Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er amerikanere smarte?


#2

safran sa for siden:

Herregud.


#3

Sitron sa for siden:

Jøss.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Haha herregud!? Det MÅ være fake, det går ikke an å være så lite intelligente, det går bare ikke. :eek:

Jeg holdt på å daue da hun ene dama spurte om USA hadde deltatt i Vietnamkrigen, og da flere av dem ikke visste hvilken religion buddhistmunker hadde, hvor mange verdenskriger det hadde vært, hvilket land United Kingdom var og hvor mange sider et triangel hadde. :dåne:

Men de lærer jo ingenting annet enn amerikanske stater og alt som har med sitt eget land å gjøre heller da. Det er jo helt latterlig.


#5

Nenne sa for siden:

Det er ikke lett å vite om man skal le eller gråte.


#6

Olympia sa for siden:

Jeg er fryktelig lei denne typen film/videosnutt. Det er sikkert veldig representativ for amerikanere flest. Det hadde nok ikke gått an å lage noe tilsvarende på gaten i Norge. Duh. :rolleyes:


#7

Fibi sa for siden:

Hehe, nei der er nok en del dumme nordmenn også, og man kunne sikkert fått til en fin video fra Karl Johan. :knegg:

Om det er fake, ekte, representativ eller ei, så er det morsomt når noen ikke vet hvilken religion en buddhistisk munk har. :lerhøyt:


#8

Vanilja sa for siden:

:sjokk: Gosj!


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet ikke helt, faktisk. Vi lærer jo faktisk mer om verden på norske skoler enn det amerikanerne gjør. Der er det viktigere å lære navnet på USA's stater enn om hva som skjer utenfor deres egne grenser.


#10

Sitron sa for siden:

Jeg tror nok ikke at alle amerikanere er DUMME. Jeg er på forum med en god del som er temmelig smarte. MEN; de har en tendens til å være selvsentrerte. Generaliserer her, ja, men det er nok slik at for mange så er USA verdens navle.


#11

Olympia sa for siden:

Jada, det har du sikkert rett i. Men det er langt fra det til å mene at amerikanere generelt sett er dummere enn oss. Det spørs også hva man legger i begrepet intelligens. Har det med intelligens å gjøre at man vet hva som er religionen i Israel? Eller er det allmenkunnskap? Hvorvidt henger disse to sammen? Osv.


#12

Sitron sa for siden:

Jeg vil påstå at allmenkunnskap visere en bredere form for intelligens enn f.eks. en mensa-test. Jeg forventer faktisk at ethvert voksent menneske skal vite om minst ETT land som begynner på U, langt mer enn jeg forventer at en person skal vite hvilket tall som kommer i en tallrekke.


#13

Olympia sa for siden:

Er allmenkunnskap blitt intelligens nå? Wow.

Njæ... Jeg kan forvente at ethvert voksent menneske som har gått på skolen og ikke har dysleksi kan nevne ett land som begynner på U. Så du mannen som sa Yugoslavia? Det var ikke noe dumt svar, egentlig, det høres bare ut som mannen ikke vet hvordan man skriver landet og dermed antar at det skrives med U ettersom det er lyden det begynner på. Det er ikke dumt i mine øyne.

Det er en grunn hvorfor Mensa har den testen de har (tallrekker utgjør en liten bit av testen, bare). Den skal nemlig kunne tas av alle typer mennesker, helt uavhengig skolegang, morsmål, språkkunnskaper osv. Utgangspunktet er at man kan ta hvem som helst, sette vedkommende foran testen og få et nogenlunde korrekt svar. Det får du ikke gjort hvis du har tester av typen: "Hvilket ord hører ikke til gruppen" eller tester der man må f.eks. finne ut ord der bokstavene er blandet ihop. (Type "RANB" osv). Det er snakk om en annen type intelligens, rett og slett.


#14

Sitron sa for siden:

Visste du ikke at allmenkunnskap brukes til å vurdere menneskers intelligens?


#15

Olympia sa for siden:

Ikke sånn uten videre. Og ikke den typen "allmenkunnskap" som i denne snutten f.eks. Det får du pent dokumentere, i så fall.


#16

Sitron sa for siden:

Fulgte du ikke med på Svanhild-saken?


#17

Olympia sa for siden:

:knegg:

Ja, det var nok bare allmenkunnskapen hennes som gjorde at hun ble betegnet som mindre intelligent. Det lå nok ikke mer bak. Jadda.


#18

Sitron sa for siden:

Sa jeg det? Du virker ikke særlig smart når du trekker det ut fra det jeg sa.


#19

Olympia sa for siden:

I så fall vet jeg ikke hvor du ville hen.

:fnis: Der ser du, jeg falt i intelligensfella sjøl.

:dom og stolt:


#20

Benzo sa for siden:

IQ-testene vi har på jobben (BUP) har en del spm i allmenkunnskap. Bl.a. "Hva er hiroglyfer?"


#21

Olympia sa for siden:

Jo, men det tar jo utgangspunktet i ungdom/folk som man vet har faktisk gjennomgått det på skolen. Eller tar jeg feil nå? Og disse testene skal kanskje fortelle litt mer om personen enn bare selve IQ-en?


#22

Elin sa for siden:

...eh.... det er en gammel myte som ikke lenger er holdbar vel!
Amerikanere lærer om resten av verden akkurat som vi i Norge gjør, forskjellen er vel at det er stoooor forskjell på de offentlige skolene i USA, og noen skoler vektlegger det ene mer enn det andre. Når det gjelder de som ikke vil lære, og som er direkte uintelligente, så hjelper det lite om de kommer fra USA eller Norge, og det hjelper lite hva temaet er. Er man dum så er man....


#23

Myggstukket sa for siden:

Her har de vel plukket ut de beste tenker jeg. :fnise:


#24

Elin sa for siden:

Jeg går ut i fra at du mener hieroglyfer?


#25

Benzo sa for siden:

Hehe, ja der kan du se. Jeg besto ikke testen. :knegg:


#26

Benzo sa for siden:

Ja, det er ungdom som i hvert fall skal ha gått på skolen som testes.


#27

Elin sa for siden:

Det var i hvert fall 2-3 personer som ikke var amerikanere i dette innslaget, men bortsett fra det, så hadde man garantert fått samme resultat dersom man hadde samlet de verste svarene man hadde fått av nordmenn og norske statsborgere på Karl Johan også... Jeg både ser og hører det for meg, dersom lignende spørsmål ble stilt til endel folk på gaten.


#28

Milfrid sa for siden:

:eek:

Skal man le, gråte eller bli skikkelig, skikkelig skremt?


#29

Elin sa for siden:

Man skal ta det for det det er: HUMOR!!:ja:


#30

Milfrid sa for siden:

Sant nok... Har noen bekjente som skal flytte til USA nå, og de har fått katalog der alle skolene er rangert. Noen er veldig gode, noen er veldig dårlige. Der de er gode, stiger boligprisene, de tiltrekker seg gode lærere, motsatt der det er dårlige skoler, det der blir en ond spiral....

Og amerikanerne er så mange at det nødvendigvis må være ganske mange flre uintelligente der enn i Norge... :riktig:

Men når alt det er sagt, så er det likevel skremmende å se den snutten, og det har ikke noe med at det er amerikanere som er intervjuet å gjøre.


#31

Vimsen sa for siden:

Dumme? De har da knapt verdenshistorie på skolen, ergo vet de lite om hva som skjer utenfor USA.


#32

Milfrid sa for siden:

Huff, ja.... Det er jo egentlig morsomt, men det er samtidig skikkelig tragisk at noen mennesker må gå gjennom livet så uvitende....

Men samtidig forklarer det jo hvordan Bush kunne bli valgt. To ganger :nemlig:


#33

Milfrid sa for siden:

....spesielt når de strengt tatt bor i et land som begynner på U :jupp: .

Forøvrig enig i at allmenkunnskap er ganske kjekt å ha, på lik linje med sosial iq. Nytter ikke å være blant verdens smarteste, om man ikke er i stand til å føre en normal samtale med andre mennesker. Jeg kjenner dessverre et par typer som er atskillig smartere enn gjennomsnittet, men som virkelig sliter på det sosiale planet.

Men nå sporet jeg av så det holder :o


#34

Dixie Diner sa for siden:

Ja, så lenge landet flyter over av white trash triggerhappy hillbillies, så er det ikke rart Bush sitter ved makta. :rolleyes:


#35

Dixie Diner sa for siden:

Er det en myte? Javel. Jeg har iallfall flere venner og folk i familien som har gått på amerikanske skoler, det er de som har fortalt det. De følte seg jo som genier da de kom ned der. Alle prøvene hadde 3-4 svaralternativer, feks. :knegg:


#36

Elin sa for siden:

Da har nok vennene dine gått på skoler for, og med mange , white trash triggerhappy hillbillies.... :knegg:

Det er klart det er skoler som er mindre bra, og noen som er veldig bra i USA, akkurat som alle andre steder. USA er et kontinent med 300 millioner mennesker og det blir for dumt i hver eneste tråd som kommer innpå USA å mase om hvor lite smarte amerikanere er, og hvor dum Bush er osv. og dra alle amerikanere over en kam. Jeg er ganske sikker på at dersom vi slår sammen såpass mange europeiske land så at vi kommer opp i 300 millioner, så klarer vi fint å plukke ut ganske mange mindre smarte blant dem, som ville gjort oss flaue.

Vi skal være litt forsiktige med å klappe oss på brystet og si at vi er så veldig mye intelligentere enn f.eks. amerikanere. Ingenting tyder på at nordmenn er smartere enn andre nasjoner....men vi koser oss ved å rakke ned på amerikanere i hytt og vær, så sant det ikke dreier seg om hvem som oppdaget Amerika da! Da er vi snare med å rope høyest: Leiv Eiriksson! :ropert:


#37

him sa for siden:

Nei, det gjør det ikke. Man har ganske greie hjelpemidler for å måle intelligens.


#38

safran sa for siden:

Tja, nå er vel intelligensen til Bush rimelig konstant, uansett hvor mange millioner som bor i landet han styrer. :knegg:


#39

annemede sa for siden:

Om man i Norge hadde spurt om hvilken farge Napoleons hvite hest hadde og hadde stukket et kamera og en mikrofon opp i ansiktet dems, så spørs det om ikke en del hadde sagt "vet ikke".


#40

Dixie Diner sa for siden:

Ja det der er jo egentlig kjent som et skikkelig lurespørsmål. :fnis:

Men jeg ble litt flau da de ikke visste hvor mange sider et triangel hadde, det vet jo til og med 3-åringen min. Eller hvor mange verdenskriger vi hadde hatt, hallo? Eller at USA hadde deltatt i Vietnamkrigen. :dåne:

Jeg synes slike folk, samme hvor de kommer fra (har da møtt på et par slike her i Norge også) er slitsomme å diskutere med, det nytter jo ikke. Hadde en diskusjon med ei jente for et år siden men måtte bare gi opp da hun ikke visste hvilket parti Karl I. Hagen var på, hvem som var statsministeren i landet eller hvem Yoko Ono var gift med. :knegg:


#41

annemede sa for siden:

Og på samme måte oppfatter jeg en budhistisk munk som et lure spørsmål. Jeg har til en viss grad forståelse for at de ikke kan svarene. Jeg er så fjern at om noen spør meg hva jeg heter, og om jeg er langt inn i en tankerekke, så husker jeg det ikke. :distre:


#42

Elin sa for siden:

Og mer enn halvparten er i mot han.....


#43

Elin sa for siden:

CARL med C. ;)


#44

Eria sa for siden:

De er nok neppe dummere enn folk flest, bare en smule mer selvsentrerte. Klippet fikk meg forresten til å tenke på denne:


#45

Dixie Diner sa for siden:

Herregud. :går i skammekroken: Det der var bare en glipp altså. :plystre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.