Jeg trenger tips til en krem jeg kan bruke under MMF-lokk som tåler å bli laget i dag, men ikke skal serveres før i morgen. Kakene er laget av hhv sukkerbrød og sukkerbrød med kakao, og fyllet inni er vaniljekrem med banan og bringebærsyltetøy (kake 1), eggedosiskrem av sjokolade og bringebærsyltetøy (kake 2) og blåbærmousse og blåbærsyltetøy (kake 3) så gjerne en smørkrem som står til alle tre kakene. Har tenkt på en smørkrem av vanilje, men har ikke funnet noen som det er litt hold i (må ikke sige siden sidene også skal smøres) og som ikke tar lang tid å lage.
(Det må helst ikke være en veldig søt smørkrem siden jeg synes MMF er i overkant søtt, og kakefyllet tross alt er veldig søtt.)
Det er ikke så nøye hva du bruker, det skal jo bare være et tynt lag som blir jevnt og som stivner. Vi har brukt smørkrem eller royal icing etter oppskrift fra cacas.no. Det er jo bare et grovsparklingslag.
Prøvde meg på royal icing (etter oppskriften fra Cacas.no), men det ble heller lite vellykket. Det kan jo tenkes å ha noe med bakeren å gjøre, men er det ikke meningen at den ikke skal sige samtidig som den enkelt lar seg smøre ut? Jeg laget stor porsjon; hos meg utgjorde 3 eggehviter 1 dl (eggene ble da altså tredoblet, mens resten av oppskriften firedoblet), men unnlot å ha i all melisen fordi det så ut som at glasuren var ferdig. Det var den ikke siden den skle nedover siden på kakene. Hadde så oppi det som skulle av melis (minus den mengden jeg hadde brukt), men da ble røren så seig at den ikke lot seg smøre ut uten at den rev med seg store smuler av sukkerbrødet. Smurte på med varm kniv, og røren stod ikke lenge så den har ikke herdet.
Prøve med litt mindre melis neste gang da, kanskje? (Altså mer enn det jeg først hadde, men mindre enn mengden i oppskriften?)