Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prøve ny-mat-tråden

#1

Pelen sa for siden:

Jeg er inne i et stim der jeg bare lager det vanlige gamle og jeg står der i butikken og har ikke planlagt så veldig så dermed blir det få nye retter på repertoaret.

Vil du være med her? Vi legger inn oppskrifter/linker på ting vi ikke ha prøvd før. Alt fra hverdagsmat til mer fancy ting og det trenger ikke å være noe utrolig nytt, kanskje bare en ny vri på noe vanlig eller noe man ikke har laget på en stund.


#2

maggypop sa for siden:

Ettersom jeg har tenkt å lage noe helt nytt i dag, kan jeg jo bidra.
Kyllingpai med spinat og oliven, oppskrift hentet herfra.


#3

Najade sa for siden:

Jeg vil gjerne være med for inspirasjon.

Kanskje ikke så mye å skryte av, men denne uken hadde vi fiskekaker. Og da lagde jeg en grønnsaksrøre ved siden av, som falt veldig i smak (hos de voksne vel og merke).

Løk, paprika og sopp i passelige biter, stekt i pannen med olje, salt, pepper og litt annet krydder. Blandet i fersk basilikum før servering.

Enkelt og godt.


#4

Slettet bruker sa for siden:

Lun kylling- og soppsalat med dijonnaise:

1 kyllingbryst pr. person
Sopp med litt smak i. Aromachampignon og kantareller er nydelig. Det går an å bruke hermetisk sopp også, til nød.
Salat med smak i. Type Ruccula og romanosalat i blanding.

Brun kyllingbrystene i smør i panna, krydre med salt og pepper og ferdigstek dem i stekeovnen.
Surr soppblandingen i smør i stekepanna, krydre med salt og pepper.

Dijonnaise lages av dijonsennep, hvitvinseddik og olje. En del sennep, to deler eddik, og olje til rett konsistens. Den skal være nesten flytende.

Legg opp salat på et serveringsfat. Ha på soppen og halvparten av dijonnaisen. Skjær kyllingbrystene i skiver, og legg oppå. Ha dijonnaise på toppen.

Dette er bare helt nydelig, og veldig lettlaget.


#5

millact sa for siden:

Var i London i helgen og fikk servert følgende på italiensk restaurant:
Linguini (pasta)
Olivenolje
Pinjekjerner
Fersk revet parmesan, mye
Cherry tomater
Basilikum
Det var utrolig godt!
Bestilte en grønn salat ved siden av og rødvin.


#6

HSJ73 sa for siden:

Dette er en fin måte å prøve ny mat på: www.godtlevert.no. Det ga meg et nødvendig spark i rumpa, for jeg hadde slitt med inspirasjonen i altfor lang tid.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.