Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Chili con carne med tomatbønner?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ser i mange oppskrifter at det brukes tomatbønner i Chili, men det blir vel skikkelig "jukse-chili"? :eek:

Ekte Chili skal ha ordentlige bønner, som kidneybønner med god tyggemotstand, og gjerne en god miks av andre bønner også, for tenk!! :nemlig:


#2

Fluke sa for siden:

Så lenge det er godt er det vel samma det vel? :p


#3

Dixie Diner sa for siden:

Nisj. Det smaker jo ikke godt uten "ordentlige" bønner oppi, og massevis av dem. :snøft:


#4

Sitron sa for siden:

Tomatbønner? Det går jo ikke an.


#5

Sitron sa for siden:

Jeg kom forresten tilbake fra England en gang og spurte på butikken etter bakte bønner, jeg kunne ikke finne uansett hvor mye jeg lette. :blånn:


#6

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:


#7

Bluen sa for siden:

Tomatbönner er snadder! :D


#8

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Da varierer det sikkert fra sted til sted. Jeg liker iallfall LITT tyggemotstand i bønnerettene (men elsker feks. refried beans, som jo er mos). Tomatbønner smelter jo nesten i kjeften, jeg liker motstanden som er i feks. kokte kidneybønner.
Poenget er iallfall at tomatbønner er kjempegodt som egen rett med pølser og bacon i, men det passer jo IKKE til Chili con carne. :iiik:


#9

Bluen sa for siden:

Å jo da - både tomatbönner og brune bönner går veldig bra. :enkel:


#10

Elin sa for siden:

Jeg konstaterer at dere hadde kost dere i det bønne-paradiset jeg bor i. Her brukes bønner i alt til alt. Svarte, hvite, røde, lyserøde, brune, tørkede, mosede, på boks osv.osv.

Chili skal være med rød kidneybønner! :ja:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Mmm jeg elsker bønner. Jeg bruker også bønner til alt, bruker mye tørkede men også endel hermetiske fra Helgø og Ultra, de har jo alle verdens sorter. Nå lager jeg Chili con carne med chilibønner, kidneybønner og en karibisk bønnemiks med krydder.

Noe av det desidert beste jeg vet er Refried beans på boks. Herregud så godt! Jeg kan ikke spise tex-mex uten den mosen der.

Tomatbønner i Chili er for folk som ikke kan lage skikkelig mat. :knegg:


#12

Bluen sa for siden:

Ja, jeg innbiller meg da heller ikke på noe som helst vis at jeg passer inn i dette forumet. :hehehe: I tillegg til å bruke tomatbönner spiser jeg både sukker og produkter av fint mel, og gafler i skrivende stund i meg min boks nummer 15 med butikkpepperkaker.


#13

Fluke sa for siden:

Din snobb!

:knegg:


#14

Fluke sa for siden:

Jeg lurer forresten litt på hvorfor jeg rotet meg inn i denne tråden. Jeg syns ikke chili con carne er særlig godt uansett ... Og tomatbønner er noe av det verste jeg vet (rett etter fårikål).


#15

Dixie Diner sa for siden:

:dåner ihjel: :knegg:


#16

Elin sa for siden:

Tomatbønner passer KUN til bacon, egg og toast.


#17

Elin sa for siden:

Fårikål er noe av det beste jeg spiser!! Å, gud, så godt det hadde vært med fårikål nå!!:nikker:


#18

Hyacinth sa for siden:

Hva mener du med tomatbønner? De hvite bønnene i tomatsaus som man spiser til speilegg og bacon? I tilfelle har de INGENTING i chili con carne å gjøre, mener nå jeg.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker gjerne en boks chilibønner og en boks kidneybønner :åpplyser:


#20

Inagh sa for siden:

Ja og Amen til dere begge to!

Her i huset spiser vi mye Chili con carne - Storebror elsker bønner i alle former og fasonger.

Det er forresten mye rart som går ned i hans mage så lenge vi strør noen bønner over... :knegg:


#21

Mandarin sa for siden:

Tomatbønner er til speilegget, og kidneybønner er til gryteretter.
Hos oss ihvertfall.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er de jeg mener, og jeg er like overrasket som deg over at mange bruker dem som basis i Chili con carne, det er jo helt ufattelig. Har sett det i mange kokebøker også, bla. Ingers kokebok og slankeboken til Maria Thommessen, og endel andre. Får helt bakoversveis. :eek:

Jeg bruker selvsagt kidneybønner, men pøser også på med feks. chilibønner og sorte bønner. Jo mer bønner, jo bedre. :nam:

De store hvite bønnene (butternbeans) er også nyydelige. Og kikerter, linser og dal. Spiser mye slikt her i huset, VELDIG mye. :sikle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.