Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er en snobb for deg?

#1

Ingrid-lille sa for siden:

I lys av snobbediskusjonen, lurer jeg på hva du legger i ordet snobb?

Noen legger tydeligvis mer negativt i det enn andre. Noen synes det er greit å tittelere seg ordsnobb, vinsnobb osv, mens andre virker som de absolutt ikke vil gå inn under definisjonen snobb.

Hva er en snobb for deg?

              <em>                     <aside class="bbquote">
Opprinnelig lagt inn av Elin Jeg er overhodet ikke noen snobb dersom man konsentrerer seg om betydningen av ordet snobb, og ikke selv finner på alle egne av-arter som navnesnobb, kultursnobb, matsnobb, vinsnobb osv.

En snobb er nemlig en person med et verdensbilde som baseres på at andre mennesker av ulike grunner er underlegne. F.eks. på grunn av intellekt, formue, utdannelse eller slektsforhold. En snobb imiterer de vaner, holdninger og type livsstil som kjennetegner en høyere sosial gruppering i samfunnet som han/hun ønsker å tilhøre.
Ordet snobb/snob kommer av ordet sin nobilitate (uten nobilitet, dvs. ikke adelig) og ble brukt forkortet s.nob i engelske privatskolers dokumenter for å markere at personen ikke tilhørte adelen.

I dag er det vel egentlig litt ufint å være snobb, fordi snobber strever etter å være finere enn de faktisk er, som i vestlig kultur nærmest blir sett på som vulgært og ufint.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.