iben sa for siden:
Jeg har noe rådyrkjøtt som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med.. Det er ganske tynne skiver av noe slag, med en hinne på ene siden. Bør jeg fjerne denne?? Oppskrift ønskes!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
iben sa for siden:
Jeg har noe rådyrkjøtt som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med.. Det er ganske tynne skiver av noe slag, med en hinne på ene siden. Bør jeg fjerne denne?? Oppskrift ønskes!
Interference sa for siden:
Eh rått eller bearbeidet kjøtt?
iben sa for siden:
Rått.....
Interference sa for siden:
Er det skavbiter? Isåfall så bruner du dem med litt salt, pepper og kanskje et par knuste tørkede einebær, heller i gryte og slenger over en boks eller to med seterrømme og litt fløte, la koke en stund og server med hjemmelaget potetmos, rotgrønnsaker, rosenkål (sikle) og tyttebær.
Interference sa for siden:
Og sopp, det glemte jeg, masse sopp brunet sammen med kjøttet.
iben sa for siden:
Nei det er ikke skavbiter. Skal ta bilde
Interference sa for siden:
Ok, venter i spenning. Eventuelt så kan du beskrive bitene, om det er bifflignende, eller strimler eller fileter eller jah.
iben sa for siden:
Bilde
Interference sa for siden:
Det ser mistenkelig ut som ytrefilet fra her jeg sitter.
Eller kanskje mørbraden.
Men den øverste ser litt ut som indrefilet. :knegg:
I alle fall, hinnene kan det være greit å fjerne forsiktig, ta en skarp filetkniv og lag hull i hinnen, skrå bladet forsiktig mot hinnen og dra kniven ut slik at svinnet på kjøtt er minimalt. De tykke hvite fettpartiene kan forsåvift være da de forhindrer at kjøttet blir tørt, og lager god smak.
Du kan bruke dette som biff med gode grønnsaker, soppstuing og potetmos.
Eller en viltgryte, selv om det er veldig fint kjøtt til å bruke til det.
Eller viltsnadder, altså strimle kjøttet og lag noe tilsvarende biffsnadder bare med litt mer viltvennlige grønnsaker.
Interference sa for siden:
Eller brune i panne og så helsteke i ovn, eller grille eller.. :nam: Åh uansett dere har et fantastisk måltid i vente.
iben sa for siden:
Tusen takk for tips! Tror jeg helsteker:)
Interference sa for siden:
Gled deg! :nam:
iben sa for siden:
Men den er ganske tynn så den trenger vel ikke så lang tid i ovnen?? Blir soppstuing attåt:)
Interference sa for siden:
Nei ca som helstekt indrefilet av svin, viltkjøtt er jo utrolig godt når det er litt rødt.
Nextlife sa for siden:
Hvis hinnene er litt sånn perlemorsaktig på farge bør de fjernes. Helsteke høres nydelig ut, jeg er helt sikker på at det er en filèt du har der. Har steketermometer så bruk det, da får du en perfekt stekt filèt.
iben sa for siden:
Oh my God! Maten ble helt fantastisk og jeg har overspist:ja: Fikk pressa inn et steketermometer og skulle ta den ut ved 65 grader, men det ble nærmere 70 sånn plutselig. Digg uansett :)
Nextlife sa for siden:
Så bra at det ble så vellykket. Hvilket tilbehør hadde du?
iben sa for siden:
Soppstuing, fløtegratinerte poteter og salat :)
Nextlife sa for siden:
Det hørtes veldig godt ut :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.