Jeg har normale ingredienser hjemme. Har ikke fløte, ikke kokesjokolade, men trenger en kake. Gjerne med vaniljekrem, for jeg har en liten pakke Piano vaniljekrem.
Noen som kan hjelpe meg? Om det er sjokoladekake eller noe annet, spiller ingen rolle. Helst ikke sjokolade, da jeg har en langpannesjokoladekake fra pose til ungene...
Hehe... Sjokoladekake er okay, men kanskje en med litt "voksen" profil, om du skjønner... Den der høres veldig fin ut, synd jeg ikke har firkløversjokolade hehe...
Vi bor jo langt ut i jungelen, langt fra butikker på en søndag, så jeg kan ikke kjøpe noe ingredienser heller... :S
Tar du i skallet av en sitron og halvparten av saften kan du ha i et ekstra egg og en ekstra dl. hvetemel. Du kan evnt. bruke appelsin i stedet.
Har du ei vaniljestang så splitter du den og skraper ut frøene og så koker du frøene og stanga opp med halvparten av melka. Har du ekte evnt. standard syntetisk vaniljesukker tar du dobbel mengede vaniljesukker.
Stek i 24-26 cm springform i 40 minutter på 175 grader.
Dette blir en saftig formkake som du kan servere bare som den er med litt melisglasur eller ha krem eller is ved siden av.
Pisk eggedosis av 5 egg - tilsett søtstoff etter eggedosisen er stivpisket. (evt. ønsket mengde sukker lages som vanlig eggedosis.)
Finriv gulerøtter - 5 dl, hell 1+dl olje over gulerøttene
3dl siktet spelt/hvete, 2 ss kanel, 2 ts natron siktes og vendes inn i eggedosisen.
Vend inn gullerøttene/oljen
Fordel på en halv langpanne smurt med smør eller dekket med bakepapir
Valgfritt: Eple skjært i båter fordelt jevnt over kaken, toppet med kanel.
Stekes midt i ovnen i ca 45-60 min ved 175 grader.
Nyt sammen med pisket krem! Om du ikke topper med eple, er kaken glimrende med smørkrem av smør + tinekremost med mandarin og ananas eller philadelphia ost.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.