Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tomatsuppa mi smaker surt

#1

Floksa sa for siden:

:o

Det er sant, den blir ikke noe god. Den er tykk og flott i fargen, men smaker surt, enda jeg hadde i MYE sukker.
Lager på en blanding av bokstomater og ferske tomater.
Hva gjør jeg feil?!?


#2

Niobe sa for siden:

Koker den lenge nok? Tomatsuppe er best om den får putre en god stund, og du må bruke gode tomater. Ellers er raspet gulrot fint til å søte med.


#3

Floksa sa for siden:

Hva er lenge da? 5 minutter koker den kanskje :flau:

Gullrot var jo kjempe lurt, takk :)


#4

Slettet bruker sa for siden:

Fem minutter er for kort tid. Og du må bruke søte tomater om du bruker ferske.


#5

Niobe sa for siden:

Det er for kort putretid. Jeg ville latt den putre minst dobbelt så lenge.


#6

Floksa sa for siden:

Søte tomater? :blånn:
(alle tomater smaker vondt)

Lengre koketid er notert!


#7

Slettet bruker sa for siden:

Jeg bruker å lage den på hermetiske tomater og tomatpuré og buljong også litt sukker - ikke mye. Men jeg lar den gjerne putre en time om det passer seg sånn altså. Den blir søt og fin med veldig lite sukker i.


#8

Niobe sa for siden:

Ja, det beste er å sette den på tidlig, og la den putre mens jeg gjør andre ting.


#9

Señora sa for siden:

Jeg bruker Sukrin/sukrinmelis til å søte suppa med. Den er uten karbohydrater og uten kalorier, naturlig og nesten for godt til å være sant. Fåes på helsekost eller hos Menybutikkene.


#10

Gerbera sa for siden:

Den aller beste spaghettisausen laget jeg når jeg jeg "glemte" kjelen på ovnen og begynte å vaske badet, den stod sikkert og putret i over en time, og den ble utrolig god. Så lenger koketid er helt sikkert en lur ting. (Sier jeg som svartsvir og brenner alt, fordi jeg bruker for høy varme og har det travelt)


#11

Pia sa for siden:

Jeg lager ikke tomatsuppe, men pastasaus blir jo veldig av det samme. Jeg lar den putre i minst en time. :nemlig:


#12

GydaG sa for siden:

Lang putring gjør susen. I stedenfor sukker river jeg et par gulrøtter oppi og lar det koke med fra start, og det gjør faktisk mer for suppa enn sukker, syns jeg.


#13

Adrienne sa for siden:

Jeg lar den koke i minst 20 minutter, gjerne mer. Først har jeg litt løk som får kose seg litt i varm olivenolje, deretter freser jeg to-tre teskjeer med tomatpuré på litt sterk varme sammen med løken, har på en teskje sukker og har oppi bokstomat, vann, en buljongterning og en revet gulrot og så lar jeg det koke i tyve minutter før jeg bruker stavmikseren på suppa. Sist jeg laget tomatsuppe stod den og putret i tre timer, den ble veldig, veldig god.


#14

Floksa sa for siden:

Nå ble jeg skikkelig sulten :nam:
Blir tomatsuppe i morgen!


#15

Observatøren sa for siden:

De andre har sagt det, ting tar tid. :nemlig:

Det gjelder også selv om man lager tomatsuppe a la Toro, med meljevning først og deretter tomatpure og bokstomater.


#16

gullet sa for siden:

Og det er forskjell på bokstomater. :nikker: De billigste er ikke spsielt søte.

I oppskriften til min første pastasaus sto det at den skulle koke i to timer, så tid er viktig!


#17

Katta sa for siden:

Jeg lager den på en løk- og bokstomatbase. Surre løk og smør, ha i tomater og tomatpure, spe med vann, evt noe buljong, basilikum og timian og pittelitt sukker. Og så må den koke litt mer enn 5 minutter. Fløte hvis du vil ha rund smak.


#18

Acino sa for siden:

Surr litt purre eller løk sammen med bacon og gulerot før du har i tomatpure, tomater og væske. Salt og pepper. Putr en god stund. Ha sukker og eventuelt litt fløte/mek i til slutt.


#19

skyfri sa for siden:

Dersom man bruker tomatpuré er det lurt å surre/steke den litt før væsken tilsettes, for å få bort den bitre smaken. :Husmorskolelærdom fra min mor:

Ellers slenger jeg meg med på påstanden om forskjell i kvalitet og smak på bokstomatene. Og at det aller, aller beste er å bruke søte, ferske tomater. Gjerne sammen med grillet paprika, sånn som i Jamie Olivers oppskrift. Da blir suppa søt og god. Nam!


#20

Syrinx sa for siden:

Jeg kan anbefale O&CO sitt tomatpulver i stedet for tomatpure.


#21

mkj sa for siden:

De tomatene en får kjøpt her hjemme er ofte for sure til suppe synes jeg. Jeg bruker som oftest litt dyre bokstomater, og koker godt og lenge. Og har som regel i både gulrøt, løk og litt paprika, samt hvitløk.


#22

Niobe sa for siden:

Jeg liker Coop sine økologiske tomater på boks. Både til suppe og pastasaus.


#23

Snippa sa for siden:

Min tomatsuppe blir veldig god, og den koker kort tid. Ikke bruker jeg spesielle tomater heller :niks: Vanlige, billige bokstomater -helst den med hvitløk i. Søter med brunt sukker, og har oppi litt hvitløkspaste. Da blir den så god så :nemlig:


#24

Polyanna sa for siden:

Jepp, det ble den! :nam:


#25

mosol sa for siden:

Denne står og putrer på ovnen nå. Har lagt inn en tretimers ;)


#26

Katta sa for siden:

Takk for tipset om å steke tomatpure forresten, det utgjorde en stor forskjell på smaken!


#27

Malama sa for siden:

Noen hermetiske tomater løser den "lite søte" problematikken ved at det er tilsatt sukker i boksen.

Oppdaget jeg mens jeg laget mat til min diabetikermamma. (Heldigvis går det greit med litt sukker i maten, jeg ga beskjed)


#28

Polyanna sa for siden:

Jepp, det er sukker i boksene og det varierer mye fra merke til merke hvor mye det er. Greit å vite for dem som teller karber også.


#29

Turban Smukk sa for siden:

Jeg sjekker alltid innholdsfortegnelsen på tomatbokser. Noen av dem er tilsatt en hel masse rare ting. Jeg vil helst ha rene tomater - og så lar jeg suppen koke lenge (ingen har jo nevnt det før, så jeg tenkte det var på sin plass. :knegg:). Og littebitt sukker må til.


#30

mosol sa for siden:

Adrienne-suppen var forresten kanongod. Enstemmig dom fra både barn og voksne. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.