Mannen har bursdag i dag, og jeg har tilbudt meg å bake kake. Han ville ha noe med "sjokolade og kaffe". Noen som har tips til en god kake med denne komboen? Helst med ingredienser jeg kan få tak i på Rema, og gjerne noe litt mer enn vanlig sjokoladekake med noen skjeer kaffe i.
Jeg skulle egentlig foreslå dajmiskake som er SÅ godt, men så så jeg på detsoteliv at de har en after eight iskake med kaffe! :hyper:
Den må jo være god?! Og iskake er kjapt og greit å lage.
Du må steke en bunn som skal stå en stund, men utover det går det veldig greit altså. Også må den stå i fryseren en stund da.
Søk på detsoteliv.no etter en kake som heter Bocca Nero. Den går kjapt å lage og er ikkje vanskelig å få til. Knallgod! Ser kanskje ikkje superspennende ut, men om du vil friske den opp litt, så kan du alltids bare drysse litt melis og friske bær over :) Anbefaler is eller vaniljekrem ved siden av denne, for den er litt drøy!
Ps, har du dårlig tid på å få den helt kald, så kan du bare sette den i fryseren en halvtimes tid etter at den har nådd ca romtemp, funker fint :)
Her har du oppskriften på en klissete og deilige sjokoladekake som pyntes med nougat og hakkede Oreokjeks. "Oreo kladdekake" lages på et blunk og smaker HIMMELSK!
[CENTER][/CENTER]
Ingredienser:
100 g smør
2 store egg
3 dl sukker
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
50 g mørk sjokolade (70%)
Glasur:
100 g nougat (se tips)
Pynt:
8 stk Oreokjeks
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og avkjøl. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Bland inn smøret og deretter de tørre ingrediensene. Ha til slutt i hakket sjokolade.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min. Kaken skal fortsatt være klissete i midten. Høvle opp nougat (bruk ostehøvel) og legg straks på den varme kaken slik at nougaten smelter. Hakk opp Oreokjeks og strø på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til nougaten har stivnet (eller over natten).
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat. Tips:
Bruk for eksempel hasselnøttnougat fra Anthon Berg til glasuren. Mengdeangivelsen er ikke nøyaktig. Poenget er at hele kaken skal bli dekket med skiver av høvlet nougat. Bare bruk ostehøvelen direkte på nougatblokken og legg nougatskivene på kaken til hele toppen er dekket.
"Oreo kladdekake" er holdbar i flere dager. Kaken kan også fryses.