Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som lager middagsmat til babyene selv?

#1

Elisabet sa for siden:

Bare lurer på om noen har noen gode tips og oppskrifter som er favoritter. :D

Har aldri laget babymat selv, men tenkte jeg kanskje skulle forbedre meg litt på det området. :sparke:

Kan en baby på 8 måneder f.eks. spise elgkjøtt? Jeg har nemlig en bit på ca. 200 gram elgkjøttdeig som ikke er tilsatt noe som helst. Hva blander jeg det evnt. med da før jeg moser det for at det skal bli ordentlig middag?


#2

Observatøren sa for siden:

Jeg laget mye middag selv. Posøren var ikke så glad i middagsglass en periode.

Jeg kokte kjøttdeigen, i litt vann, tilsatte ofte urter, timian, rosmarin etc, og blandet med grønnsaker. Gulrøtter, kålrot, mais og søtpotet gav mye smak. Poteter blandet jeg ikke inn i glass som skulle stå en stund (fryses). barnemat.com har mange gode oppskrifter. :)


#3

allium sa for siden:

Jeg lagde all maten selv, men det begynner å bli noen år siden.

Vilt er fint, så lenge du unngår leveren. For å få kjøttet helt finmost er det greit å trekke det i litt vann noen timer, før du kjører kjøttet og kraften i foodprocessoren. Jo mer kraft, desto mer finmost kjøtt.

Kjøttet kan fryses i små porsjoner (isbitformer?), tines og blandes med dagens grønnsaker. Jeg hadde gjerne i litt rapsolje også.


#4

banana sa for siden:

Jeg vil tro at elgkjøtt er helt ok, hvorfor skulle det ikke være det? Jeg hadde brukt det uten å nøle i allefall.

Jeg bare mikser sammen de ingrediensene jeg synes høres godt ut. F.eks. litt oksekjøtt, tomat, gulrot, grov pasta, hvitløk, koker alt sammen (pastaen litt for seg først) og kverner det med stavmikser.

Så fryser jeg det hun ikke spiser i isterninger og legger det i en pose når det er frossent.


#5

Rug sa for siden:

Omtrent slik gjorde jeg det også. Fullkornspasta, squash, litt hvitløk, gulrot, søtpotet, det jeg hadde i hus. Både jeg og poden likte det mye bedre enn de ferdige glassene. Det var egentlig slik jeg fikk øynene opp for vårt eget kosthold, for nå smaker maten det den skal smake, jeg kjenner krydderet i stedet for at alt smaker salt.


#6

Stikka sa for siden:

Jeg lagde endel av maten til storesøster selv. Har en utrolig god oppskrift på linse-og grønnsaksgryte. Skal se om jeg finner den. Var storfavoritt hos storesøster. Luktet og smakte godt for mamma'n også. :glis:


#7

Elisabet sa for siden:

Vil gjerne ha oppskrift ja. :D


#8

Pamina sa for siden:

Jeg lagde en rett som snuppa var begeistret for og da tok jeg (til ca 5-6 glass)

1/2 mellomstor løk
1 søtpotet (8-10 cm lang)
2 gulrøtter
1 kyllingbryst i små biter
1 eple i biter uten skall
litt sellerirot (hvis ønskelig)
1-2 poteter
vann
og bittelitt maggi grønnsaksbuljongpulver.

Kokes lenge, til alt er kokt i stykker, så kjører du det gjennom en blender eller med stavmikser.

Dette falt i alle fall i smak hos den lille, kresne snuppa mi.


#9

Stikka sa for siden:

Linse- og grønnsakspuré (Fra 8mnd)

2 ss smør
2 purre, finsnittet
1 liten selleri
2 gulrøtter, hakkede
60 g røde linser
4 skrelte og hakkede søtpoteter
1 laubærblad
5 dl vann

Tilberedning/koking: 10min/40min
Gir 8 porsjoner
Næringsinnhold: Rik på betakaroten, fiber, folat og C-vitamin
Kan fryses

1. Smelt smøret i en kjele, ha i purren og la surre i 2-3 minutter. Rør inn selleri, gulrøtter og linser og stek i ytterligere 2 minutter.
2. Ha i søtpotetene og laubærbladet, og hell over vannet. La koke opp, skru ned varmen, legg på lokk og la småkoke i omlag 30 minutter eller til grønnsakene og linsene er møre. Fjern laubærbladet.

Dette er en ganske stor porsjon. Jeg frøs alltid ned i isterningsbrett. Lett å porsjonere når jeg trengte. Det lukter så utrolig godt mens dette koker. Lurte flere ganger på om jeg skulle prøvd å spedd opp med grønnsaksbuljong. Tror det hadde blitt en god suppe til oss voksne også. Tror jeg må prøve det en dag. :)


#10

Eria sa for siden:

Istedet for å bruke glass pleide jeg å helle den ferdige maten ut på et serveringsbrett og sette den i fryseren. Når den var halvfrossen skar jeg den i passe biter før jeg lot den fryse helt og la de ferdige kubbene i isbokser. Veldig praktisk med en flat dings til tining og oppvarming. Gikk mye kjappere.


#11

MsM sa for siden:

Jeg laget all mat til Mathias selv. Kylling, kalkun og hvit fisk var store slagere her i huset. litt kjøtt/ fisk og forskellige grønnsaker var populært, Jeg var også ganske nøye med å bruke ulike friske urter - gjerne også litt hvitløk innimellom-mest for å venne han til ulike smaker. Men jeg bare slumpet med det jeg følte for uten å bruke oppskrifter.
Mathias har aldri vært noen storspist gutt, men han spiser mye forskjellig mat nå også, så kresen har han ikke blitt.
I tillegg brukte jeg kraften jeg hadde kokt maten i og tilsatte utpumpet morsmelk i alt.
Jeg lagde ganske store kvanta og frøs ned i porsjonsspakker. Kommer til å gjøre det samme for Hannah.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.