Tussa sa for siden:
Tilsammen kan det vel bli en carbonara? Eg leite både her og der men finne ingenting som kan gi meg carbonara for dummies. Hjelp!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tussa sa for siden:
Tilsammen kan det vel bli en carbonara? Eg leite både her og der men finne ingenting som kan gi meg carbonara for dummies. Hjelp!
Bluen sa for siden:
Her er en carbonaratråd.
Niobe sa for siden:
Laget carbonara i går.
Skar en pakke bacon i biter og sprøstekte dem. Vispet lett sammen to eggeplommer, 2,5 dl matfløte og 2 dl. revet parmesan og helte over baconet. Rør sammen. Om det koker så tykner det veldig. Smak til med nykvernet pepper og basilikum, og dryss over finrevet parmesan.
Tar like lang tid som tagliatellen tar på å koke. :blunke:
Inagh sa for siden:
Sulten - nå! :nam:
m^2 sa for siden:
Jeg liker at carbonaraen har litt "tykk" saus.
Jeg koker opp pasta, båndspaghetti hvis du er fin på det men hva som helst duger.
Mens pastaen koker, steker jeg bacon. Jeg pleier å steke strimlene hele og hakke/knuse etterpå framfor å gidde å skjære/klippe i småbiter før steking.
Jeg har fløte eller rømme/melk-blanding i "passe mengder" i en bolle, avhengig av hva jeg har i skapet. Passe mengder er ca 2-3dl tenker jeg for en 4 porsjoner?
Visper i 2 hele egg og salt, litt hakket purreløk og litt hvitløk og blander helt til slutt i en "god dæsj" ost.
Når pastaen er ferdigkokt siler jeg den av, har tilbake i gryta, og heller over eggemassen og setter tilbake på platen men ikke på helt full guff. Rører litt til det har passe konsistens - som sagt jeg liker den ganske "fast" og nesten litt "kornete", men det er mange som foretreker en litt mer rennende saus.
Så har jeg i dype tallerkner, peprer litt på toppen og har over bacon på toppen og voila!
(glutenfri/melkefri-varianten blir litt søtere siden jeg bruker sojamelk, så bør saltes/pepres litt mer. Rømmeerstatning og soya-mozzarella funker fint.)
Dixie Diner sa for siden:
Det er vanvittig deilig å bytte ut baconet med røkelaks i biter også. Eller ha begge deler i. :nam.
linka-mor sa for siden:
Dette hørtest da utrolig godt ut. Middag i morgen blir mest sannsynlig denne retten :riktig:
Myggstukket sa for siden:
Jeg har akkurat spist middag, men greide faktisk å bli sulten på nytt av denne tråden.
Miss Norway sa for siden:
Men du MÅ ha parmesan! nøye
Dixie Diner sa for siden:
Parmesan er et must til pasta! Vi får svære digre parmesanoster av svigerfar når han har vært på besøk hjemme i Italia, da fryser jeg alt ned og har parmesan i lange tider. :nam:
m^2 sa for siden:
Er jeg lettpåvirkelig eller... Gjett hva vi hadde til middag i dag :flau:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.