Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dessertvin

#1

LilleT sa for siden:

kremt

Jeg vil gjerne ha navnet på en god dessertvin. F.eks en som kan være god til en mørk og "løs" sjokoladekake med vaniljetilsatt kesam og appelsin. :sparke:

Forresten så kunne jeg godt ha tenkt meg oppskriften på en slik mørk sjokoladekake også. :D


#2

Veronal sa for siden:

En Banyul eller Mas Amiel fungerer kjempebra. Recioto fungerer også bra.


#3

Ru sa for siden:

Jeg kunne også tenkt meg oppskriften på en sådan kake :D


#4

Nenne sa for siden:

:abonnerer:


#5

Skilpadda sa for siden:

Jeg er temmelig sikker på at Mas Amiel ville passe veldig godt. :D

Jeg fikk en gang en slik oppskrift fra Mim:

Fransk sjokoladekake

250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.

Kaken stekes på 175 C 30-40 min.

Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.

og på spørsmål om appelsinskallene hun hadde hatt oppå:

Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler. (jeg har ikke sånn spesiell sitrusskreller) Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.


#6

LilleT sa for siden:

Du er min helt, Skilpadda! :D


#7

LaLuna sa for siden:

Her er en lavkarbo sjokoladekake fra Fedon-kokeboka. Den er veldig god, såfremt man er glad i mørk sjokolade.

FEDONS FRANSKE SJOKOLADEKAKE

Kaken lages uten mel og er en saftig kake med rik sjokoladesmak.

Springform, ca. 24 cm i diameter.

2 plater à 125 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
5 store egg
125 gr fruktose
2 ts vaniljesukker

Stekes i ovn ved 160 grader i 50-60 minutter

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl så til romtemperatur. Skill eggene.

Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av fruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokolade og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.

Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaser den med sjokoladeglasur.

SJOKOLADEGLASUR:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate à 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjølig så glasuren stivner.


#8

LilleT sa for siden:

kremt igjen ... :sparke:

Jeg innbiller meg at det må være veldig godt med vaniljekesam sammen med dette? Jeg vil selvsagt unngå å kjøpe ferdigblandet vaniljekesam i butikken. Jeg har et glass med Bourbon-vanilje stående her, men lurer veldig på blandingsforholdet kesam/ vanilje? Det er kanskje bare å smake seg fram? :D Og jeg trenger kanskje litt sukker, eller? :gruble:


#9

Skilpadda sa for siden:

Jeg innbiller meg at dersom man blander ferdig vaniljekesam med Creme Fraiche og setter til litt ekstra ekte vanilje, så blir det antagelig bra. Jeg tror ikke det trengs ekstra sukker da.


#10

LilleT sa for siden:

Takk Skilpadda. :blomster:

Tror desserten er nesten i boks. Verre er det å få ta i skorsonerrøtter (?) til hovedretten.

Hva i all verden er det for noe, da? :sukk:


#11

LilleT sa for siden:

Hmm.. jeg har funnet det på nettet. men det hjelper jo ingenting når ingen av butikkene her i byen har hørt om det før. :(


#12

Toffskij sa for siden:

Jeg har sett skorsonnerot på Ultra (på Bryn i Oslo), så de vet tydeligvis hva det er, i hvert fall. :)


#13

LilleT sa for siden:

Ja, du vet, storbyen har. ;)

Noen ganger hater jeg denne folkelige pizzabyen jeg bor i! :gaah:


#14

LilleT sa for siden:

Får for ordens skyld nevne at hovedretten som besto av indrefilet av okse med rognebærgele-glasserte rotgrønnsaker og kantarell ble god selv om jeg byttet ut skorsonneroten med andre røtter. :)

Dessuten så fikk jeg til kaka jeg også. :kry:


#15

Harriet Vane sa for siden:

Heeey, flinke jenta!

Den oppskriften skilpadda la ut er den jeg serverte forrige helg, og ved siden av drakk vi Mas Amiel. Vaniljegreiene var 1 boks vaniljekesam, 1 boks creme fraiche og en liten teskje vaniljepulver.


#16

LilleT sa for siden:

:kry:

Sjokoladekaka mi ble ikke riktig så god som din. Jeg satte den i kjøleskapet før servering. Den skulle egentlig serveres litt sånn "løs", ikke sant?

Polet var tomme for Mas Amiel, men vi drakk en Tommasi Recioto Fiorato 2003, og den funket den også. :)


#17

Harriet Vane sa for siden:

Den skal være lunken og klissen. :nemlig:

Men da vet du det til neste gang!


#18

LilleT sa for siden:

Det gjør jeg.

Etter å ha brukt en hel dag på å tilberede mat til mannen og meg selv (altså hele to personer) på vårt eget kjøkken, ble jeg om mulig enda litt mer imponert over deg. ;)


#19

Harriet Vane sa for siden:

:flau: Takk. Det var veldig hyggelig sagt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.