Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fryse fra laks for 2. gang?

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg spør damene som vet alt.

Vi fikk en kilo frossen gravlaks. Tinte den, men klarte bare å spise halvparten. Kan den fryses igjen og spises ved en senere anledning?


#2

Sure Eplet sa for siden:

Det ville ikke jeg gjort. Dvs - jeg hadde frosset den, men ikke spist. Enten kastet når våtorganisk avfall blir hentet, eller kastet det i sjøen en dag jeg skulle fiske.


#3

Shamu sa for siden:

Det hadde jeg nok ikke gjort nei. Jeg er ekstremt forsiktig når det gjelder fisk. Den blir fort dårlig.


#4

Interference sa for siden:

Nei det hadde jeg ikke gjort. Det var veldig strenge prosedyrer på frysing når jeg jobbet med fisk, det var en veldig god begrunnelse som jeg ikke husker helt for hvorfor man ikke skal fryse fisk flere ganger. Og gravlaks har jo kommet en del lengre i modningsprosessen enn fersk fisk så jeg ville tenkt at bakterieveksten (og ikke minst de bakteriene som er tilført når den har vært tint) tilsier at den ikke skal fryses for spising.


#5

ingling sa for siden:

Jeg ville tilberedt den, og så fryst den. Ikke fryst ned i rå tilstand.


#6

Dragen sa for siden:

Du må nok invitere noen på middag. Hun spiser det meste. :nemlig:


#7

Hannamoren sa for siden:

Nei, det hadde jeg ikke gjort. Fisk skal man være forsiktig med.


#8

Tjorven sa for siden:

Hvordan tilbereder man gravlaks?

I dag ble den servert kald med alldeles nydelig lun potetsalat. Ungene var ikke så begeistret (for å si det mildt), og kommer til å streike fullstendig hvis vi serverer det samme i morgen. Vi forsøkte å gi dem gravlaks i potetlefse. Jeg syntes det var riktig godt og nøytralt, men de var ikke enige.


#9

ingling sa for siden:

Sorry, jeg leste ikke nøye nok og så bare laks, ikke at det var gravlaks. Da er det nok verre, ja.


#10

Interference sa for siden:

Men kan dere ikke spise den opp da, altså du og gubben?
Eventuelt så er det jo mye rart man kan gjøre med gravlaks.
Men er den gått ut på dato da?


#11

Tjorven sa for siden:

Nei, den har ikke gått ut på dato. Siden den var frosset da vi fikk den, så er den datostemplet til en gang i oktober, tror jeg det var.

Hvor lenge overlever gravlaks? Den ble tint opp i kjøleskap og har bare vært en liten tur på middagsbordet før vi la den tilbake i kjøleskapet.


#12

millact sa for siden:

Kan dere ikke lage matpakker med den til i morgen da? Det ville nok jeg gjort.


#13

Interference sa for siden:

Den holder ganske lenge hvis den er laget på skikkelig vis altså!


#14

Interference sa for siden:

Altså sammenlignet med rå fisk, hvis du holder den i kjøleskap skal den holde i overkant av 10 dager, så fremt den er laget på skikkelig vis selvsagt.


#15

Miraluca sa for siden:

Nei, ville absolutt ikkje gjort det, spesielt ikkje med gravlaks, da dette faktisk er et produkt der forråtnelseprosessen alt er satt i gang.
Holdbarheten på gravlaks ligger vanligvis på ca 14 dager fra produsert dersom den er kjølevare og ikkje vakumert. Rekner med det blir ca samme tid fra den er tint, så sant den ble frosset ned med en gang etter produktet var ferdig og ikkje har lagt på kjøl ei god stund først allerede.


#16

Martis sa for siden:

Jeg ville ikke ha fryst den på nytt, men den er holdbar i noen dager (3 - 5) nå etter tining.
Eggerøre, asparges og sennepsaus er også veldig godt til!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.