Hos oss går det stort sett i enkle salater, kokte grønnsaker (alle liker brokkoli og blomkål, én liker ikke kokt gulrot), samt woket paprika, sukkererter, sopp/løk, samt blomkålmos, men da må jeg plukke ut noen buketter før mos, for én liker ikke det. Kun to liker erter, to liker ikke bønner etc. :gal:
Hos oss spises det mest rå grønnsaker. Pleier å kutte opp det og sette i skåler. Gulrøtter, paprika og sukkererter går det stort sett i.
Ellers er det populært med blomkål- og brokkoligrateng. Koker opp blomkål og brokkoli litt lett i buketter. Lager ganske tykk hvit saus med litt ost i. Og enten smårettskinke eller bacon. Gratineres i ovnen med ost, og serveres med grovt brød.
Tar hva vi har på grillen eller i stekeovn, tomater, gulerøtter, paprika og noen varianter løk med olje over. Serveres med couscous. Gjerne Harissa saus til, sterk tomatsaus. Kan fint være tilbehør til kjøtt, fisk eller skalldyr. Alt. er det mettende med kikerter til.
Her blir det som oftest minestronesuppe, blomkålsuppe eller et eller annet woket. Blomkålgrateng er også godt, men den må egentlig spises med bacon. :nemlig:
Tomatsalsa :hjerter: en boks grovhakkede tomater, en halv finhakket løk, en halv finhakket paprika, en halv finhakket chili, litt salt & pepper, en ss eddik, to ts splenda. Kan modifiseres og varieres i det uendelige med friske eller tørkede urter, mer eller mindre grønnsaker. Best etter noen timer i kjøleskap, og kan fryses.
Guacamole er snadder :hyper:
Kålstuing, raspede gulrøtter, suppe på brokkoli eller blomkål eller tomat, mykstekte grønnsaker med fløteskvett gratinert med ost i stekeovnen, ertesuppe, potetsalat ...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.