Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste grønnsaksretter?

#1

Anda sa for siden:

Gi meg gjerne oppskrifter og ideer! :vilha:

Hos oss går det stort sett i enkle salater, kokte grønnsaker (alle liker brokkoli og blomkål, én liker ikke kokt gulrot), samt woket paprika, sukkererter, sopp/løk, samt blomkålmos, men da må jeg plukke ut noen buketter før mos, for én liker ikke det. Kun to liker erter, to liker ikke bønner etc. :gal:

Enkelt og smakrikt ønskes!


#2

Trois sa for siden:

Her har ungene fått dilla på grillet rød paprika. Noen ganger har jeg litt fetaost oppi de siste minuttene.

Ellers går det helst i oppskåret grønt i skåler så de kan plukke det de liker.


#3

mkj sa for siden:

Hos oss spises det mest rå grønnsaker. Pleier å kutte opp det og sette i skåler. Gulrøtter, paprika og sukkererter går det stort sett i.

Ellers er det populært med blomkål- og brokkoligrateng. Koker opp blomkål og brokkoli litt lett i buketter. Lager ganske tykk hvit saus med litt ost i. Og enten smårettskinke eller bacon. Gratineres i ovnen med ost, og serveres med grovt brød.


#4

Lavender sa for siden:

Tar hva vi har på grillen eller i stekeovn, tomater, gulerøtter, paprika og noen varianter løk med olje over. Serveres med couscous. Gjerne Harissa saus til, sterk tomatsaus. Kan fint være tilbehør til kjøtt, fisk eller skalldyr. Alt. er det mettende med kikerter til.

Nå fikk jeg lyst på Gazpacho :jupp:.


#5

Matilda sa for siden:

Her blir det som oftest minestronesuppe, blomkålsuppe eller et eller annet woket. Blomkålgrateng er også godt, men den må egentlig spises med bacon. :nemlig:



#7

Chanett sa for siden:

Smørdampa nykål er sommerfavoritten.


#8

Anda sa for siden:

Strålende, liker og har ikke tenkt på!

Og takk til dere andre også, keep'em coming.

Gjerne flere varmebehandlede oppskrifter - i skåler/rått havner litt i "salat"-boksen min. :knegg:


#9

Sure Eplet sa for siden:

Tomatsalsa :hjerter: en boks grovhakkede tomater, en halv finhakket løk, en halv finhakket paprika, en halv finhakket chili, litt salt & pepper, en ss eddik, to ts splenda. Kan modifiseres og varieres i det uendelige med friske eller tørkede urter, mer eller mindre grønnsaker. Best etter noen timer i kjøleskap, og kan fryses.

Guacamole er snadder :hyper:

Kålstuing, raspede gulrøtter, suppe på brokkoli eller blomkål eller tomat, mykstekte grønnsaker med fløteskvett gratinert med ost i stekeovnen, ertesuppe, potetsalat ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.