Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grove vafler med Biola?

#1

IOA sa for siden:

Jeg snakket med noen om en vaffeloppskrift som bla inneholdt Biola, og kanskje havregryn også. Nå husker jeg selvfølgelig ikke hvem det var. Er det noen her som har en oppskrift som kan minne om denne tar jeg gjerne imot!


#2

Mei sa for siden:

[LEFT]Grove vafler med biola (9-10 plater)[/LEFT]

[LEFT]4 egg
4 dl blåbærbiola
1 dl sammalt hvete eller rug
1 dl hvetemel eller spelt
kardemomme (kan sløyfes)
1 ss smør (kan sløyfes)
2 ts bakepulver[/LEFT]

[LEFT]Bland alt, smør jernet godt og steik i vei.[/LEFT]


#3

IOA sa for siden:

Tusen takk! Skal teste dem ut på en nistelei Snuppa.


#4

Mei sa for siden:

De er superpopulære i matpakken her i huset. Til både voksne og barn ;)


#5

safran sa for siden:

Jeg prøvde dem, men røren ble fryktelig tynn så jeg hadde i endel mer mel.


#6

Camomilla sa for siden:

Grove vafler pleier vi og lage, men med blåbærbiola.....
Det skal vi prøve :nikker:


#7

Harriet Vane sa for siden:

Man kan også bytte ut vanlig melk med biola (naturell/med smak) og bruke byggmel eller helios bakemel i stedet for hele eller deler av melmengden.


#8

Java sa for siden:

Dette høres godt ut. Må prøves.

Men egentlig er jeg mest spent på hva Mim har moddet bort i oppskriften til Zol. Var det en uanstendig oppskrift? Inneholdt den egentlig sukker? :knegg:


#9

Mei sa for siden:

DET lurer jeg også på :snurt: Det var ikke noe sukker i den.

Jeg vil egentlig ha meg frabedt at noen retter mine kunstneriske friheter. Språket er til for å leke med (men nå skal det sies at jeg ikke kan huske å ha lekt meg i den oppskriften der... hmmm)


#10

Mei sa for siden:

Jeg vet.
Mim trodde dette var oppskrift på vafler. Hun tok feil. Denne oppskriften er på vaffler.

:snurt:


#11

Java sa for siden:

:knegg: Er det slik at vaffler smaker, høres og lukter som vafler, men bare ser litt anderledes ut?


#12

Mei sa for siden:

De er sunnere må vite.


#13

Harriet Vane sa for siden:

Jepp, jeg moddet vafflene, slik jeg kommer til å modde gafflene og andre ord som ikke tar med seg dobbelkonsonanten i pluralis.

Håper det går greit.


#14

Jr. sa for siden:

De høres sunn og gode ut. Lurer på om det funker med eggerstatning jeg..


#15

Java sa for siden:

Helt i orden. Jeg er bare skuffet over at det ikke var noe mer spennende. Når noe var moddet på NM var det ofte noe spennende som jeg var altfor sent ute til å lese. Liker bedre at det moddes fra vaffler til vafler, mens de saftige tingene får stå i fred.


#16

Mei sa for siden:

Vafflene er forøvrig ganske saftige. Særlig om man har litt smør i.


#17

OlleVia sa for siden:

Går det an å fryse disse vaflene?

Sikkert ett dumt spørsmål, for de er sikkert så gode at de blir spist opp med en gang.:tilber:

:D


#18

Jessica sa for siden:

Så flott. Dette blir populært her i huset.

OG så får jeg brukt alle hønseeggene kanskje. Noen som vil kjøpe egg fra hønsehuset vårt :ler:


#19

IOA sa for siden:

Jeg lagde disse i kveld, og de ble jammen gode! Både jeg og Snuppa skal ha til nista i morgen. Og min kjære får når han snart kommer hjem fra jobben (håper bare det er flere igjen da... :flau: ).

Tusen takk Zol!


#20

Mei sa for siden:

Så bra :) De er nesten like gode neste dag. Jeg skal etterhvert finne ut om de blir like gode med bringebærbiola. Noen som allerede har prøvd?


#21

Stikka sa for siden:

Kjøpte bringebærbiola i dag og tenkte jeg skulle prøve oppskriften din i helgen. Men skal det være så lite mel i oppskriften? Skal røren være veldig tynn? Blir ikke vaflene veldig tynne da?


#22

Mei sa for siden:

Ikke når du har i bakepulver. De ble som helt vanlige vaf(f)ler hos meg i allefall.


#23

safran sa for siden:

Jeg måtte ha i mye mer mel, for det satt bare fast.

Jeg har visst nevnt det før.


#24

Stikka sa for siden:

Da er bringebærbiola prøvd. Det ble kjempegodt. Nå har jeg ikke prøvd med blåbær så kan jo ikke sammenligne, men dette fristet til gjentagelse ihvertfall. Fikset litt på oppskriften. Jeg klarer sjelden å følge en oppskrift 100%. :)


#25

Skilpadda sa for siden:

Bare et spørsmål angående Biola. Jeg regner med at grunnen til at dere bruker spesifikt Biola er at bakteriekulturen i denne er spesielt bra? Overlever disse bakteriene baking/steking?


#26

Mei sa for siden:

Det har vært diskutert her hjemme også - uten at vi har kommet frem til noe svar. Vi bruker biola i vaffl....vaflene mest på grunn av smaken. Når han får yoghurt er det på grunn av bakteriekulturen.


#27

Søster sa for siden:

Hvertfall på småfolk-grøtpakken står det at LGGbakterier ikke overlever 60 grader. Men biola er jo godt allikevel.


#28

Søster sa for siden:

Disse lagde jeg til frokost i dag, de var kjempegode. Både småen og jeg likte dem, mannen har ikke sagt noe ennå, men han blir nok glad for å båkne opp til vafler.

(Men hadde nesten 4 dl mel til denne oppskriften. )


#29

Ole Brumm sa for siden:

Dette hørtes godt ut,
kanskje jeg skal prøve de i helga ;)


#30

mina sa for siden:

Storesøster har fått dise vaflene i matpakka noen ganger, det er kjempepopulært!

Jeg bruker 1,5 dl sammalt hvete og 1 dl siktet hvete, røra blir grei da synes jeg.
Har prøvd både bringebær- og blåbærbiola og begge deler er godt.


#31

Ole Brumm sa for siden:

Har kjøpt inn blåbær biola for å lage,
men no har lillegutt nesten drukket den opp,
så tror ikke det blir mange vaflene i morgen :fnise:


#32

mina sa for siden:

Vi hadde et hardt valg her i gården om dagen: Enten drikke Biola i kveld eller vafler i morgen. Vaflene vant! :fnise:

#33

Ole Brumm sa for siden:

Her ble det omvendt :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.