Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Espressomaskin - det er verdt det, ja?

#1

konsulenten sa for siden:

Jeg mener sølet på benken. Det er verdt det, ja? Vi hadde halvautomatisk espressomaskin for et års tid siden, og kaffen var supergod men herreminhatt for et søl det ble. Spesielt fra kverna. I tillegg var den blytung og det var så herkete å få flyttet på den for å få rengjort skikkelig under. Nå har vi bygget om kjøkkenet og prøvd å holde ut med en Nespressomaskin i mellomtiden (urk). Planen var å gå over til en helautomatisk espressomaskin, en ordentlig god en (har hatt en Jura oppe til vurdering f.eks). Mye for å slippe alt kaffesølet. Men nå tror mannen vi kommer til å bli skuffet over smaken. Jeg tror det kanskje litt jeg og, men tenker fremdeles mye på sølet (som stort sett jeg måtte rydde opp i. :rolleyes:) Hadde ikke regnet med at vi skulle merke så stor forskjell på Nespressoen og den kaffen vi laget før, men det gjør vi. Blir mer og mer lei av den. Er redd vi blir skuffet over en helautomaisk espressomaskin også, selv om vi koster på oss en skikkelig en.

Mannen er ikke i tvil, han vil ha halvautomatisk og kvern. Jeg trenger et lite puff for å bli overbevist om at det blir best sånn. Er det mulig å ha sånt i hus uten å drukne i kaffesøl på ville veier? Blir det mye søl hos dere? Ikke plagsomt? Eller plagsomt, men likevel verdt det? Noen tips i sakens anledning?

Har litt håp om å få redusert det med en ny kvern. Leste nettopp review av kverner, og den vi hadde kom dårlig ut på "Countertop neatness". :D Den hadde det med å sprute kaffen til siden.


#2

apan sa for siden:

Vi har en Saeco. Vann i beholder på siden, bønner på toppen, kverner og lager kaffen. Det blir ikke noe søl. Det er rør for melkesteaming også, men det gjøres eksternt (altså man fyller ikke melk i maskinen).



#4

Sonja Sockersöt sa for siden:

Jeg har Rancilio Silvia og Rockykvern og ville ikke ha byttet med noen. Mer jobb og litt mer gris, men smaken er virkelig verdt det.
Pleier å legge en frokosttallerken o.l under når jeg skal ha den kvernede kaffen oppi bajonetten og unngår endel søl og gris med det.

Hadde Nespresso tidligere og var fornøyd med det også, har det fortsatt i ferieleiligheten, og det er jo veldig enkelt og greit. Smaken er derimot ikke den samme som fra nykvernet kaffe fra en skikkelig maskin.

Har bestilt integrert maskin fra Siemens på det nye kjøkkenet vårt, men har ingen planer om å hive ut Rancilioen.


#5

konsulenten sa for siden:

Vi har også hatt en Saeco oppe til vurdering, men den er jo helautomatisk. Det blir helt klart mindre søl med kvernen integrert i maskinen :). Nå vurderer vi altså en halvautomatisk med separat kvern.

Er du fornøyd med maskinen din?


#6

konsulenten sa for siden:

Jeg noterer alle tips, takk :).

Ja, det er veldig enkelt og greit - det skal den ha. Og det vil jo en helautomatisk også være. Kommer til å beholde Nespressoen da, tar den med på hytta tenker jeg.


#7

Tallulah sa for siden:

Vi har en Rancilio Silva, og det er absolutt verdt det. Vi har den stående ved siden av vasken, med dunkeboks. Vi har en ekstern kvern, den er litt grisete, men så lenge vi heller kaffe over vasken er det bare å skylle det bort.


#8

apan sa for siden:

Åh sånn ja. Jeg tenkte ikke på skillet så jeg skjønte ikke helt søleproblemet :knegg: . Vi er fornøyde, men det er sikkert enda bedre med separat kvern. Men det er uaktuelt her.


#9

Sonja Sockersöt sa for siden:

Silvia har jo også blitt relativt rimelig det siste året sammenlignet med mange andre maskiner. Du får den fra 4500 kroner, og det er ganske bred enighet i baristamiljøet om at bedre hjemmemaskin får du ikke. Rockykvernen mener jeg at vi betalte rundt 2800 for, og jeg har den med doserer. Den uten koster noen hundrelapper mindre.


#10

Tante Sofie sa for siden:

For å unngå søl utover benken, kjøper du eit matchande brett med plass til maskin og utstyr på, og vips så held sølet seg innanfor eit avgrensa område, og framstår meir strukturert! :nemlig:


#11

konsulenten sa for siden:

Matchende brett noteres! :D


#12

scilla sa for siden:

Før hadde vi en Gaggia med separat kvern og du verden så lei jeg ble av vann og kaffegrut overalt. Nå har vi en hel-automatisk som kverner bønner til hver kopp, har bra med trykk på vannet og melkesteamer på siden.( Schaerer) Jeg elsker den!
Vi kjøper gode italienske kaffebønner fra Lavazza - det er jo det som avgjør smaken.


#13

konsulenten sa for siden:

Å, nå fikk du meg til å vakle i troen igjen. Jeg hadde nesten fortrengt minnene om sølet, men du har jo så rett, så rett! Vil jeg virkelig ha det sånn igjen? :hmm:


#14

scilla sa for siden:

Ynsjyll, ikke meningen det, altså. Men, jeg har et nytt og bedre liv nå der alt sølet havner i beholdere inni maskinen og ikke utover benk, gulv og oppvaskkum. :jupp:


#15

konsulenten sa for siden:

Ingen ynsjylling nødvendig, du har jo helt rett! :)


#16

Røverdatter sa for siden:

Vi har en snerten liten italiensk sak og en helt enkel frittstående kvern. Syns ikke det blir søl i det hele tatt bortsett fra på selve espressomaskinen. Og uansett blir kaffen så himmelsk god at det er verdt det om jeg så må vaske ned hele kjøkkenet.


#17

konsulenten sa for siden:

Takk for innspill, Kasia. Da vakler jeg litt den andre veien igjen :knegg:


#18

Eia sa for siden:

Silvaen er absolutt verdt det, ja!

Jeg har fått laget til en syrefast stålplate som beslag under plassen den står på. Den tåler alt! :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.