Jeg ville reddet et par epler fra en eventuell pai, skrelt dem, fjernet kjernehuset og delt dem i tynne skiver. Disse ville jeg lagt i en godt smurt ildfast form med noen smørklatter hist og her og drysset over masse kanel og passe med sukker. Inn i oven slik at sukkeret smelter og eplene blir møre.
Smuldrepai er også godt. Da lager du en deig av havregryn, smør, egg, mel og sukker og har detet på toppen over frukt og bær før du steker. Tipper du finner oppskrift her inne hvis du søker. :)
Jeg pleier å skjære epler i terninger eller skiver og blander dem med litt smeltet smør, sukker og kanel.
Lager så en smuldredeig av smør, mel, litt sukker og kanel.
Legger dette lagvis i en ildfast form og steiker en halvtimes tid ved knappe 200 grader.
Kan sikkert ha litt bær til også, vil jeg tro.
Jeg pleier å lage eplekake av fyrstekake deig. bruker ostehøvel og legger tynne biter med epler med sukker og kanel mellom og nettingmønster på toppen. og steker det som fyrstekake. Deilig!
Beklager, jeg så ikke denne, ellers skulle jeg lagt ut oppskrift. Her har du den evt. til en annen gang:
200 g smør
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
250 g mel
250 g havregryn
1 ts bakepulver
Fyll: 500 g kirsebær (eller epler, eller annet)
100 g mandelflak eller hakkede nøtter.
Bland ingrediensene, gjerne i foodprocessor. Fordel en tredjedel av deigen i bunnen av en ildfast form, en tredjedel langs kanten, bærene oppi, fordel resten av deigen + mandler/nøtter på toppen. Stekes ved 250 grader midt i ovnen ca 25 min. Pass på så ikke nøttene blir svidd (legg evt. et bakepapir over mot slutten av steketiden). Serveres lunken med krem eller is.
(Jeg lager den noen ganger uten bunn, bare med deig på tppen).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.