Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slanketråder i underforumet Helserelatert

#1

Nextlife sa for siden:

Jeg er ikke spesielt fornøyd med at det nå flommer over (jaja, en liten overdrivelse) av ulike slanketråder i underforumet Helserelatert.
5 av de øverste 7 trådene er slike tråder, og det gjør rett og slett dette underforumet litt mer uniteressant for meg, og kanskje andre medlemmer.
Når det opprettes tråder for vektnedgang for sånn og slik kilo, den og den måneden osv tenker jeg det blir uoversiktlig og litt ugreit i dette underforumet.

Mulig det er jeg som bare er ufattelig lei av fokus på vaktnedgang overalt hvor man beveger seg, og leser det overalt, men jeg skulle gjerne sett at slanking fikk seg et eget underforum.


#2

Pelle sa for siden:

Jeg synes en og annen slanketråd er grei, men har vi ikke alt en vekttråd? Nå synes jeg det har tatt helt av, og det gjør meg litt sur av å se.


#3

Veritas sa for siden:

Jeg er enig. Også blir man stadig påminnet om at man absolutt burde gå ned noen kilo... som man ikke har motivasjon til akkurat nå.


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jees, så ille at folk kommer sammen og finner motivasjon, da :rolleyes:

Det er jo bare nå det er så mange, fordi det er påmeldingstråd, og så en gruppetråd til hver gruppe (hele 2!). Påmeldingstråden vil jo forsvinne i dimman etterhvert som vi kommer i gang, og så er det de 2 trådene. Man ge vil ned i vekt, og for dem er det helserelatert.


#5

Pia sa for siden:

Jeg synes dere er hårsåre. Det er et minefelt dette her, men er det så vanskelig å bare overse dem da? Er et par overskrifter nok til å vippe dere av pinnen?


#6

Salt sa for siden:

For oss det faktisk er helserelatert, da?


#7

Tangina sa for siden:

Jeg er enig - jeg synes personlig det er litt kjipt å få opp mengder av slanketråder hver gang man velger "uleste innlegg". For min del er nok det fordi jeg føler jeg burde slanke meg, og hver gang jeg ser disse trådene, føler jeg at jeg burde bli med. Det er nok av andre steder hvor man blir minnet på slikt... Kanskje man kunne lage et eget vekt-underforum som man kunne velge bort fra visning? For det går an, gjør det ikke?


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

altså, det er jo ikke meningen at noen skal føle seg støtt av de, da, det er jo fryktelig leit. men som sagt, det er mange tråder nå, men de blir borte etterhvert, og så blir det bare de to.


#9

Chablis sa for siden:

:dulte:


#10

Morella sa for siden:

Jeg synes det er flott med slike tråder. Ser ikke helt hvorfor man skal bli sur av å se slike tråder.


#11

Ru sa for siden:

Det går an å velge hvilke underforum man skal se når man trykker uleste meldinger.
Kontrollpanel - Endre valg - bla helt ned og merk de forumene man ikke vil se.

:værsågod:


#12

Señora sa for siden:

Jeg er med i en tråd som omhandler alle, men med ny tråd pr. måned.

Mulig jeg ikke gidder å fortsette hvis det er så hårsårt for noen.


#13

torsk sa for siden:

Det er ikke nok aktivitet til å forsvare et eget underforum. Og on a personal note, så håper jeg virkelig at det heller ikke blir det.

moderatorisk hilsen torsk


#14

polarjenta sa for siden:

Jeg bare overser de trådene jeg ikke ønsker å lese i så sånn sett er det ikke noe problem, men jeg tenker at dersom det blir veldig mange tråder så kunne det kanskje vært et eget underforum. Det hadde blitt litt ryddigere(iallefall i mitt eget hode :knegg: )


#15

Tangina sa for siden:

Jeg er ikke sur, altså, jeg har bare merket meg at det ble litt mange, og jeg kommer sikkert til å opparbeide en blindspot for disse trådene i likhet med slike jeg alltid får for gule lapper på datamaskinen. :knegg: Men hvis admin kan lage et eget slankeunderforum under helseforumet, så kan man på kontrollpanelet sitt velge at man ikke ønsker å bli vist tråder fra det underforumet når man velger "uleste innlegg". Kunne ikke det vært lurt så lenge det er noen som helst vil slippe å se slike tråder?

Edit: og der ser jeg at jeg brukte for lang tid på innlegget mitt og at det alt er svart på. Jeg vil ikke velge bort hele helseforumet, og skal nok klare å holde meg unna slanketrådene inntil jeg blir en del av dem selv.


#16

Blondie sa for siden:

Man velger da selv hva man vil lese? Jeg ser ikke problemet.


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

men seriøst, skal alle slags tråder man ikke vil se ha sitt eget forum. det kommer da opp sikkert 40 tråder jeg ikke er interessert i hver gang jeg trykker på uleste innlegg. Jeg bare ser på neste. Og igjen, det er bare nå det er så mange, det blir ikke sånn hele tiden.


#18

Tangina sa for siden:

Som sagt - jeg ser at det alt er svart på, og det er ikke et stort problem for meg.

#19

Pelle sa for siden:

Ok, det var kanskej litt hardt å si at jeg ble sur. Mer som Veritas skrev, stadig påiminning om alt som er feil meg meg.

En og annen tråd et ok. Mange tråder er ikke ok. Synes jeg.


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg er med i en av trådene, men hadde det oversvømmet forumet hadde det vært en ting, men når det ligger en liten brøkdel tråder i ett underforum så syns jeg ikke det er særlig plagsomt. Som flere påpeker; et par av dem kommer til å forsvinne fort.


#21

Pelle sa for siden:

Men dere har sikkert rett; de forsvinner etterhvert. håper


#22

Nextlife sa for siden:

Jees, så teit å himle over et helt legitimt spørsmål i en høflig tone.

Jeg er ikke hårsår eller vippet av pinnen, bare lei av slankegreier overalt.

Om du finner noe som likner surhet i mitt hovedinnlegg imponeres jeg.

Jeg vil gjerne se underforumet Helserelatert. Her kan være mye av interesse for meg, og mye jeg har kompetanse til å svare på. Det er bare slanketrådene jeg er uinteressert i, og som akkurat nå føles temmelig massive.

Jeg gjentar, jeg er ikke hårsår, men synes kanskje slankefokuset er i overkant i alle kanaler nå om dagen.

Jepp, slik tenker jeg også.

Det er absolutt ikke det at jeg trenger å slanke meg og har dårlig samvittighet eller noe som gjorde at jeg la inn denne posten. Jeg synes bare det ble veldig massivt med så mange slanketråder.
Det var et forslag stilet på en høflig måte, og at det avstedkommer himlinger og påstander om hårsårhet overrasker meg, med tanke på at man i dette forumet stadig fremhever både kunnskap og debatteknikk hos forumdeltakerne.


#23

Candy Darling sa for siden:

Dette er touchy greier, og det har det alltid vært. Det er ikke overraskende at det kommer en reaksjon på det denne gangen også.

Jeg skjønner at man er lei, men det er litt greia med nettsamfunn at man også blir eksponert for ting man ikke ønsker.

Et alternativ kunne være å flytte det inn i disse sosiale gruppene, hvis de i det hele tatt er operative lenger? Problemet er vel da at vi som VIL ha en reminder lett kan ignorere det.


#24

Veritas sa for siden:

Ingen har vel sagt noe om dette.

Poenget her er vel ikke at det snakkes om slanking, det må da være like legitimt som andre tema.

Som jeg forsto HI, så er det mengden tråder om samme tema.


#25

Nextlife sa for siden:

Jepp, korrekt forstått :)


#26

Candy Darling sa for siden:

Nå har det jo vært slått fast, men det er to rekrutteringstråder, som vil bli borte i løpet av maks et par dager, også vil det leve to parallelle rapporteringstråder. De vil være synlige daglig på uleste meldinger.

Forhåpentligvis blir man blinde på dem, slik jeg er på shoppingtrådene og (:mumle: ) joggetråden.


#27

Niobe sa for siden:

Jeg kan ikke trene noe særlig, selv om jeg burde og gjerne vil, men jeg tåler da et økende treningsfokus og ørten joggetråder her likevel?


#28

Karamell sa for siden:

Jeg tåler fint slanketråder. Jeg leser f.eks. aldri babytråder, gravidtåder og "se hvor søt barnet mitt er-tråder", men jeg tåler å se de på uleste innlegg likevel.


#29

Pelle sa for siden:

Så flott for deg, da. Du er jo ellers ganske flink til å si fra hvis du er uenig i saker, så da burde vel dette gjelde for andre også?


#30

Mirasol sa for siden:

Jeg bruker bare uleste meldinger jeg, og hopper glatt over uinteressante overskrifter, også de som kanskje egentlig burde irritere meg pga dårlig samvittighet, jfr joggetråder, treningstråder osv.

Jeg synes det er helt ok å ha flere tråder jeg. Jeg vil nemlig ikke melde meg inn i en generell slanketråd lenger, for det er vanskelig å motiveres til å gå ned 30+ kilo når du "henger sammen" med de som skal ned 2 kilo til sommeren. Så da synes jeg det er helt greit med flere tråder for ulike målgrupper, for da kan man enkelt velge hvilken som passer for den enkelte, eller bare droppe dem om man ikke ønsker å slanke seg.

Jeg føler at dette blir som å be Narvesen fjerne alle ukebladene i januar fordi man ikke har tenkt å gå ned i vekt akkurat da! Eller å be dem fjerne alle bladene før 17 mai med alle de fristende kakene når man selv er på slankern.

Jeg kan ikke se at dette er et problem så lenge trådene er plassert under et forum som jeg mener er riktig hvertfall.


#31

Pelle sa for siden:

Problem schomblem.
Jeg er ihvertfall i den kategorien menneske som bruker uleste innlegg, har et småkomplisert forhold til kroppen min, ikke klarer slanke meg og får dårlig samvittighet hver gang en av disse 4-5 titlene har lyst opp hver gang jeg i dag har trykket uleste innlegg i dag.

Men klart; det er mitt problem.
Men man har jo lov til å si sin mening like fullt.


#32

Lisa sa for siden:

Jeg er litt enig med HI men er ikke for "selvsensur" av noe slag på FP. Vektnedgang er i aller høyeste grad helserelatert og bør få ligge der de ligger, synes jeg.


#33

safran sa for siden:

Dette gjør meg litt oppgitt, faktisk. Kommentarer fra folk som ikke skjønner hvorfor andre reagerer på noe de selv ikke reagerer på. Come on!

Jeg ser poenget til HI, dette er et touchy tema det ikke er så morsomt å få smurt opp i trynet hele tiden. Jeg ser liksom ikke helt poenget med å lage ørti tråder om omtrent det samme, uten at jeg ble sur av det.


#34

Christa sa for siden:

Jeg er og litt enig med HI, det er mange slanketråder her inne akkurat nå. Jeg selv skal ikke ned 500 gram så det er ikke det at de gir meg noen vanskelige følelser. Bare litt mye av en type tråd, akkurat nå. Men så tenker jeg at en del av de blir nok borte i løpet av kort tid, og de andre kan jeg selv la være og gå inn på hvis jeg ønsker det. Og hvis det kan hjelpe noen som virkelig trenger det fellesskapet for å gå ned i vekt, for å få det bedre med seg selv, er det en fin ting. Så leser jeg det jeg selv vil og dropper det andre. Enkelt penkelt.


#35

Input sa for siden:

Jeg tenker at de trådene som har fleste interesserte per se nå, er de som befinner seg øverst, og det er bare sånn det er. Det er haugehvis med uinteressante tråder på dette forumet, tror jeg kanskje leser 1/10 av alle tråder som kommer opp på Uleste innlegg. Jeg lager da likevel ikke sutretråder om de jeg ikke leser.


#36

Nextlife sa for siden:

Jeg gjentar meg selv, jeg laget denne tråden for å si min mening om antallet slanketråder på underforumet Helserelatert, og for å høre om andre kanskje også syntes det ble i overkant mange varianter over samme tema.
Jeg er selvfølgelig helt subjektiv, men jeg greier ikke på noen måte å lese at HI mitt fremstår som sutrete. Kan du kanskje fortelle meg hvorfor du oppfatter det slik?
Jeg forholder meg selvfølgelig til at forumdeltakerne har ulike meninger, men at flere av dere tillegger innlegget mitt sutring, hårsårhet, surhet og at jeg er vippet av pinnen klarer jeg ikke helt å svelge.
Jeg mener selv at jeg skrev et innlegg som holdt en nøytal og høflig tone, med mine synspunkter, men at det avstedkommer småfrekke innlegg fra folk med andre synspunkter enn meg.
Dere kan vel si hva dere mener uten å holde på slik?


#37

polarjenta sa for siden:

Ærlig talt, det må da være lov å lufte noe her uten at man skal bli kalt sutrete. HI tar opp noe, på en ikkesutrete måte og stiller et spørsmål. Om ikke det er er greit, hva er da vitsen med et diskusjonsforum.


#38

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er klart det er lov å lufte noe, og tonen var helt fin, jeg syns likevel temaet er av en sånn art at det er lett å tenke sutring (åh, andre gjør noe jeg ikke greier, det vil jeg ikke bli eksponert for)
Men jeg respekterer at det ikke var intensjonen. Når det gjelder mengden tråder er jo det svart på, så da er vel saken grei, og ingen trenger ha dårlig samvittighet for å være med i slankegruppene.


#39

kokosbolle sa for siden:

Kan du ikke bare lage andre tråder i helseforumet om det du helst vil diskutere der? :rema1000:


#40

Avatar sa for siden:

Ja, for de er jo heelt naturlig å tenke man ikke klarer det selv fordi man starter en tråd om det...

Jeg har også tenkt over det sammen som hi, men jeg kan love deg at det ikke er sutring over at jeg ikke klarer det selv, for jeg trenger ikke gå ned et eneste gram. Det jeg har fundert mer over er de forskjellige trådene, kan man ikke bare ha en?!


#41

Nextlife sa for siden:

Jeg har allerede forklart at det ikke har med manglede viljestyrke å gjøre. Jeg er så slank som jeg trenger å være.


#42

Input sa for siden:

Jeg har ingen intensjoner om å spekulere i trådstarters årsak til å synes slanketrådene er uinteressant, men jeg synes det er sutrete når det er snakk om såpass få tråder. Hadde det blitt opprettet nye tråder hver eneste dag og det var umulig å diskutere andre ting i underforumet fordi slanketrådene hadde så voldsom aktivitet, hadde jeg forstått det, men slik er det jo ikke. Om man synes slanketrådene er kjedelige/uinteressante/dumme er det ikke vanskelig å opprette tråder med andre tema, og er det noe som fenger andre også, vil de jo få mer aktivitet enn slanketrådene. Jeg ser ikke helt vitsen med noe eget underforum når det er snakk om 5 tråder.


#43

Avatar sa for siden:

Nei, men det opprettes ikke forskjellige tråder for de som skal jogge 1 km, 1 mil eller 5 mil heller? Det var mer i den gata jeg tenkte. En tråd for vektnedgang. Men det plager meg ikke så mye i grunn altså, det var mer sånn "Ja, når du nevner det..."-svar til HI.


#44

Nextlife sa for siden:

Jeg legger tydeligvis noe helt annet i begrepet sutre enn du, men fint at du oppklarer og det i en tone som fremstår hakket bedre enn i det forrige innlegget ditt.


#45

Nextlife sa for siden:

Det var også i disse baner jeg tenkte, en tråd for et hvert kilosintervall, for hver måned o.s.v som ligger i toppen på underforumet, og får det til å fremstå som et slankeforum.


#46

Input sa for siden:

Det var nok kanskje litt sent på kvelden da jeg skrev det forrige innlegget. Beklager det.


#47

Tallulah sa for siden:

Jeg syns absolutt det er lov til å spørre om slike ting, og HI var nøytralt nok, syns jeg. Jeg regner med at det blir oppfattet av noen som sutring, fordi man ikke helt ser problemet selv. Nå er slanking og vektnedgang problematiske tema for noen, og for andre bare dødskjedelige. Verden er invadert av et voldsomt fokus på vekt. Allikevel syns jeg ikke at 5 av 20 tråder (minus de to klistrede) i et underforum, eller 5 av 50 uleste er veldig mye. Det blir litt som å mene at hvis 5 av trådene på litteratur handler om fantasy, så burde det bli et eget underforum, fordi jeg ikke liker det. Eller at det burde holde med en tråd om emnet.

Jeg tror for øvrig ved å ikke gi slanking et helt eget underforum, så er man ned på å holde fokuset på en sunn mengde, som det er relativt lett å overse i den store haugen med andre tråder på på helseforumet, eller på forumet til sammen. Syns man et underforum har lite interessant tematikk, er man hjertelig velkommen til å starte nye tråder.


#48

Mrs. Longbottom sa for siden:

:ja:

#49

Morella sa for siden:

Det var ikke ditt innlegg jeg siktet til. Beklager jeg skulle quotet Pelle.


#50

Pelle sa for siden:

Jeg skrev at det gjorde meg litt sur, og jeg har senere trukket det tilbake. Jeg antar det er flere enn meg som i ny og ne blir litt sure over diverse bagateller, uten at det er en verdenskrise av den grunn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.