Man bruker jo endel melis for å få den stiv nok til å sprøytes ut på kakene, men det blir ofte kvalmende søtt, synes jeg. I går laget jeg jordbærcupcakes med ekte jordbærpuré i både kakene og glasuren (som ble nydelig rosa), og smaken ble jo ganske god, var det ikke bare for den ekstreme søtheten.
Det er godt når det ikke er for søtt. De fleste liker det, det er altså bare søtheten som må jekkes ned noen hakk. Jeg laget noen Bounty-cupcakes også i går, den smørkremen (med kokos) var ganske god (men litt søt den og), men jordbærkremen ble altfor søt. Hadde den vært mindre søt hadde den smakt ordentlig jordbær. :mumle:
Det er altså melisen som er problemet. Det må da finnes noe som kan brukes i stedet?!
Jeg ville laget en ostekrem (a la gulrotkakekrem) med jordbær i stedet for en ren smørkrem. Ofte kan det hjelpe å ha en bitteliten klype salt i også, det demper på en måte det søte, men gir ikke saltsmak.
Jeg laget royal icing og brukte limejuice i tillegg til eggehvite. Det ble utrolig godt og gjorde glasuren litt syrlig. Falt veldig i smak både hos store og så. Lime gir en annen syrlighet enn sitron og passet utrolig godt sammen med det søte. Kanskje prøve med litt limejuice i glasuren neste gang?
Jeg lagde ostekrem i stad med Philadelfia, smeltet råsjokolade og litt melis. Den blir faktisk mer og mer "rennende", jo mer melis man tar i, så da kan man jo regulere melismengden, men fremdeles få en sprøytbar krem. Jeg vil tro at en soyaost vil oppføre seg omtrent på samme måte. Hvis ostekremen blir for sur, kan du smaksette den med ulike krydder som kanel, mesquite, kardemomme eller anis. Anis og lime er veldig godt sammen med jordbær.
Soyaost oppfører seg likt som vanlig kremost ja. Takk for tipset, det skal jeg definitivt prøve neste gang. :) Jeg hadde soyakremost i en kaffeglasur forrige helg, den ble litt rennende, men jeg tror jeg hadde for mye kaffe i.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.