Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røros-smør og Kviteseid-smør

#1

Amelie sa for siden:

Er det meg som har vært uheldig, eller smaker disse typene ikke så godt?
Tine sitt er jo mye bedre. Rørossmøret idag smaker fisk (utløpsdato juni-11), og Kviteseidsmøret smakte harskt. Det har kun vært i kjøleskap.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes Kviteseidsmøret er fantastisk! savne


#3

Meissa sa for siden:

Kvitseidsmøret er kjempegodt. Mer salt enn vanlig smør.


#4

maggypop sa for siden:

Kviteseidsmør er kjempegodt. Du må ha vært særs uheldig med smaksprøven din, tenker jeg.


#5

Ema sa for siden:

Jeg synes Kvitseidsmøret smaker godt, men holder en knapp på Tine sitt smør.


#6

mammaugla sa for siden:

Jeg tror du har vært uheldig.
Men både Kvitseid og Røros smaker mer av salt enn Tine.


#7

Anuk sa for siden:

"Ikke så godt" kan sikkert diskuteres. Jeg synes som deg at kvitseidsmøret smaker "rart", men det skal visst være slik og er utroooolig godt og verdt prisen, alt i følge min mann. Jeg synes Tine sitt helt vanlige smør er mye bedre.


#8

Maggie74 sa for siden:

Kan bare uttale meg om kvitseidsmøret. til steking synes jeg det er bedre, men nå liker jeg ikke smør på maten, så jeg synes alt smør smaker ekkelt da! ;) Alt til sitt bruk. Kvitseidsmøret er som nevnt saltere enn vanlig meierismør.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Røros-smøret er syrligere enn vanlig smør. "Ikke godt" er en smakssak. Jeg elsker det.


#10

Maggie74 sa for siden:

Høres ut som røros smøret er noe å bruke på fisk hvis det er litt syrlig..


#11

Irma sa for siden:

Vi brukte en av de (husker ikke hvilken type) da vi bakte nutty cheese muffins, husker jeg. Syntes det smakte så vondt av baksten, at hele porsjonen gikk i søpla til slutt.


#12

Nera sa for siden:

Rørossmøret er det beste; det kan jeg skjære i skiver og spise som det er. Kviteseidsmøret er betraktelig syrligere, og har mykere konsistens.


#13

United sa for siden:

Jeg liker begge. Aldri opplevd usmak.


#14

mammaugla sa for siden:

Selv om jeg elsker begge typene smør, så er jeg ikke sikker på at jeg ville brukt dem i bakst. De er ganske smakssterke.
Jeg bruker dem i mat og som smør på brød de gangene vi skal ha smør på brødet.


#15

Lizzie sa for siden:

Røros-smør har jeg aldri smakt, men jeg syns kviteseid-smør er godt på brød og vi pleier ofte å ha det i jula. Har aldri hatt noen dårlig smak, men svigerfar nekter å spise det for han har sett produksjonen - uten å si noe mer om det, heldigvis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.