Vi serverte reker med tilbehør til familieselskap i fjor og det ble en så stor suksess at det skal gjentas i helgen. Ikke bare koste gjestene seg, det var utrolig enkelt for vertskapet. :glis:
Men hva med tilbehør? Jeg klarer ikke å finne igjen oppskriftene jeg fikk herfra i fjor, blant annet på en fiskepuddingsalat tror jeg det var? (dundrende suksess, jeg må ha oppskriften!).
sitron, smør, pepper, noe brød som ikke er loff (loff - urk)
aioli er godt til reker, finsnittet rødløk og rømme bruker vi, det er deilig.
vi har ofte også en enkel grønn salat av, men salatblader med litt sterk smak, som ruccola og frisee, og avokado.
Nå vet ikk ejg om det er den samme "fiskepudding salaten" som jeg bruker men, vi bruker majones, egg, fiskepudding, reker og dill, i tillegg litt rekelake(om det er reker fra boks) er det ferske reker, skviser jeg oppi litt sitron.
Kokt egg bruker vi som tilbehør til reker innimellom.
Du har vel fått med deg det meste om du har loff, reker, dill, majones og sitron vil jeg tro.
Vi bruker druesalat når det skal være ekstra fint, halve druer, purre i ringer, majones og rømme, salt og pepper. Deilig og friskt til de salte rekene.
Guacamole er godt tilbehør til reker. Og så pleier vi å lage en salat av oppkuttet jordbær, avocado, frisk koriander, frisk rød chili, litt rømme, salt og pepper (denne røren har man på brødet og har rekene oppå).
Jeg har i det siste servert kremet rekesalat (kjøpt :flau: ) i tilegg. Har vært en stor suksess for de som ikke gidder å renske så mange reker før de spiser. :knegg:
En boks lettrømme, en pose majones ( ekte! Dvs en pose fra en slik økonomipk med to poser i), en skvis sitron, en klype sukker, og en bunt dill hvor du plukker av all dillen av stilkene. Blandes. Yummy....