Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg bytte ut hvetemelet med sammalt spelt?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal lage matmuffins eller matsnurrer i dag eller i morgen (glemte å kjøpe oliven, for pokker), og fant bare sammalt spelt på Remaen her. Kan jeg erstatte hvetemelet med sammalt spelt eller må jeg ha litt siktet spelt i også? Det er en stund siden jeg bakte med spelt sist og da fulgte jeg nemlig en oppskrift på brød med spelt. Denne gangen skal jeg bytte ut meltypene så jeg er litt usikker.


#2

DM sa for siden:

Jeg tror det skal gå bra. Jeg mener å huske jeg har gjort det noen ganger, men det begynner å bli endel år siden. :o


#3

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk. :)

Jeg kan jo prøve, men det er litt trist om hele deigen skulle bli ødelagt, jeg skal ha så mye godt oppi (skinke, vellagret ost, rødløk, oliven og masse annet digg).


#4

Stikka sa for siden:

Jeg synes muffinsene blir veldig tunge og kompakte hvis jeg har bare eller nesten bare grovt mel i. Litt siktet hjelper til å få litt luft i dem.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Da kan jeg ha bittelitt hvete i dem. Men det gjør egentlig ingenting om de ikke er så luftige, for dette skal være et måltid, ikke "kake", så det kunne jo gått bra allikevel. :hmm:


#6

Stikka sa for siden:

Jeg tenker på matmuffins altså. De er jo mer kompakte enn "kakemuffins" i utgangspunktet, men uten noe fint mel så blir det tungt å svelge synes jeg. Jeg bruker egg og kesam med mel og masse godt i.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Har du oppskrift til meg? Jeg tenkte å bruke denne, og erstatte hveten med spelt, men det hørtes jo greit ut med egg og kesam i, mer proteiner blir det jo også, noe jeg som operert MÅ få i meg mye av.


#8

Stikka sa for siden:

[LEFT]Ost- og grønnsaksmuffins[/LEFT]
[LEFT]1 rødløk
1 rød paprika
100 g fersk spinat
6 dl hvetemel, gjerne halvparten grovt mel
2 ts bakepulver
1 ts salt
4 egg
1 boks (300 g) kesam
150 g fetaost i terninger eller annen ost
[color=black][/color] [/LEFT]
[LEFT]Sett ovnen på 200 °C. Skrell og grovhakk
løken. Kutt så paprikaen i biter.
Fres grønnsakene myke i smør/olje
i en panne. Visp sammen egg og
kesam.
Bland i mel, bakepulver og
salt. Rør deretter i grønnsakene
og osten. Legg røren i en smurt
muffinsform
eller store papirformer.
Stek midt i ovnen i 20–25 minutter.
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
Basisen kan jo tilsettes det du måtte ønske. Jo mer grovt mel jo fastere blir muffinsene. Jeg har bruker ca 50/50 med grovt/fint. Har også laget med nesten bare grovt men jeg syntes de ble for kompakte da.[/LEFT]


#9

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk! Denne så jo mye sunnere og bedre ut. Jeg har kjøpt grovbakstmel, da kan jeg jo feks. bruke det og hvete eller siktet spelt. Lager dobbel porsjon jeg. :nam:


#10

Stikka sa for siden:

Bare hyggelig. :) Oppskriften er veldig god. Det er kjekke å fryse også. Tiner et par kjapt til frokost hvis jeg ikke orker/har tid til å fikse noe annet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.