Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har et kilo gode epler. Og noen bær til pynt.

#1

Søster sa for siden:

Det kan vel bli en kake uten at noen blir skadd?

Tenkte kanskje pai skulle være godt, er litt lei den eggedosisbaserte eplekaka som er den jeg safer med. Men jeg vet ikke hvordan man lager pai.

Og hvis jeg putter oppi noen bjørnebær fra frysen, renner de bare gjennom alt og lager svampete bunn og søl i ovnen? (det pleier jeg få til)


#2

~TM~ sa for siden:

Jeg ville reddet et par epler fra en eventuell pai, skrelt dem, fjernet kjernehuset og delt dem i tynne skiver. Disse ville jeg lagt i en godt smurt ildfast form med noen smørklatter hist og her og drysset over masse kanel og passe med sukker. Inn i oven slik at sukkeret smelter og eplene blir møre.

Det er snadder det!


#3

Filifjonka sa for siden:

Smuldrepai er også godt. Da lager du en deig av havregryn, smør, egg, mel og sukker og har detet på toppen over frukt og bær før du steker. Tipper du finner oppskrift her inne hvis du søker. :)


#4

Fadese sa for siden:

Jeg pleier å skjære epler i terninger eller skiver og blander dem med litt smeltet smør, sukker og kanel.

Lager så en smuldredeig av smør, mel, litt sukker og kanel.
Legger dette lagvis i en ildfast form og steiker en halvtimes tid ved knappe 200 grader.
Kan sikkert ha litt bær til også, vil jeg tro.

Smaker godt sammen med is eller vaniljesaus.


#5

Rug sa for siden:

Du kan også helle litt vaniljesaus over eplene før du har over smuldrepaideigen og setter den i ovnen. Blir litt mer saftig, og veldig godt.


#6

Søster sa for siden:

Fant ikke oppskrift :eek:
Har du en?

Smuldrepai må jo være enkelt nok selv for meg.


#7

Isolde sa for siden:

Jeg pleier å lage eplekake av fyrstekake deig. bruker ostehøvel og legger tynne biter med epler med sukker og kanel mellom og nettingmønster på toppen. og steker det som fyrstekake. Deilig!


#8

Søster sa for siden:

[senere..] Jeg improviserte en smuldredeig, det gikk fint. Nå står den i ovnen.


#9

Filifjonka sa for siden:

Beklager, jeg så ikke denne, ellers skulle jeg lagt ut oppskrift. Her har du den evt. til en annen gang:

200 g smør
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
250 g mel
250 g havregryn
1 ts bakepulver

Fyll: 500 g kirsebær (eller epler, eller annet)
100 g mandelflak eller hakkede nøtter.

Bland ingrediensene, gjerne i foodprocessor. Fordel en tredjedel av deigen i bunnen av en ildfast form, en tredjedel langs kanten, bærene oppi, fordel resten av deigen + mandler/nøtter på toppen. Stekes ved 250 grader midt i ovnen ca 25 min. Pass på så ikke nøttene blir svidd (legg evt. et bakepapir over mot slutten av steketiden). Serveres lunken med krem eller is.

(Jeg lager den noen ganger uten bunn, bare med deig på tppen).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.