Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Gull" eller "sølv"?

#1

pippo sa for siden:

Vi flytter snart. Jeg har mange malerier/trykk fra tidligere tider, samt arvede ting. De fleste av disse har "gull" rammer. Ikke brede, prangende, rammer, men enkle gullfargede rammer.

Vi kjøpte nylig ny sofa, og har kjøpt ny tv. Begge disse har sølvpreg. Sofaen har stålben, mens tv`n har stål/sølvfarget ramme. De fleste lampene jeg ser på, samt kan tenke meg i nyhuset, har stålpreg. Er det da helt "ut" med gullbildene mine? Bør jeg skifte til sølv/stål eller sort? Det blir jo ganske kostbart. Mange av rammene må spesialbestilles.

Hva tenker dere som har mer peil på interiør?


#2

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg byttet nettopp en del rammer fra gull til sort, og er meget fornøyd med valget.


#3

pippo sa for siden:

Ok. Da må jeg kanskje til pers jeg også. Hvor kjøpte du rammer?


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg synes det er viktigere at rammen står til bildet enn at de matcher hverandre. Det er kult å komme inn i et hus med mye kunst, hvor det henger bilder med alt fra trerammer, sølv- og gullrammer, svarte rammer og hvite rammer, og andre varianter jeg ikke kommer på akkurat nå.

Skulle du være uenig i det så har jeg et kostnadsbesparende tips. Jeg fikk en gang en tube med en slags maling. Denne var laget spesielt for rammer. Jeg skulle bytte farge på en ramme, fra gull til sølv. Og fikk da denne tuben av en billedkunstner. Helt genial. Liten tube, som ikke koster all verden. Du stryker den på enten med en finger eller kanskje en svamp kunne vært bra? Denne ble kjøpt på malerbutikken ved siden av Colosseum kino. Jeg husker dessverre ikke hva den heter. Men det ble fint!


#5

pippo sa for siden:

Takk for tanker og tips! Jeg synes også det er flott med forskjellige rammer på forskjellig kunst. Særlig når jeg ser det hos andre... Min estetiske sans er preget av orden og system, og jeg synes det fort ser rotete og rart ut hos meg selv. Jeg skriver meg tipset om rammemaling på tube bak øret. Da kan jeg ta med meg kunsten min, henge den opp som den er, og så evnt. stryke på litt endringsfarge der det trengs etterhvert .Tusen takk!


#6

scilla sa for siden:

Skulle også foreslå å male de rammene du har. Blir fint det, altså:jupp: . Malerbutikken Monsoon sikter til heter Agerup og de er veldig flinke der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.