Salt sa
for 13år siden:
Denne brokkolisalaten er nydelig til grillmat! Men OBS! Begynn dagen før!
Bland sammen 1 pose (Mills) majones med 4 ss rødvinseddik og et par ss sukker. Bruk med fordel stavmikser for å unngå klumper. Hell blandingen over små buketter av brokkoli (1 hode). Bland godt sammen, og la det stå i kjøleskapet til dagen etter. Eddiken "koker" faktisk brokkolien, det er derfor den må stå over natten.
Dagen etter har du i en neve solsikkefrø, litt rosiner eller blå druer (jeg synes blå druer er best) og sprøstekte baconbiter (jeg bruker omtrent en halv pakke smårettbacon).
Bland godt sammen og nyt! :nam:
[CENTER]
(Bilde fra Google)[/CENTER]
LilleLeo sa
for 13år siden:
Mh, det høres godt ut! Ungene elsker broccoli, så kanskje vi skulle prøvd det.
Lizzie sa
for 13år siden:
Det høres veldig godt ut. Skal prøves!
Kreps-77 sa
for 13år siden:
Den både så og hørtes deilig ut.
Brokkoli er favoritt her i huset, så denne skal prøves! Takk.
mina sa
for 13år siden:
Brokkolisalat er kjempegodt!
Jeg lagde en litt annen variant som tilbehør til kjøttboller i dag. Nam!
(Brokkoli, like mengder majones og rømme, solsikkekjerner, rosiner og bittelitt purre.)
Kitty Bastard sa
for 13år siden:
:nam:
polarjenta sa
for 13år siden:
Denne skal jeg prøve!!
Nera sa
for 13år siden:
Det er nesten likt som denne oppskriften ? Jeg har ikke prøvd det selv, men ville nok prøvd med solsikkekjerner siden sesamfrø, som er brukt i oppskriften i linken, har en tendens til å få magen min til å reagere kraftig.
Salt sa
for 13år siden:
Jepp, Nera, den så ganske lik ut! Er vel en ganske klassisk salat egentlig, men jeg hadde ikke smakt den før i forrige uke!
Mirasol sa
for 13år siden:
Mmm, denne skal prøves!
Nabojenta sa
for 13år siden:
Denne har jeg skrytt av mange ganger her inne, men jeg bruker solsikkekjerner. Fikk oppskriften av ei dansk venninne for 7-8 år siden.
Nabojenta sa
for 13år siden:
Ja, og så bruker jeg Miracle Whip (som du får kjøpt på Ica) i stedet for majones.
Her er oppskriften jeg bruker:
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?p=502230&highlight=dansk+brokkolisalat#post502230
Nabojenta sa
for 13år siden:
:knegg: Ser nå at det er mange flere forskjeller. Beklager at jeg kuppet tråden din, Salt.
Salt sa
for 13år siden:
Du, det går helt fint, Nabojenta! :knegg:
Nera sa
for 13år siden:
Nå fikk jeg lyst på brokkolisalat, enda jeg er meget skeptisk til ukokt brokkoli. :flau:
Salt sa
for 13år siden:
Det var jeg også, Nera, men det er godt, altså! :jupp: Eddiken gjør en fantastisk jobb!
Nabojenta sa
for 13år siden:
Vet du, den blir så myk og deilig. Jeg kan sitte og spise opp hele bollen uten tilbehør. :sparke:
texasgirl sa
for 13år siden:
:nam: den der hørtes god ut.
Hyacinth sa
for 13år siden:
Hvis man ikke liker majones?
Nabojenta sa
for 13år siden:
Hyacinth sa:
Hvis man ikke liker majones?
Miracle Whip. :nemlig:
Den er også fantastisk på smørbrød under salat og pålegg.
Hyacinth sa
for 13år siden:
Hva er det egentlig?
Nabojenta sa
for 13år siden:
En salatdressing, som kan minne om majones. Men jeg synes den er 1000 ganger bedre.
Her er næringsinnhold:
Brødenheter 1,29Kalorier Kcal 158,93KcalKilojoule 665KjProtein 0,4gramKarbohydrater 15,5gramFett 10,5gram
eka sa
for 13år siden:
Mmm, den så god ut. Skal prøves neste gang vi skal grille.
Lykken sa
for 13år siden:
:)
Den har jeg lyst til å prøve på lørdag, da skal vi ha grillparty.
Får man kjøpt rødvinseddik i vanlig matbutikk?
daffy sa
for 13år siden:
Det så deilig ut - dette skal jeg prøve. Men prøver med hjemmelaget majones, det må jo bli enda bedre?!
Salt sa
for 13år siden:
Lykken sa:
:)
Den har jeg lyst til å prøve på lørdag, da skal vi ha grillparty.
Får man kjøpt rødvinseddik i vanlig matbutikk?
Ja!
Salt sa
for 13år siden:
daffy sa:
Det så deilig ut - dette skal jeg prøve. Men prøver med hjemmelaget majones, det må jo bli enda bedre?!
Det vil jeg tro, ja!
Hyacinth sa
for 13år siden:
Kan man bruke en annen sort eddik?
Salt sa
for 13år siden:
Det vet jeg ikke, men jeg vil vel anta det? :gruble: