Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjøres for at passive brukere blir aktive?

#1

malou sa for siden:

Jeg forvilla meg inn på Medlemslista nå og ser det er enormt mange medlemmer som registrerer seg, men som aldri kommer lenger enn et par - eller i verste fall - ingen innlegg. Nytt blod gjør seg alltid på diskusjonsforum, gjøres det noe for å vekke dem til live?


#2

Esme sa for siden:

Som privatbruker må jeg si: Nei det hadde ikke vært ønskelig i det hele tatt, dette er jo folk som har funnet ut at FP ikke passer for dem.

Da er det mye bedre med de grepene som er gjort for å øke lysten til å diskutere. Dette er et diskusjonsforum og har en helt annen stil enn alle de andre mammaforumene. Ønsker ikke at vi skal bli lik alle de andre.


#3

malou sa for siden:

Ikke nødvendigvis, tror jeg. De kan ha glemt hele medlemskapet eller ikke brukt nok tid på å sette seg inn i formuet. Jeg vet det parktiseres påminningsmailer, obligatorisk oppdatering av medlemskap eller at du mister medlemskapet hvis du ikke har vært aktiv etter et satt tidspunkt. Sikkert forskjellige meninger på dette, men for meg hadde dette vært en vekker til det positive.


#4

Esme sa for siden:

Du mener at forumet vokser for langsomt?


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det høres greit ut å miste medlemskapet etter en viss inaktiv tid, men ikke som et press for å delta, men for å få rensket opp i alle som leser, men ikke bidrar. Jeg tenker da på medie adelen spesielt.


#6

malou sa for siden:

Aktive brukere er viktig for alle forum.


#7

Tallulah sa for siden:

Nå er det ikke akkurat stillestående her da. :knegg:


#8

malou sa for siden:

Ikke stillestående, men forumet "lever" nå en gang av brukere, så å få med flere og aktive deltagere er en viktig del av det.


#9

Tallulah sa for siden:

Selvfølgelig, men vi er tydeligvis uenige i at det faktisk er et jevnt tilsig av aktive brukere. Jeg syns det er det, nemlig. Men jeg gjentar Esmes spørsmål, siden du ikke svarte: syns du forumet vokser for tregt?


#10

Esme sa for siden:

Men det er jo ikke problemer med rekrutteringen.

Når du sier aktive brukere, på hvilken måte aktive da?


#11

malou sa for siden:

Her er aktivitet og sikkert bra rekruttering, men på medlemslista er et veldig mange som er registrert og lar det bli med det. Det jeg lurte på er om det blir gjort noe for å få dem med her inne?


#12

Skilpadda sa for siden:

Det er jo et greit spørsmål, og svaret er nei.


#13

malou sa for siden:

Takk :)


#14

Joika sa for siden:

FP har vært en enorm suksess sånn jeg ser det. Jeg har vært med å drive flere forum selv, og tror ingen av dem har hatt så god rekruttering som her. Husk at forumet ikke er veldig gammelt.
Det at man faktisk ikke annonserer for forumet, men likevel har en så god strøm med nye fjes, er faktisk ganske unikt. Jeg ser poenget ditt, samtidig som jeg tenker at det ikke er nødvendig for FP å holde på med "masemail". Det kan i verste fall slå ut feil og folk kan bli lei, så jeg syntes det er bra at det ikke gjøres. Her holder man greit på medlemstallene tror jeg, så da er det ikke noe poeng. Ikke noe er vel vært bedre enn det?


#15

-ea- sa for siden:

Ang. "masemail". For det første syns jeg det er en uting. For det andre så er det kanskje flere som meg, som har en egen mailadresse når jeg registrerer meg på nett og denne mailen sjekker jeg kanskje to ganger i året - så evt. "påminnelsesmail" vil jeg ikke lese uansett.

Ja, og så synes jeg det er passe tilsig av nye medlemmer her.


#16

Adrienne sa for siden:

Que? Hvem tenkte du på?


#17

konsulenten sa for siden:

Skal ikke påstå det er mange som meg (det vet jeg ingenting om). Men jeg sletter en del av innleggene mine etter bruk. Antall poster for min del er litt 2 frem og 1 tilbake, jeg er mer aktiv enn det ser ut som. Sletting av innlegg har forresten sine ulemper i forhold til tilgang visse steder i forumet*, men det har jeg ikke tenkt til å starte noen diskusjon om i denne tråden. Det er jo uansett min egen feil, mitt eget valg. Jeg er glad for muligheten til å slette egne innlegg, ikke alle forum som tillater det.

*Er det forresten slik det fungerer? Bare nysgjerrig jeg, altså. Det holdes vel ikke telling med hvor mange innlegg man har postet totalt, kun antall som ikke er slettet (når det skal gis tilgang til markedsplassen osv).


#18

Che sa for siden:

Jeg hadde blitt sint om et eller annet forum jeg har registrert meg hos har begynte å sendt "masemail" fordi jeg har vært innom for sjelden.


#19

Flubby sa for siden:

Er det ikke slik også, at når et forum vokser, så øker også attraktiviteten med tanke på annonnsesalg og slikt? Da er det jo ikke en direkte negativ ting å ha en haug passive støttemedlemmer registrert her på FP?


#20

Veronal sa for siden:

Ja, guri, det er jo akkurat sånn som Vektklubb.no holder på. :hrmf:


#21

Adrienne sa for siden:

Jeg tror, med vekt på tror, at aktiviteten ikke måles i antall medlemmer, men i antall treff og søkeoppslag. Så i inntjeningsøyemed så teller bare de som er aktive.


#22

Anita72 sa for siden:

Tror kanskje noen av de som har veldig få innlegg kan ha registrer seg kun for å starte/delta i en tråd om et bestemt tema/sak.
Tenker f.eks på tråden om huggorm drept i barnehage.


#23

Tallulah sa for siden:

Nei, si det? :gruble: Iphonen min har noen kreative forslag noen ganger. Jeg tror jeg mente medlemsområdet.


#24

Charlie sa for siden:

Det kan jo være mange grunner til at man melder seg inn i forum og ikke ( utad) viser aktivitet. Over tid er det klart det kan være greit å rydde fra tid til annen - rett og slett for å frigjøre nick.

På SM/NM ol. Mener jeg de tok en rydding med ujevne mellomrom ( typ har du ikke logget deg på på 1 år). Mistet min enorme status :knegg: pga en slik rydding, fordi jeg hadde hatt (for) lang pause pga baby ol.


#25

Malama sa for siden:

Jeg ser flere gode grunner til å slette inaktive brukere. Men jeg ser ingen gode grunner til å mase på dem om å bli aktive.


#26

Rabbit sa for siden:

Hvorfor skal man mase på inaktive medlemmer? Vil de ikke være på forumet,holder de seg vel borte av en eller annen grunn. Men,jeg synes det burde være sånn at om man ikke er aktiv på ett år,kunne man jo fått en mail om at man blir enten slettet eller må aktivere brukerkontoen igjen innen en gitt tidsfrist,kanskje. Jeg hadde blitt sur om jeg fikk masemail fra et forum jeg registrerte meg på og som jeg kanskje ikke trivdes på og av den grunn ikke var aktiv på.


#27

Avatar sa for siden:

Medie adelen? :lol: Din iPhone er mer kreativ enn min.


#28

Tallulah sa for siden:

Medie adelen er nok noen som henger med kultureliten. :nemlig:


#29

Maverick sa for siden:

Jeg trodde du mente gjengen som kommer fra avisenes debattfelt, og stusset både over orddelingsfeil og "adel". :knegg:


#30

Adrienne sa for siden:

Og jeg trodde hun mente journalister som melder seg inn kun for å lete etter gode nyheter, og stusset også over ordet adel og orddelingsfeilen.


#31

Malama sa for siden:

Jeg slutter ikke å la meg overraske over kreativiteten til min iPad, så jeg trekt en iPhone klarer det samme, minst.



#33

Pelle sa for siden:

Enig.


#34

Éowyn sa for siden:

Noen av medlemmene er kanskje registrert bare for å "reservere" nicket sitt i tilfelle de vil være her? F.eks slik som ble gjort/gjøres på SG, SM og NM.


#35

Bloppy sa for siden:

Huggorm drept i barnehage? Startet ikke jeg en sånn tråd? :undrer:

#36

Bloppy sa for siden:

Sånn for å svare på det som faktisk er spørsmålet.
Jeg syns det er helt greit at man ikke sender påminnelser og masemailer her. Vil de ikke være aktive her, er det ikke et savn for de som er aktive her heller.


#37

Anita72 sa for siden:

Jo men siktet ikke til deg når jeg refererte til den tråden.:sorry: Var vel ett par der som jeg tror kun registrerte seg for å skrive i den tråden.


#38

Bloppy sa for siden:

Aha. Jeg leste bare ikke godt nok. Jeg så bare starte tråder ala huggormtråden. Jeg missa visst den med dela. :humre:

Og tenkte: Er jeg helt usynlig? :o


#39

Skilpadda sa for siden:

Utvilsomt. :nemlig:


#40

Nyx sa for siden:

Det er også noen av brukerene med bare ett/noen få innlegg som har logget seg på for å reklamere for produktet sitt eller tigge om invites til tvtorrents o.l.
De finner fort veien ut igjen. :nemlig:


#41

Niobe sa for siden:

:nemlig:

Jeg er registrert på forum jeg ikke er aktiv på. Noen ganger finner man ut at det ikke var rette forumet, og jeg har aldri gått til steget å gidde å slette meg som bruker.

Noen registrerer seg kanskje her, for så å finne ut at de trives bedre med orddelingsfeil, dårlig kildekritikk, manglende tegnsetting, sms-språk, mulighet til å poste anonymt når man er sinna, digre bildesignaturer, innlegg med neonfarget font, og alt det andre man må klare seg uten her. :knegg:


#42

Ru sa for siden:

Jeg har registrert en rekke nick i tilfelle jeg blir dritasur en dag og vil poste "anonymt". :nemlig:


#43

Harriet Vane sa for siden:

Som jeg med moderatorhatt har skrevet et annet sted:
Jeg synes det er synd fra et forumperspektiv å slette trådene man starter når man enten har fått de svarene man ønsker seg eller når man ikke får svar i den retningen man hadde sett for seg.

Litt av med poenget med et forum er at trådene skal ha videre bruksverdi, at man skal kunne søke seg frem til lignende tråder senere. Dette gjelder både praktiske spørsmål eller mer prinsipielle/etiske diskusjoner, slik denne tråden er et eksempel på. Det er en uting å slette tråder, bare fordi man som hovedinnlegger har fått svar på spørsmålet man stilte eller ønsker å stanse en diskusjon der man ikke fikk den unisone støtten man så for seg man skulle få. Et forum er et fellesskap og at man har spurt er på en måte hovedinnleggers bidrag til forumet og så er svarene de andres bidrag til både hovedinnlegget og forumet.


#44

noen sa for siden:

Så mange brukere og ingen har tatt nicket anonym? Hadde jeg ikke vært så fornøyd med å være noen, skulle jeg ha byttet.


#45

Tåtti sa for siden:

Nå er det vel fastslått med ganske stor tydelighet i en annen tråd her at de fleste ønsker å bli sett, og det rimer jo dårlig med å være anonym. :nemlig:

#46

konsulenten sa for siden:

Jupp, jeg skjønner dette. Det er en fin ting. For min del gjelder det først og fremst innlegg som går på meg og mitt. Min eller mine barns helse, hvordan jeg har det hjemme, den slags type ting. Det er folk her som kjenner min identitet, og for alt jeg vet kommer det flere siden. Jeg kan være litt ukomfortabel med å utlevere meg og barna mine, samtidig som jeg vet at svarene jeg kan få vil kunne være til hjelp derfor gjør jeg det likevel.

Jeg kan selvsagt prøve å formulere meg mer generelt slik at det ikke fremgår så lett hvem det gjelder. Jeg sletter ikke før trådene er for lengst ferdig utdebattert (jeg rydder ikke ukentlig for å si det sånn, ikke månedlig heller). Og det kunne ikke ramle meg inn å starte en diskusjon for så å stoppe den pga negativ respons.


#47

Harriet Vane sa for siden:

Blogg, konsulenten. Blogg. :værsågod:
Jeg skjønner den altså, og meg & mitt-tråder er jo annerledes enn "hvor mange egg i bløtkake?"-tråder som noen sletter når de har fått svar.


#48

konsulenten sa for siden:

Ja, blogg, ja. Du sier noe. Kanskje det. Hmmm. Jo.



#50

minimee sa for siden:

Jeg meldte meg inn 01.02.10 og skrev 4 innlegg da :P
Men ha hadde jeg mitt eget forum, nå har jeg fått noen andre til å ta over da jeg ikke orket å drive det lengre og siden jeg ikke skal ha flere barn, ble det ikke "meg" lengre.
Så jeg kom jo tilbake ;)


#51

Teofelia sa for siden:

Dette kan du løse enkelt. I stedet for å slette innlegget ditt, kan du redigere innlegget og slette innholdet i stedet. Da vil du beholde antall innlegg, og du har fortsatt fjernet det du ønsket å fjerne. :)


#53

konsulenten sa for siden:

Der var det både forklart og demonstrert i praksis, ja. Takk! :D


#54

Blondie sa for siden:

:rofl:


#55

dutte sa for siden:

Ha ha, gleder meg til noen interessante innlegg. :knegg:


#56

HP sa for siden:

Men om en sletter hele innholdet i innlegget så blir det riktige å slette det, ikke la det stå [slettet]. [slettet] har ikke nytte for noen utover å blåse opp innleggstelleren til den som sletter. Hvis en ønsker å slette personlig informasjon så sletter eller endrer en de setningene og lar resten av innlegget stå igjen slik at tråden fortsatt har mening.

:dulte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.