Etter å ha lest DENNE tråden, trenger jeg å bli matet med teskje kjenner jeg...
Altså, jeg har blenderen som hører til Kenwooden min. Den står rank og fin på toppen og knuser nøtter, frø og det jeg trenger.
Jeg er ikke uendelig stolt av den, da jeg må dunke, røre og mase på den noen ganger der den bare står og sviver.
Finnes det blendere som er bedre enn denne altså? Kjøkkenmaskinen er jo svindyr, og siden den hører til trodde jeg jo at den var knallgod. :confused:
Jeg har en Foodprofessor fra TupperWare, en sånn man sveiver for hånd.
Den knuser frosne jordbær uten problem. Det er knalltungt om jeg tar dem rett fra fryseren, men det går.
Jeg ønsker meg en som kan gjøre dette ved hjelp av strøm og en syngende meg.
Men nå blir jeg jo i tvil om jeg trenger det? Trenger jeg egentlig bare en enda bedre blender som kan knuse jordbærene for meg og lage jordbæris?
Jeg har aldri hatt en blender som kan feks. knuse nøtter og sjokolade og gulrøtter og sånt, med mindre det er i væske (feks. smoothies), så jeg kjøpte meg en food processor og jeg er GIFT med den. Jeg bruker den daglig, ofte flere ganger daglig og bruker den til ALT. Knuser nøtter og kjeks, river gulrøtter, hakker sjokolade, løk, lager burgere og is, pesto og annet. Jeg har i mange år hatt denne, nå har jeg denne og har vært like fornøyd med begge to. :hjerter:
Neh, jeg synes smoothiene blir bedre i blenderen. Jeg tror kanskje det er psykisk, jeg aner ikke, men jeg Må lage smoothie i blender. :o
Dessuten er det mindre oppvask med blenderen, da det bare er en mugge som skal settes i vann etterpå, og det er enkelt å helle utav den (professoren har ikke helletut så det renner jo overalt).
Hadde jeg hatt en Blendtech eller Vitamix (drømme ...) hadde den nok kunnet erstatte professoren, for de har jo 3 hestekrefter og blender alt fra iPader til klinkekuler. JEG VIL HAAAA!! Men 8000,- for en blender er nok litt i overkant for hva vi har råd til at the moment.
Blender og foodprosessor har jo to ulike bruksområder, da. En foodprosessor kan aldri lage smoothies sånn som de blir i en god blender. Foodprosessoren hakker, mens blenderen pulveriserer fullstendig. Men, som Dixie sier, den egner seg best til ting som er i væske, ikke så god til å hakke nøtter og slik.
Jeg bruker blenderen min til å lage smoothies, supper, dipper, sauser, ismasse til å fyse i former og drinker når det er aktuelt. Foodprosessoren bruker jeg til å hakke løk og grønnsaker, lage nøttesmør, hakke nøtter, rive store mengder av noe (f.eks ost), skive osv.
Jeg har blenderen til kenwooden også, den er ålreit den, men ingenting kan måle seg med Blendtecen. :elsker:
Men altså. Jeg maler nøtter og særlig frø hver uke, og da bruker jeg blenderen da det er lettest å ta frem.
Jeg har ikke prøvd professoren til dette enda.
Jeg har ønsket meg en skikkelig professor til bursdagen, for jeg har jo innsett at dette er noe man må ha. Men selv om min fungerer veldig bra, så er det kjedelig å bruke muskler... :knegg: Jeg liker dippedutter som sier wroom. :nemlig:
Samme her, bare at jeg har en stor Bosch og ikke Kitchen Aid.
Jeg bruker stavmikseren til supper og sauser som jeg vil mose uten å ta de ut av gryta. Også bruker jeg den til majones/aioli og til babymat. Den har en liten hakkebolle som jeg hakker nøtter og sånn med.
Foodprosessoren min er større enn gjennomsnittet, jeg bruker den til mindre gjærdeiger, endel kakedeiger, riving, skiving og hakking. Den er genial til å hakke større mengder løk og sånn med.
Kjøkkenmaskinen bruker jeg hovedsaklig til brødbakst. Den tar dårlig mindre deiger, derfor må det være en viss mengde før jeg bruker denne. Men f.eks gulrotkake i langpanne går bra her også. Den har (hadde) en blender som ikke var så god som den frittstående, så den ble omtrent ikke brukt. Gitt bort nå. Har også kjøpt ekstra kjøttkvern som jeg kverner kjøtt på, og som dessuten er fin til maling av større mengder mandler, f.eks til marsipan eller kransekake.
Blenderen bruker jeg til smoothies, det blir finmost på en helt annen måte enn med noen av de andre. Om jeg vil ha suppene ekstra fine tar jeg dem også i blenderen, selv om det medfører mer oppvask enn stavmikser. Også knuser den jo is på en skikkelig måte, det er det ingen av de andre som gjør. Men for å hakke frosne jordbær til sorbett ville jeg heller ha brukt prosessoren, det hekter seg så lett opp i blenderen dersom det ikke er nok væske synes jeg.
Nevnte jeg forresten at jeg også har en gammel arvet håndmikser i skapet? Den får være der eksklusivt for å stivpiske eggehviter. :dulte:
Nei, definitivt ikke. Professoren bruker jeg ikke. KA bruker jeg til mat, blender til smoothie og annet som skal pulveriseres, og stavmikseren kjøpte jeg nå nylig til "småmat" jeg ikke trenger å bruke KA til.
På et minikjøkken ville jeg nok ha prioritert annerledes. Om du ikke trenger å bake tre store brød i slengen støtt og stadig (jeg har forstått at vi er en sjelden rase), er egentlig en stor foodprosessor mer nyttig enn en kjøkkenmaskin synes jeg, for den gjør på en måte nytten som begge. Den må bare være stor nok til kakedeiger og en liten gjærdeig. Eventuelt en kjøkkenmaskin som har mulighet for både foodprosessor-del og blender. For min del er også blender litt luksus, jeg hadde klart meg uten, med bruk av foodprosessor og stavmikser til de forskjellige oppgavene, selv om det ikke blir riktig like finmost.
Sleng inn ismaskin så har du meg også. :knegg: Jeg har ikke minikjøkken da, men skulle gjerne hatt enda større plass. Juicemaskinen bruker jeg ikke så ofte, men ungene elsker den og brukte den senest i morges. Laget juice av epler, appelsiner og gulrøtter, kjempegodt. Ja, og morgensmoothie da, det er jo obligatorisk. Med blåbær, banan, hamppulver, spinat, valnøtter, friske jordbær og soyamelk. Nam.
Jeg kunne nok ha kvittet meg med juicemaskinen og Kenwooden, men blenderen og professoren MÅ jeg ha! MÅ. Samme om jeg bor på hybel eller i en mansion.
Jeg bruker bare blender til å knuse nøtter, det har fungert veldig fint og bare en "billig" BRaun" 600 w blender - riktignok er lokket gått i stykker nå etter ett års bruk - MYE bruk og lite hensyn til blenderen... nytt lokk får man kjøpt også så nå er blenderen like fin igjen :)
Jeg baker også mye, men det er enklere å lage deig med hendene enn å knuse nøtter og sjokolade og sånt med hendene, så Kenwooden hadde røket lenge før professoren. :knegg:
Jeg innser også at jeg må ha en professor. Kan den rive ost også?
Og så har jeg veldig lyst på en Kitchen Aid blender :ja:
Kenwood, stavmikser og en billig-late-som-professor har jeg allerede...
Jeg rev alltid ost i den før, den river og hakker alt du vil rive og hakke. Jeg knuser kjeks til ostekake også i den og tilsetter smør mens maskinen går, det er såå lettvint. Laget gulrotkake i går, og hadde gulrøttene oppi, de ble revet på 3 sekunder omtrent.
Nå fikk jeg veldig lyst til å ta en bitteliten tur innom expert på veien hjem. Men om jeg kommer hjem med en professor i dag så tror vel mannen at det har rabla for meg :D Er vel neppe det han mener vi skal bruke penger på når vi skal på ferie om få dager.
Jeg har professor, Kenwood og stavmikser. Tror jeg trenger en blender også. Jeg har den som hører til Ken, men da må jeg dra han fram fra skapet sitt, og det blir så masete. Professoren bruker jeg ytterst sjelden, stavmikseren har en haug med tilbehør så den kan både raspe, hakke, blande, knuse is osv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.