Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nødvendig tid på Schiphol

#1

Rug sa for siden:

Så i tråden om USA-reiser at det ikke anbefales å ha bare en time på Schiphol. Gjelder det uansett hvor man reiser? Jeg skal reise i Europa, og flighten som passer meg best har bare én times transfertid.

Bør jeg lete etter noe annet? Eller satse på at det går bra og forberede meg på at det kan bli en natt på flyplassbenken?


#2

Heidi sa for siden:

Schiphol i bare en time:eek: .
Vi mistet flyet i Tr.heim pga nye restriksjoner, så vi ble booket på neste fly. Da vi kom til Oslo, løp vi gjennom alt mens vi ble ropt opp på anlegget, siste innsjekking for mr. og ms. Heidi.
I København var det akkurat det samme styret. Løp igjennom alt, forbi alle butikkene, og rett inn på et nytt fly. Jeg er glad vi hadde finberegnet ventetiden på Schiphol, fordi den flyplassen er HUGE! Det vil si, vi trodde ikke det, for såå mange butikker var det ikke snakk om liksom. Men når man skal ut mot flyene, det er da det går opp for en. Vi gikk og småsprang om en annen. Og når vi først fant flyet, gadd vi ikke gå tilbake til butikkene og shoppe.

Beregn god tid du. Vet aldri om det er forsinkelser og slikt på veien.


#3

Fibi sa for siden:

Vi reiser til Praha på fredag, og får ca fire timer i Amsterdam. Syns nesten det er litt lite jeg. humrer Utrolig spennende flyplass!


#4

Rug sa for siden:

Asj. Jeg liker Schiphol. Jeg vil være der lenge.

Saken er at jeg må være i byen jeg reiser fra så lenge som mulig denne dagen, og det er KLM selv som oppgir dette alternativet når jeg søker på reiser fra byen jeg er i og hjem. Enda verre dersom jeg skulle til Kristiansand, de får bare 45 minutter på seg.

Hadde jeg ikke lest her inne, hadde jeg jo aldri tenkt på det som et problem i og med at KLM selv oppgir dette som reiserute. Hvis jeg kunne valgt tilknytningsflighten hjem, ville jeg jo selvfølgelig tatt det siste flyet som går senere enn det foreslåtte.

Asj. Må tenke litt til, eller sjekke Lufthansa enda en gang.


#5

Heidi sa for siden:

For å si det slik; Jeg tror NEPPE at du kjeder deg i tre timer med litt cash på den flyplassen der. Dessuten fins det også uttallige barer, kaffesjapper og restauranter der.


#6

Rug sa for siden:

Neida, det er ikke det som er problemet, jeg har vært der flere ganger og vet at tiden går fort. Saken er at jeg via KLMs billettbestillingssystem ikke får velge hvilken flight jeg får reise videre med, og når jeg må forlate Ungarn så sent som mulig kan jeg ikke velge å legge inn ekstra shoppingtid.

Spørsmålet er mer om jeg i det hele tatt bør velge den flighten, eller reise tidligere fra Budapest med en rute som har lagt inn mer ventetid for å være sikker på at jeg rekker flyet hjem.


#7

Heidi sa for siden:

Åh, ser du, der kom de nye blonde stripene mine til nytte igjen :blånn:


#8

Rug sa for siden:

Det er så deilig :giggle:


#9

Manji sa for siden:

Tror en time bør holde, så lenge du ikke skal videre til USA - da slår straks hundre ekstra sikkerhetstiltak til. Har i hvert fall gått greit flere ganger for min del.

(Og går det ikke bra er det selvsagt KLMs problem. De har et ganske ok hotell de gjerne putter en på, rett ved Museumsplein i Amsterdam sentrum).


#10

Rug sa for siden:

Fantastisk! Da forsøker jeg det, jeg skal jo bare hjem til gode, gamle Norge.


#11

kiddo sa for siden:

Jeg kan ikke skjønne at ikke en time skal holde på Schiphol når du kommer fra Ungarn. Skal du fly KLM til Budapest også?
KLM-flyene innen Europa står da stort sett på samme sted, slik at du slipper å løpe fra del A til del E, for eksempel.

Jeg ville absolutt tatt sjansen :) At du misser shopping får jo så være.

(Forresten klarte jeg å misse en gatechange der en gang, så jeg tuslet rolig og pent til C25 som oppgitt, bare for å finne ut at jeg måtte til A38 :eek: :eek: Da var det ca 15 minutter til avgang, kø til passkontroll og et haaaaav av avstand mellom de to gatene, men jeg rakk det likevel)


#12

Agent Scully sa for siden:

Vi har reist en haug med ganger via Schiphol, ofte med rundt 1 time (korrigerer: 1:15h), og det har gått bra. Det er vel helst bagasjen som blir problemet.
Men du har kanskje vært på Schiphol før? Da vet du at det er en svæææær flyplass, og det tar en evighet å gå fra den ene til den andre enden. Så det er bare å ta på seg joggeskoene ...


#13

Elin sa for siden:

Dersom flyet ditt ikke er forsinket så holder det i massevis med en times transfer på Schiphol. Ikke noe å bekymre seg for. Jeg vet, for jeg pendlet dit i mer enn 3 år, og vet hvor effektiv Schiphol er i forhold til andre europeiske flyplasser av samme størrelse.


#14

Rug sa for siden:

Takk for alle betryggende svar! Jeg får shoppet nok tax-free i andre sammenhenger fremover, så det er ikke så krise at det blir litt travelt.


#15

Muad'Dib sa for siden:

:confused: Jeg har reist masse gange til og fra Schiphol, og de har klart å miste min bagasje ca. annenhver gang. Seriøst. Jeg blir positivt overrasket når det hele ruller frem ved ankomst.

Dette er da ikke noe stort problem for Rug, for de kommer og leverer det ved døren når det dukker op, og Rug skal bare hjem. Bare irriterende å stå i kø ved serviceskranken, og fylde ut papirer.

Jeg har heldigvis kun opplevd 1x at bagasjen aldrig kom frem, det var på en reise til Schiphol. Vet ikke om det var Schiphol sin "skyld" eller Barajas (Madrid). I flere år spekulerede jeg over, hvilken spansk babe som gikk rund i mitt fine undertøy. :mad:


#16

Heidi sa for siden:

Sist vi reiste derfra, havnet bagasjen til sambo i Sør-Afrika i stedet for i Trondheim :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.