Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brokkolisalat

#1

Salt sa for siden:

Denne brokkolisalaten er nydelig til grillmat! Men OBS! Begynn dagen før!

Bland sammen 1 pose (Mills) majones med 4 ss rødvinseddik og et par ss sukker. Bruk med fordel stavmikser for å unngå klumper. Hell blandingen over små buketter av brokkoli (1 hode). Bland godt sammen, og la det stå i kjøleskapet til dagen etter. Eddiken "koker" faktisk brokkolien, det er derfor den må stå over natten.

Dagen etter har du i en neve solsikkefrø, litt rosiner eller blå druer (jeg synes blå druer er best) og sprøstekte baconbiter (jeg bruker omtrent en halv pakke smårettbacon).

Bland godt sammen og nyt! :nam:

[CENTER]
(Bilde fra Google)[/CENTER]


#2

LilleLeo sa for siden:

Mh, det høres godt ut! Ungene elsker broccoli, så kanskje vi skulle prøvd det.


#3

Lizzie sa for siden:

Det høres veldig godt ut. Skal prøves!


#4

Kreps-77 sa for siden:

Den både så og hørtes deilig ut.
Brokkoli er favoritt her i huset, så denne skal prøves! Takk.


#5

mina sa for siden:

Brokkolisalat er kjempegodt!
Jeg lagde en litt annen variant som tilbehør til kjøttboller i dag. Nam!
(Brokkoli, like mengder majones og rømme, solsikkekjerner, rosiner og bittelitt purre.)



#7

polarjenta sa for siden:

Denne skal jeg prøve!!


#8

Nera sa for siden:

Det er nesten likt som denne oppskriften? Jeg har ikke prøvd det selv, men ville nok prøvd med solsikkekjerner siden sesamfrø, som er brukt i oppskriften i linken, har en tendens til å få magen min til å reagere kraftig.


#9

Salt sa for siden:

Jepp, Nera, den så ganske lik ut! Er vel en ganske klassisk salat egentlig, men jeg hadde ikke smakt den før i forrige uke!


#10

Mirasol sa for siden:

Mmm, denne skal prøves!


#11

Nabojenta sa for siden:

Denne har jeg skrytt av mange ganger her inne, men jeg bruker solsikkekjerner. Fikk oppskriften av ei dansk venninne for 7-8 år siden.



#13

Nabojenta sa for siden:

:knegg: Ser nå at det er mange flere forskjeller. Beklager at jeg kuppet tråden din, Salt.


#14

Salt sa for siden:

Du, det går helt fint, Nabojenta! :knegg:


#15

Nera sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på brokkolisalat, enda jeg er meget skeptisk til ukokt brokkoli. :flau:


#16

Salt sa for siden:

Det var jeg også, Nera, men det er godt, altså! :jupp: Eddiken gjør en fantastisk jobb!


#17

Nabojenta sa for siden:

Vet du, den blir så myk og deilig. Jeg kan sitte og spise opp hele bollen uten tilbehør. :sparke:


#18

texasgirl sa for siden:

:nam: den der hørtes god ut.


#19

Hyacinth sa for siden:

Hvis man ikke liker majones?


#20

Nabojenta sa for siden:

Miracle Whip. :nemlig:

Den er også fantastisk på smørbrød under salat og pålegg.


#21

Hyacinth sa for siden:

Hva er det egentlig?



#23

eka sa for siden:

Mmm, den så god ut. Skal prøves neste gang vi skal grille.


#24

Lykken sa for siden:

:)
Den har jeg lyst til å prøve på lørdag, da skal vi ha grillparty.
Får man kjøpt rødvinseddik i vanlig matbutikk?


#25

daffy sa for siden:

Det så deilig ut - dette skal jeg prøve. Men prøver med hjemmelaget majones, det må jo bli enda bedre?!


#26

Salt sa for siden:

Ja!


#27

Salt sa for siden:

Det vil jeg tro, ja!


#28

Hyacinth sa for siden:

Kan man bruke en annen sort eddik?


#29

Salt sa for siden:

Det vet jeg ikke, men jeg vil vel anta det? :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.