Guttemammis sa for siden:
Tenkte å ta et glass, men det er så kjedelig å tømme ut resten i morgen.
Kan den drikkes om et par dager etter åpning, flasken har skrukork(hvis det har noe å si?)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Guttemammis sa for siden:
Tenkte å ta et glass, men det er så kjedelig å tømme ut resten i morgen.
Kan den drikkes om et par dager etter åpning, flasken har skrukork(hvis det har noe å si?)
Misteri sa for siden:
Sett den i kjøleskapet med korken på, så tror jeg det vil gå bra. :)
Mariss sa for siden:
Jeg gjør ihvertfall det hele tiden.. omtrent hver dag nå i sommer... smaker like nydelig dagen etter ihvertfall.
Grøten sa for siden:
Det går helt fint.
Har aldri opplevd at vinen har blitt dårlig etter noen dager.
Tuva Birgitte sa for siden:
Åpnet vin skal lagres i kjøleskap med tett kork, aller helst skal lufta suges ut med vakumpumpe. Det er bedre å åpne en kartong med vin og oppbevare den i kjøleskapet, da posene i kartongen ikke slipper inn luft og vinen holder seg god lenge.
Kiwi sa for siden:
Har nok drukket av en flaske hvitvin etter 4-5 dager uten at jeg har kjent noe på smaken.
Bell412 sa for siden:
jeg drakk en hvitvin etter den hadde stått i kjøleskapet med korken i ca en mnd etter den ble åpnet. Fungerte som gull det :-)
Plutti sa for siden:
Evt. tømme den over på en mindre flaske, slik at det ikke er så mye tomrom over vinen ;)
Bluen sa for siden:
Så seks dager etter åpning, i kjøleskap, tatt et drøyt glass av, går fint? :blafre:
millact sa for siden:
Sikkert. Bare smake, det.:D
Bluen sa for siden:
Utføres i skrivende stund, men jeg kjenner jeg blir litt paranoid. :knegg:
Toffskij sa for siden:
Dere må jo få dere vakuumpumper alle sammen. Genialt!
Bluen sa for siden:
Visst har jeg vakuumpumpe, det var jo på moten for ti år siden eller noe. Men bruker jeg den? :niks: (Tror jeg kjøpte den etter en lei episode en sein lørdag da jeg mot alle odds fikk ånden over meg og skjønte at jeg burde korke igjen rødvinsflaska. For å få til dette brukte jeg rå makt og la hakespissen mot korken for virkelig å trøkke den ned - med den røde siden opp. Følgen var at jeg ble blårød på haka, og det lot seg ikke vaske bort. Til orientering.)
Bluen sa for siden:
Til neste gang noen lurer: Det går fint å drikke en drøy halvflaske av en riesling som har vært åpnet i seks dager. :D Fasiten må vel sies å være klar nå, dagen derpå.
millact sa for siden:
Så bra! Jeg har kald hvitvin i kjøleskapet i dag, men kan jo ikke akkurat drikke en hel flaske alene en lørdagskveld. Da får jeg heller ta meg et glass midt i uken og spare resten til helgen igjen, burde gå bra.
Toffskij sa for siden:
Jeg synes fortsatt dere skal få dere vakuumpumpe alle sammen. Vin kan tape seg ganske drastisk på kort tid – jeg synes ikke vinen pleier å være noe stas etter flere dager på åpen flaske. Dagen etter kan gå bra, men en uke? Kanskje drikkelig, men aldri like god. Med vakuumpumpe kan dere drikke musserende over flere dager også. :reklame:
Synnemor sa for siden:
Vakuumpumpe er genialt og veldig nødvendig :nemlig: Vin smaker
ikke like godt etter flere dager i kjøleskap uten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.