eintesnart? sa for siden:
Trenger en veldig god oppskrift på fiskegrateng da sønnen min elsker dette, og jeg begynner å bi lei findus og kystens =) Gjerne en oppskrift med frysemuligheter:ja:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
eintesnart? sa for siden:
Trenger en veldig god oppskrift på fiskegrateng da sønnen min elsker dette, og jeg begynner å bi lei findus og kystens =) Gjerne en oppskrift med frysemuligheter:ja:
eka sa for siden:
Jeg har laget denne et par ganger, men jeg vet ikke om den kan fryses.
Fiskegrateng
3 ss hvetemel
4 dl melk
75 g makaroni
1/2 purre
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
litt revet muskat
ca. 400 g kokt fisk
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 dl revet ost
1/2 dl strøkavring.
I stekeovn ved 200-225 °C
Rør ut mel i kald melk og kok opp under omrøring til tykk, hvit saus. Avkjøl den noe. Tilsett kokt makaroni og tynne purreringer. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha i fisken. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes. Skill eggene og bland én og én plomme inn i sausen. Stivpisk hvitene og bland dem forsiktig inn. Hell blandingen over i en smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek i ovnen ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg godt og blitt gyllen.
Tjorven sa for siden:
Vår sure erfaring er at ungene nekter å spise fiskegrateng hvis den er hjemmelaget.
Findus sin derimot er det aller, aller beste de vet. :sint:
Veronal sa for siden:
Min fiskegrateng får de største komplimenter fra både egne unger ig unger på besøk. "Denne er bedre enn både pappas fiskegrateng og den vi får i barnehagen!" Hilsen bhgvenn på 6 år.
Surrer vårløk/purre, gulrot i små terninger og persillerot i må ternunger i smør til de er myke. Strør over hvetemel, jevner med fiskekraft/fiskefond og melk. Tilsetter salt, pepper og muskat. Tilsetter mamaron. Tilsetter fisk i biter. Blander i eggeplommer. Stivpisker eggehvitene. Vender inn i blandingen. Heller i form. Strør overcstrøkavribg. Steker i ovnen eller fryser ned.
Input sa for siden:
Jeg bruker aldri oppskrift, men har alltid gulrot i. Lager hvit saus på slump, har i passe mengde makaroni, passe mengde fisk. Rører forsiktig inn passe antall eggeplommer, gulrot og av og til gressløk eller litt potetmosrester. Stivpisker eggehvite og har oppå. Steker i ovnen i passe lang tid. :D
Tjorven sa for siden:
Hva er mamaron?
Ungene har foreløpig ikke likt de forsøkene jeg har prestert, men det er jo mulig å forsøke på nytt. Jeg ser dere alle har grønnsaker i. Knerten går fullstendig i vranglås hvis grønnsakene er blandet inn i maten. Finnes det en oppskrift uten grønnsaker?
Input sa for siden:
Er jo bare å droppe grønnsakene det. Hvilken oppskrift har du prøvd til nå?
Veronal sa for siden:
Makaroni. :nemlig: Mamaron er makaroni. :knegg:
Veronal sa for siden:
Grønnsakene er jo viktige for smaken, så jeg ville heller kjørt dem til puré enn å fjerne dem.
Tjorven sa for siden:
Er det iPhonen som tuller med deg, eller er det et ord dere faktisk bruker hjemme?
Jeg var veldig stor før jeg skjønte at fiskepinner faktisk ikke het knekkebrødfisk noe annet sted enn hjemme hos oss.
Veronal sa for siden:
Det er bare iPad-dysleksi. Vi snakker rent zu Hause. Noe annet skulle tatt seg ut.
SpetakkelRandi sa for siden:
Her er mine barns favoritt:
Makaroni
sei eller torskefilet
hjemmelaget hvit saus.
1 egg
gressløk
stangselleri
Jeg koker makaroni
Jeg trekker fisken
Lager hvitsaus av fiskekraft og melk/soyamelk.
blander i makaroni og gressløk og stangselleri i hvitsaus.
Blander i ett egg.
Til slutt blander jeg forsiktig i fisken. Heller så alt i en stor ildfast form og strør over Griljermel. Så står den i ovnen på 225g i ca 20-30 min.
serveres med poteter, brokoli og gulrot og smeltet smør.
eintesnart? sa for siden:
Tusen takk for en detaljert oppskrift! Det er dette jeg trenger. Jeg er desverre en veldig dårlig husmor som ikke kan ta noe som helst på slump, men trenger alt inn med teskje =) Denne skal jeg jammen prøve.
eintesnart? sa for siden:
Og da mente jeg den første oppskriften =)
eintesnart? sa for siden:
Hvor mange personer regner man på denne?
Anonyma sa for siden:
Jeg synes fiskegrateng blir mye bedre laget med klippfisk, eller saltet fisk. Ellers blir gratengen ofte smakløs, men det er min mening. Jeg tar det alltid på slump; blander kokt makaroni, gulrøtter, hvit saus med litt muskat, salt og pepper etter smak, og strør griljermel/strøkavring over. Kokte poteter og smeltet smør til.
Jeg lager gjerne et par former i slengen og fryser det som er igjen. Venter til det blir kaldt, skjærer ut porsjoner og legger dem i fryseposer. Perfekte mikrobølge-måltider til bare en eller to hvis ikke hele familien er hjemme!
oslo78 sa for siden:
Koker du fisken og makaronien før du har den oppi sausen?
(Må ha det inn med teskjeer...)
millact sa for siden:
Aldri laget fiskegrateng før, mine to liker ikke fisk, ei heller Findus sin fiskegrateng, men jeg tror jammen jeg skal forsøke meg en dag likevel.
Nip sa for siden:
Ja, det er vanskelig å prøve å danke ut ferdigmat gitt :rolleyes:
Vetle liker best kjøpt - desverre. Samme hvor "kjedelig, lik og nøytral" jeg prøver å få den. Tror nesten han gjør det på gjørs å alltid like ferdigmat best.
Men ser du har fått ett par oppskrifter, de smaker jo som regel veldig godt, men hva som gjør denne ferdigmaten så spesiell :confused: Papp og saltsmak kanskje...
Nip sa for siden:
Jeg gjør det ihvertfall.
oslo78 sa for siden:
Oppdatering: Lagde Veronals oppskrift i dag (altså litt på slump). Kokte makaronien før jeg hadde den oppi, men ikke fisken. Hadde ost oppå i steden for strøkavring (hadde ikke). Det ble kjempegodt og blir nok fast på repertoaret!
Dali sa for siden:
:dulte:
indie sa for siden:
I den oppskriften jeg bruker (fra Familiekokeboka) er det så mye som seks eggeplommer (og to stivpiskede eggehviter). Det gir en veldig god smak på sausen. Ellers tror jeg at jeg skal prøve noen grønnsaker neste gang, har ikke pleid å ha i noe annet enn løk tidligere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.