Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den melkefrie snopetråden

#1

Luftslottet sa for siden:

Jeg har født mitt andre barn som ikke tåler melk, og denne gangen kreves det også at jeg selv holder meg fullstendig melkefri i hele ammeperioden. Det betyr altså ikke noe kjøpesnop, siden det er melk i det meste, og skumle tilsetningsstoffer i alt det andre, som gir hylskrikende baby hos meg. Vi skjønner vel alle at dette ikke går. Ammetid uten sjokolade?! :skingrestemme: :dramaqueen:

Siden det er flere på diett her, tenkte jeg vi kunne samle en liten database med allergivennlig snop og oppskrifter.

Så - del dine beste tips! :vilha:


#2

Luftslottet sa for siden:

Jeg begynner med to oppskrifter jeg har prøvd ut selv:

Bananbrød eller -muffins med mørk sjokolade og valnøtter
2 modne bananer
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
50 g (eller passe mengde) hakket 70 % kokesjokolade (den har ikke annet enn spor av melk)
1/2 dl rapsolje eller annen olje uten smak
1 dl brunt sukker (demarara)
1 egg
1/2 ts vaniljedråper
1/2 dl soyamelk (kan sikkert bruke havre eller ris)
Evt. hakkede valnøtter, en god neve.

Sett ovnen på 200 grader.
Mos bananene godt og bland med olje, sukker, egg, soyamelk og vaniljedråper. Rør skikkelig.
Bland hvetemel, bakepulver, salt og sjokolade (+ evt. valnøtter). Rør sammen med bananblandingen med ei sleiv, men ikke rør for lenge.
Hell deigen i smurt brødform eller muffinsformer.
Steik midt i ovnen i 15-20 minutter for muffins, ca. 25 minutter for brød.
Avkjøles på rist.


#3

Benzo sa for siden:

Hvis du søker på crazy inne på detsoteliv.no kommer det opp oppskrift på sjokoladekake uten egg, melk og nøtter. Veldig god! Jeg brukte blå soft i glasuren og den falt i smak hos alle.


#4

Luftslottet sa for siden:

Brownies (nok til liten langpanne)
225 g 70 % kokesjokolade
225 g Blå Soft
3 egg
225 g sukker
(2 ss sterk kaffe)
75 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 romslig ts vaniljesukker eller 1/2 ts vaniljeekstrakt
en klype salt
(hakkede valnøtter eller makademia)

Varm ovnen til 180 grader. Kle en liten langpanne med bakepapir.
Smelt kokesjokolade og margarin på svak varme, mens du rører. Kjøl ned.
Visp sammen egg, sukker og kaffe til en jevn røre.
Gradvis visp inn sjokoladeblandingen mens du rører.
Sikt over mel og salt, og vend det inn i blandingen sammen med vaniljen og nøttene.
Hell i formen og stek midt i ovnen i 35 minutter, eller til midten av kaka har fast overflate.
Ikke stek lenger, da blir den tørr.
Kjøl kaka ned i langpanna, skjær den så i biter.

Denne er fin å fryse ned.


#5

Luftslottet sa for siden:

Jeg liker ikke egentlig vanlig sjokoladekake, men den så ikke så verst ut.

Så må jeg bare komme med en disclaimer angående Det søte liv: Om du kjører melkefritt søk der, dukker det aller meste opp med enten smør, fløte eller melk. :rolleyes:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Det er min faste "basiskake" i alle selskaper. Kjempegod!
Og det finnes da melkefri sjokolade?

Sjokolade uten melk:
Ritter Sport marsipan
Lohengrin
Odense 200 gram kokesjokolade, 55 % kakao
Ica Eco mørk sjokolade
Bocca

Kjeks uten melk:
Mariekjeks med sjokoladetrekk
Café Cookies (Bare Bær og Frukt & Nøtt)
Tom & Jerry
Blå Ballerina (bringebær og vanilje)

Smågodt uten melk:
Pez
Mamba
Panda lakris (flere varianter)
Malaco Saltsild
Malaco Djungelvrål
Snørene til Malaco
Gelesmokker i smågodthyllen
Dundersalt
Sure sitronlepper (smågodt i løsvekt)
Sherrifstjerner (smågodt i løsvekt)
Trolli Spaghettini Sour (sure snører, kjøpes på Nille)
Vepsebol med colasmak
Love hearts

Potetgull/snacks uten melk:
Doritos sweet chili tortillachips (fås på Deli de Luca)
Mikropopkorn
Sørlandschips meksikanske cashewnøtter
Sørlandschips havsalt
Sørlandschips grillet italiensk paprika
Maarud salt og pepper
Kims bamser med paprika

Alt dette er også uten egg.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skulle ønske det gikk an å søke på flere ting der inne, da jeg skal ha uten egg og melk. Det går an på www.kakemonsen.no.
Men det er ingen problem når det står oppgitt smør og melk, for det er enkelt å erstatte med vegetabilske produkter. Rismelk, soyamelk, nøttemelk, melkefritt margarin osv. Det er verre med egg (men det går det også).
Glasuren til Crazy Cake er oppgitt med smør, men hun har skrevet noe om det på tips, tror jeg. Jeg bruker Nutana der.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Har de ikke begynt å tilsette tørrmelk i After Eight? :øyner et håp:


#9

Luftslottet sa for siden:

Takk Dixie. Problemet mitt er hovedsaklig det at jeg ikke liker å spise mørk sjokolade utenom i kaker, og at ungen ikke tåler sterk smak av noe slag. Dermed utgår alt av lakris og sure ting. Ja, og potetgull med smak av annet enn bare salt. :mumle:

Nutana-smøret er bedre enn Blå soft, ja. Men så er det mye, mye dyrere også.

Disse greiene funker for oss:

I tillegg til marshmallows, men det blir en anelse søtt i lengden.


#10

Fakse sa for siden:

Jeg husker at jeg spiste noen veldig gode sjokoladetrøfler som var melkefrie, kan sjekke navnet på dem når jeg kommer hjem. Ellers spiste jeg også mye nøtter og tørket frukt, det er jo litt snop-aktig, men ikke helt liksom.


#11

Luftslottet sa for siden:

Nøtter og tørket frukt er ikke snop. :skuffet:

Trøfler tar jeg gjerne imot tips om!


#12

Appelsin sa for siden:

Hvor finner du Jelly Beans, Luftslottet?
De klarer jeg faktisk å holde på, som det eneste søte omtrent. Men de har det jo ingen steder.


#13

Luftslottet sa for siden:

Kiwi har! Deli de Luca har Jelly Belly, men det vet jeg ikke om dere har i Bergen.

Det er Fairtrade også, så da blir det enda mer lov. :jupp:


#14

Appelsin sa for siden:

Takk!
Jeg synes det er helt snodig at de ikke har kunstige tilsetningsstoffer i. Med så mange gode smaker og gøye farger. :gruble:

Så After Eight inneholder ikke melk altså? Da var det kanskje derfor jeg snodig nok kunne spise det, en annen gang jeg hadde hyperemesis?


#15

Luftslottet sa for siden:

Det er mye juice, konsentrat og fruktsyrer. Og sukker. Det er jo sukker, alt sammen. :knegg:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Er det? 24,- kroner pakken betaler jeg på Meny. Hva koster Blå soft?


#17

Luftslottet sa for siden:

Vi har ingen Meny her ute på landet, så jeg betaler godt over førti kroner for Nutanaen på helsekosten. Soft er i tjuekronerskategorien på Rema.

God grunn til å kjøpe med et par pakker neste gang jeg er i nærheten av en Meny, med andre ord.


#18

Appelsin sa for siden:

Jelly Beansene koster vel også 40 kroner, forresten. :humre: (smøret varer gjerne litt lengre)


#19

Luftslottet sa for siden:

De var faktisk overraskende billige. Tjue-og-noe for en liten pakke, tror jeg?
En sånn pakke varer ganske lenge også, i og med at man må spise dem én og én.

I motsetning til de på Deli de Luca, som koster omtrent en arm og et bein.


#20

Dixie Diner sa for siden:

:sjokk: Ja, DET var dyrt! Du kan forresten fryse Nutanaen, så det lønner seg å hamstre neste gang ja.



#22

Fakse sa for siden:

Må man? Det har ingen fortalt meg :eek:


#23

Luftslottet sa for siden:

Takk for tips!

Nå føler jeg meg omtrent som universets mest kresne sjokoladesnoper, for det der smakte virkelig ikke godt. Fysjameg. Men funka bra i brownies, så man fikk brukt det opp. :sparke:

Enten det, eller så må man sortere dem på farge. :knegg:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes heller ikke Plamil-sjokkisene er gode, med unntak av noen biter av mint-sjokoladen. Konsistensen er så rar, liksom fettete og tørr på en gang.
Men jeg ble overjordisk glad da jeg oppdaget at Ritter Sport er melkefri, men jeg ELSKER marsipan da. Ble pottesur da duste-Nidar bestemte seg for å kutte ut marsipanegg uten sjokolade. :leppe:

Hvis de RØRER julegrisen uten sjokolade ... Ja, da ... :gaah: Nei, det kan de ikke.


#25

annemede sa for siden:

After Eight inneholder melk. Nonstop inneholder melk.
Åhlgrens biler inneholder ikke melk. :hyper:


#26

Fakse sa for siden:

Nesj, det finnes jo til og med oppskrifter på hvilke som er gode å blande. Og min personlige teori er at de tilfeldige blandingene er de beste :D


#27

Luftslottet sa for siden:

Åhlgrens biler. :hyper:
Får sjekke innholdsfortegnelsen for tulliball, men det er i det minste godt.


#28

Luftslottet sa for siden:

Jeg glemte denne, Alpro sjokoladepudding med soya. Den smaker ganske likt vanlig kjøpesjokoladepudding:

Også er Lollipop safe hos oss.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Åh ja, den puddingen er good, jeg liker best den med vanilje. Den bruker jeg som vaniljekrem til desserter osv, smaker jo nesten likt og har nesten samme konsistens. Men egner seg ikke i skoleboller ... Har jeg hørt ... :rolleyes:

I andre land har de også en slik pudding med karamellsmak. Tror faktisk de har den i Danmark og Sverige. Der har de også vaniljeyoghurt og mye annet snadder som vi fader ikke har her! VIL HA!


#30

Dixie Diner sa for siden:

Men de gjorde ikke det før, sant? Det samme med Dronningsjokoladen? Har noen spurt dem hvorfor i (/%&¤%¤ de har gjort noe så teit?



#32

Appelsin sa for siden:

Jeg har hørt at det går bra å sortere dem etter nyanser, og smelle innpå 2-3 stykker i slengen, menlig. :sparke:


#33

Luftslottet sa for siden:

Det går bra, helt til å man hiver innpå cola og kaffe latte samtidig. :grøss:


#34

Appelsin sa for siden:

Åja, nei de sorterer jeg ut først. Sammen med popcorn m/smør, og butterscotch. Spises ikke. :knegg:
(fanken, som jeg ødelegger tråden din)


#35

Dixie Diner sa for siden:

Takk! Men jeg ble litt forvirret. De har altså ikke endret produktet i det hele tatt, det har alltid inneholdet melk i små mengder? Både den og nonstop? Hva med After Eight, samme greia der? Jeg spiser jo ikke noe med melk i, men kan spise det som inneholder "spor av melk", men da utgår kanskje disse, egentlig?


#36

Fakse sa for siden:

Det var vel jeg som begynte, så du skal slippe å ta skylda for det ;).

Men jeg skal gjøre det godt igjen med å komme med navnet på melkefrie sjokoladetrøfler litt senere i dag altså!


#37

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, hvis du liker marsipan så pleier jeg å lage disse (absolutt alt i den bloggen er melkefritt, og også eggefritt) og eksperimentere med forskjellige smaker. Såå enkelt og godt. Marsipanen kan du seff lage selv, eller du kan bruke peppermynte-masse eller nøttemasse eller hva du vil.
Odense sin 55 %-sjokolade er jo ikke for mørk, og den er melkefri. Jeg bruker stort sett kun den til baking og slikt.

Du kan også knuse corn flakes, nøtter eller lignende, ha det i små konfektformer og helle over smeltet Odense-sjokkis og la det stivne. :nam:


#38

annemede sa for siden:

Jeg stusser litt over nonstopen og aftereighten altså, ingrediensene står jo i rekkefølge i forhold til hvor mye som er av hver. Tørrmelk kommer ganske langt opp på begge disse to varene.


#39

Carpe Diem sa for siden:

Vesla her er veldig allergisk mot melk. (hyperallergisk) Må innrømme at vi har fortsatt å gi henne Non Stop av og til, selv etter at de endret merkingen. Det har gått veldig fint samtlige ganger. :jupp:


#40

Fakse sa for siden:

Nå har jeg sjekket i kjelleren, og jeg var selvfølgelig fri for god-trøflene. Må fikses snarest. Men da jeg leste på innholdsfortegnelsen fant jeg ut at Chili-trøflene fra La Praline også er melkefri. Sikkert noen av de andre trøflene deres også vil jeg tro?


#41

Plutti sa for siden:

Mange gode oppskrifter på utenmelk.no :)



#43

annemede sa for siden:

Freia kokesjokolade og Freia 70 %. (Disse tipsene gis med forbehold om at det er lenge siden jeg kjøpte dem.)


#44

Dixie Diner sa for siden:

De to inneholder melk, i hvert fall står det det på dem. Så jeg har ikke turt å kjøpe dem.


#45

Luftslottet sa for siden:

70 % var det for et par dager siden, i det minste. :nemlig: Den inneholder bare spor av melk, Dixie.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Jeg blir bare så usikker når det står "tørrmelk" og lignende på sjokoladen. Jeg la den i hvert fall tilbake etter å ha lest bakpå den sist. Står det bare "spor av melk" spiser jeg det, men ikke om det står melk oppført som ingrediens.


#47

Luftslottet sa for siden:

Takk for tips!

Det står ikke tørrmelk på 70 %, bare spor av. Ellers ville også jeg lagt den tilbake, sånn som ting er her nå.


#48

Dixie Diner sa for siden:

Mener du kokesjokoladen nå? Jeg mener bestemt at jeg leste tørrmelk bakpå Freia 70 %-sjokoladen, den vanlige som finnes i mange smaker? Nå må jeg inn i nærmeste butikk i dag for å sjekke.


#49

Luftslottet sa for siden:

Å, sånn ja. Det er ikke tørrmelk i kokesjokoladen, men det er i spisesjokoladen. :har sjekka:


#50

annemede sa for siden:

Den som finnes i bakehylla.
går aldri i snopehylla lenger


#51

annemede sa for siden:

Hm, hvordan var det nå igjen, heter det lenger eller lengre.


#52

Dixie Diner sa for siden:

Ja det var det jeg trodde. Men da kan jeg altså bruke den kokesjokoladen? Kult! Til nå har jeg brukt Odense sin, men den er god den og. Jeg liker best den med 55 % kakao.


#53

ingling sa for siden:

Oi, Luftslottet, nå kom jeg på at jeg skylder deg melkefrie godtetips, men ser at du har fått en del allerede. :) Si fra hvis du trenger flere, da! Og så kan du komme og få melkefrie vafler her en gang, de er veldig poppis i familien her i hvert fall. ;)


#54

Gerbera sa for siden:

Pålegget Sjokade er uten melk, og i nøden så kan brødskiver med Sjokade fungere som substitutt når man ikke har noe annet. :erfaren:

Ellers er vafler laget på rismelk veldig godt! :nemlig:


#55

ingling sa for siden:

Eller havremelk. Funker som bare det! :)


#56

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har bare prøvd soyamelk i vafler men det funket også som gull. Veldig godt med soyamelk med vaniljesmak. :nam:

De jeg laget hang veldig godt fast i vaffeljernet da, skjønner ikke helt hvorfor? Men det gikk greit når jeg sprayet mye med formfett.


#57

Penelope sa for siden:

Jeg mener at det inneholder "milk fat". Vår allergiker kan ihvertfall ikke spise det lenger. Tidligere var det uten melk.


#58

Musemus sa for siden:

Det er dette jeg ser på Lillebror også, Luftslottet. Han tåler ikke sjokolade og hvertfall ikke noe med skumle tilsetningsstoffer. Så smågodt utgår med HØYE kneløft...


#59

Stripete ullsokk sa for siden:

Her var det mange gode tips, det blir liksom alltid Toro brownies her. Litt lite oppfinnsom


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.