plante som blomster meget ivrig hele sommeren igjennom, den vokser også fort og er svært flott. Knollene kan også deles etterhvert som de blir større og man får flere og flere planter, kan gi bort osv. Er ganske robust, som sagt bare frost man skal være forsiktig med, ellers tåler den tidvis dårlig vanning, mye/lite sol osv osv.

Mine knoller døde for et par år siden dessverre, uvisst hva som egentlig skjedde, de må ha blitt syke, men jeg hadde de i mange mange år og får nye av svigermor - jeg har bare helt glemt det i år. Plantes ut omkring april/mai. Supre å ha i potte.

Det er de røde du ser her. De har litt sånne rabarbra-aktive stilker, ganske kraftige, og massevis av blomster som kommer hele tiden!!

Kutterspon har verken jeg eller svigermor noen sinne brukt. De har ligget mørkt og kjølig i isbokser med lokk etter å ha tørket.



#25

Pippa sa for siden:

Vanlig margeritt er faktisk den eneste sommerblomsten jeg har klart å drepe. De vanlige klarer seg selv :ja:


#26

kokosbolle sa for siden:

Det ble hvite georginer. Har pottet de om nå og de har hvertfall god plass. :jupp:

Slike:


#27

Bomull sa for siden:

Nydelig!!


#28

Snø sa for siden:

Nydelige georginer:ja: Ser veldig fint ut hos dere:)


#29

Pippa sa for siden:

Georginer er kjempefint! Har flere selv, gitt :ler:


#30

Tuppen sa for siden:

Jeg vet ikke akkurat om sakte er det riktige ordet på oppussingstempoet deres. :knegg:
Jeg blir helt svett (og imponert) over hvor mye dere får gjort inne og ute. Veldig bra at du er så flink å legge ut bilder til inspirasjon!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.