Åh? Da varierer det sikkert fra sted til sted. Jeg liker iallfall LITT tyggemotstand i bønnerettene (men elsker feks. refried beans, som jo er mos). Tomatbønner smelter jo nesten i kjeften, jeg liker motstanden som er i feks. kokte kidneybønner.
Poenget er iallfall at tomatbønner er kjempegodt som egen rett med pølser og bacon i, men det passer jo IKKE til Chili con carne. :iiik:
Jeg konstaterer at dere hadde kost dere i det bønne-paradiset jeg bor i. Her brukes bønner i alt til alt. Svarte, hvite, røde, lyserøde, brune, tørkede, mosede, på boks osv.osv.
Mmm jeg elsker bønner. Jeg bruker også bønner til alt, bruker mye tørkede men også endel hermetiske fra Helgø og Ultra, de har jo alle verdens sorter. Nå lager jeg Chili con carne med chilibønner, kidneybønner og en karibisk bønnemiks med krydder.
Noe av det desidert beste jeg vet er Refried beans på boks. Herregud så godt! Jeg kan ikke spise tex-mex uten den mosen der.
Tomatbønner i Chili er for folk som ikke kan lage skikkelig mat. :knegg:
Ja, jeg innbiller meg da heller ikke på noe som helst vis at jeg passer inn i dette forumet. :hehehe: I tillegg til å bruke tomatbönner spiser jeg både sukker og produkter av fint mel, og gafler i skrivende stund i meg min boks nummer 15 med butikkpepperkaker.
Jeg lurer forresten litt på hvorfor jeg rotet meg inn i denne tråden. Jeg syns ikke chili con carne er særlig godt uansett ... Og tomatbønner er noe av det verste jeg vet (rett etter fårikål).
Hva mener du med tomatbønner? De hvite bønnene i tomatsaus som man spiser til speilegg og bacon? I tilfelle har de INGENTING i chili con carne å gjøre, mener nå jeg.
Ja det er de jeg mener, og jeg er like overrasket som deg over at mange bruker dem som basis i Chili con carne, det er jo helt ufattelig. Har sett det i mange kokebøker også, bla. Ingers kokebok og slankeboken til Maria Thommessen, og endel andre. Får helt bakoversveis. :eek:
Jeg bruker selvsagt kidneybønner, men pøser også på med feks. chilibønner og sorte bønner. Jo mer bønner, jo bedre. :nam:
De store hvite bønnene (butternbeans) er også nyydelige. Og kikerter, linser og dal. Spiser mye slikt her i huset, VELDIG mye. :sikle:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.