Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste lasagneoppskrift (vanlig)

#1

Nip sa for siden:

Vi skal ha middaggjester og skal lage en grønnsakslansagne og en vanlig med kjøttdeig.

Jeg har ikke laget vanlig noe særlig, noen som har en bra oppskrift burde være til 5 personer ca.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Jeg synes lasagneoppskriften inne på matprat.no er helt fin. Enkel og god. Kjøp gode tomater og la sausen putre en god stund. :nikker:


#3

Acino sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg jukser på lasagnen...:sparke:
Det vil si at isteden for å gjøre det på rett vis med en kjøttsaus og en hvit ostesaus så lager jeg alt i ett. Bruker karbonadedeig, løk, hvitløk, tomater, tomatpure, litt gulerot(og gjerne såvidt litt bacon om jeg har), hvetemel, melk, hvitost og krydder. Du kan med andre ord gjøre det veldig enkelt - eller du kan gjøre det ordentelig(som egentlig ikke er så vanskelig, det er vel mer jeg som har fått uvanen)


#4

Sure Eplet sa for siden:

Vår kjempeoppskrift (langpanne - vi fryser det som blir igjen):

Rød saus av ...
1,2 kg kjøttdeig
1 boks tomatpure
1 boks grovhakkede hermetiske tomater
1 glass dolmio
2 gulrøtter
1,5 løk
1 paprika
(stek EN og EN pakke kjøttdeig (evt med små baconbiter) og 1/3 av grønnsakene for hver. Ha oppi tomatgreier og evt litt vann, det kan godt stå og kose seg på panna. Legg i stor bolle etter hvert.)

Hvit saus av ...
1,5 liter h-melk
jevning med (smør og) hvetemel
noen ts muskat
1-2 dl revet hvitost
1/2-1 dl revet parmesan eller tilsvarende (ost-som-lukter-våt-bikkje)

Smør langpanna med olje, smør eller margarin.

Hvit saus i bunnen og på sidene.

Plater.

Rød saus.

Hvit saus.

Plater.

osv, så mange lag du får til. Avslutt med:

Hvit saus

Plater

Hvit saus (hvis du ikke har nok, kan du tømme melk eller fløte på)

Og en helt uanstendig mengde revet ost-som-lukter-våt-bikkje :hyper: da blir hele toppen sprø og crunchy. Man kan bruke vanlig hvitost også, men for å få den gode teksturen må det være parmesan helt øverst (over hvitosten liksom). Tåler mer varme også, så får man ikke svidde kanter og topper.

Midt i ovnen, 220 grader, 40-50 minutter. Hviler gjerne litt før man spiser (mens man steker hvitløksbrødet f.eks.) - jo lenger den står, jo bedre setter den seg.

Ikke sunt, men veeeeeeeeldig godt :nemlig:


#5

lavendely sa for siden:

Jeg også, men krydrer nok litt mer :)


#6

Katta sa for siden:

Jeg kunne godt tenke meg en god grønnsakslasagneoppskrift også!


#7

Slettet bruker sa for siden:

Blank 1/2 gul løk. Stek så kjøttdeig sammen med den. Ha i et lite glass tomatpuré, en boks tomater, to gulrøtter og en persillerot (raspete sådanne), vann med buljong oppi. La koke minst tre kvarter.
Behamelsaus bruker jeg 4 ss smør, 4 ss mel, jevner med melk og lar putre fem minutter. Så legger jeg lagvis plater, kjøttsaus, behamelsaus og ost på toppen og steker i ovnen etter anvisning på platene. Blir veldig, veldig god.


#8

Katta sa for siden:

Ellers lager vi lasagne sånn:

1-2 løk stekes sammen med 400g kjøttdeig. Ha i 1-2 gulrøtter i små biter, et par skjeer tomatpure, litt paprika og evt sopp i småbiter. La det frese litt før man har oppi bokstomater, 1-2 bokser avhengig av hvor mye man skal ha. Koke i 30-60 minutter eller lenger. Salt, pepper, basilikum og timian oppi mot slutten.

Hvit saus lager jeg med smør (ca 50g) sammen med 4-5 ss mel, sper med melk og har oppi litt parmesan. Koke noen minutter.

Legge lagvis i ildfast form og steke en halvtimes tid i ovnen, de første 20 min med alu-folie over, deretter uten for å få litt farge på osten. :nikker: Servere med salat og godt brød.


#9

Mams sa for siden:

Jeg jukser og bruker Dolmioglass sammen med kjøttdeigen, enten den med ekstra hvitløk, eller ekstra krydder.

I ostesausen bruker jeg flere beger med smøreost (de firkanta til Tine tror jeg det er) Hvitløk og krydder.


#10

Nip sa for siden:

Tusen takk for masse tips :)

Blir spennende å teste en av disse i morgen :)


#11

Trulte sa for siden:

Jeg lager spm en kjøttlasagne bare skifter ut kjøttdeig med kikerter eller kidneybeans.


#12

Katta sa for siden:

Kikerter er jo veldig godt. Men er de hele oppi der da, eller hakker man dem opp på noe vis?


#13

Trulte sa for siden:

Ja hele. Kjempegodt!!!


#14

Katta sa for siden:

Det må jeg prøve. Jeg har fått dilla på kikerter i salatbaren på jobb. :nikker:


#15

Tilde sa for siden:

Fikk lyst på lasagne kjenner jeg.:)


#16

D'Arcy sa for siden:

Lasagne

Man tager hva man haver....

500 g kjøttdeig
4-5 champignoner
5-8 cm squashbit
1/2 paprika
1 boks flådde tomater (grovhakkede)
1 glass tomatpuré
salt, nykvernet pepper, tørkede urter (oregano, timian, basilikum osv)
En liten bit fersk ingefær (ca 1x1 cm)
1-2 fedd hvitløk
200-300 gram hvitost
1 liten løk
1 gulerot

Stek kjøttdeigen i en liten kasserolle. Hakk alt ovenfor i små biter og ha oppi kasserollen. Hemmeligheten bak god tomatsaus er å la den koke lenge - la småkoke mens du lager hvitsaus - minst 20 minutter. Ha oppi litt vann om sausen er for tørr (den bør være relativt tørr) eller kok lengre og evt. jevn ut med ei teskje hvetemel om for bløt.

Hvitsaus:
3 ss hvetemel
6 ss smør
1/2 liter melk
salt, svart pepper
litt ost
Muskat

Smelt smør, ha i ca 1 dl melk. Ha i melet og rør ut (ingen krise om det blir klumper, det vil ikke merkes i lasagnen likevel). Spe på med melk gradvis til du får rett tykkelse. Husk at du egentlig ikke ser hvor tykk sausen blir før den har kokt opp. Rør hele tiden sånn at den ikke svir!!! Ha i ost og smak til med litt pepper og litt nyrevet muskat.

Legg i et lag med rød saus, så lagvis hvit og pastaplater. Ost på toppen. Stekes 45 minutter på ca 225 grader. Server med brød og salat.

Enjoy!


#17

m^2 sa for siden:

Mine beste tips er en dæsj tacosaus i tomatsausen, og et egg i ostesausen (framfor mer mel) :jupp:
Lavkarbotips: man får utmerket lasagnesmak med skivet squash (ostehøvel) istedetfor lasagneplater.


#18

Nip sa for siden:

Takk for supre tips :)

Kikerter kan jeg kanskje lage med en gang vi ikke har selskap, også squash istedet for pastaplater :)


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi lager alltid lasagne med squashskiver i steden for lasagneplater. jeg pleier og å bytte ut ostesausen med cottage cheese blandet med parmesanost. tar en brøkdel av tiden, og smaker k1jempegodt. ca 2 beger CC til en vanlig lasagne. om man blander med creme fraiche også, blir den ekstra kremete.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.