Jeg vil gjerne ha navnet på en god dessertvin. F.eks en som kan være god til en mørk og "løs" sjokoladekake med vaniljetilsatt kesam og appelsin. :sparke:
Forresten så kunne jeg godt ha tenkt meg oppskriften på en slik mørk sjokoladekake også. :D
Jeg er temmelig sikker på at Mas Amiel ville passe veldig godt. :D
Jeg fikk en gang en slik oppskrift fra Mim:
Fransk sjokoladekake
250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.
Kaken stekes på 175 C 30-40 min.
Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.
og på spørsmål om appelsinskallene hun hadde hatt oppå:
Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler. (jeg har ikke sånn spesiell sitrusskreller) Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.
Her er en lavkarbo sjokoladekake fra Fedon-kokeboka. Den er veldig god, såfremt man er glad i mørk sjokolade.
FEDONS FRANSKE SJOKOLADEKAKE
Kaken lages uten mel og er en saftig kake med rik sjokoladesmak.
Springform, ca. 24 cm i diameter.
2 plater à 125 gr mørk kokesjokolade 150 gr smør 5 store egg 125 gr fruktose 2 ts vaniljesukker
Stekes i ovn ved 160 grader i 50-60 minutter
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl så til romtemperatur. Skill eggene.
Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av fruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokolade og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.
Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaser den med sjokoladeglasur.
SJOKOLADEGLASUR: 1 dl kremfløte eller soyafløte 1 plate à 125 g mørk kokesjokolade
Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjølig så glasuren stivner.
Jeg innbiller meg at det må være veldig godt med vaniljekesam sammen med dette? Jeg vil selvsagt unngå å kjøpe ferdigblandet vaniljekesam i butikken. Jeg har et glass med Bourbon-vanilje stående her, men lurer veldig på blandingsforholdet kesam/ vanilje? Det er kanskje bare å smake seg fram? :D Og jeg trenger kanskje litt sukker, eller? :gruble:
Jeg innbiller meg at dersom man blander ferdig vaniljekesam med Creme Fraiche og setter til litt ekstra ekte vanilje, så blir det antagelig bra. Jeg tror ikke det trengs ekstra sukker da.
Får for ordens skyld nevne at hovedretten som besto av indrefilet av okse med rognebærgele-glasserte rotgrønnsaker og kantarell ble god selv om jeg byttet ut skorsonneroten med andre røtter. :)
Den oppskriften skilpadda la ut er den jeg serverte forrige helg, og ved siden av drakk vi Mas Amiel. Vaniljegreiene var 1 boks vaniljekesam, 1 boks creme fraiche og en liten teskje vaniljepulver.
Etter å ha brukt en hel dag på å tilberede mat til mannen og meg selv (altså hele to personer) på vårt eget kjøkken, ble jeg om mulig enda litt mer imponert over deg. ;)