Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor liker du foreldreportalen?

#1

Frost sa for siden:

Etter de siste dager karakteristikker av FP's medlemmer som økomat-spisende snobber, vil jeg vite hva som gjør at du trives i dette forumet.

Jeg liker FP av mange grunner.

Det er en veldig hyggelig tone. Fint at moderatorene ikke fungerer som barnevakter, og ikke er strenge med enhver avsporing. En god diskusjon inneholder ofte avsporinger.
Her er så utrolig mange kloke og flotte mennesker.
Jeg blir inspirert. Vil lage sunnere mat, bruke mer økologisk, bli mer miljøbevisst, lese litt mer, trimme litt mer, shoppe litt mer. Eller kanskje ikke. ;) Shoppe mer riktig iallefall.

Jeg trives rett og slett. Er vanskelig å slite seg løs av og til og gjøre mer fornuftige ting. :o


#2

annemede sa for siden:

Jeg liker den fordi jeg stadig lærer noe nytt.
Underforstått at det er mange (bare?) mennesker her som får meg til å tenke, jeg utfordres på mine meninger. Jeg er blitt glad i personene her på FP.


#3

Ibidelma sa for siden:

Jeg liker meg her fordi jeg får mange gode svar på de altformange spørsmålene jeg kommer med og fordi det er en god tone blant medlemmene, og lite shitkasting (jf.NM).

Liker også at det ikke bare prates om barna men også om oss voksne :)


#4

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker meg på FP fordi det er mange oppegående, hyggelige og/eller morsomme folk her. Noen av dem er til og med alle tre tingene på én gang, og det er ikke så vanlig ellers.


#5

Eria sa for siden:

Jeg liker aller, aller best at jeg kan snakke rett fra levra og mene det jeg vil. Det er så deilig at man tillater konflikter og opphetete diskusjoner her inne uten at alt skal fjernes med hard hånd.

Som Frost blir jeg også inspirert. Håndarbeid, bøker og filmer jeg kanskje ellers ville gått glipp av får jeg med meg takket være tips her inne.

Det viktigste er uansett at det er her alle menneskene jeg har blitt glad i gjennom ett langt forumliv har samlet seg.


#6

Ru sa for siden:

Jeg liker Foreldreportalen fordi det er alt jeg ønsker av et forum.
Mange hyggelige og oppegående folk man kan diskutere med, takhøyde nok til å få diskutert ferdig, mange gode inspirasjonskilder og en passe dose nek.
Sånn til forskjell fra NM f.eks.


#7

amo sa for siden:

Jeg liker meg her fordi det er mange ulike mennesketyper, og det er enda flere interessante diskusjoner. Jeg har lært å se ting i fra flere vinkler, og jeg har faktisk skiftet standpunkt i noen saker.
Ser ikke på dette som et "mammaforum", og var nok moden for å komme litt videre. Her er det hobby, slanke, barn,politikk og mat/oppskrift forum i ett.Fem ting som opptar meg, på en gang.;)


#8

Mandarin sa for siden:

Selv om jeg er forholdsvis "nybakt" mamma (2år) så har jeg mange andre interesser og ting som opptar meg. Her blir jeg inspirert både i matveien, klesveien og i litteraturens verden mm.. Jeg synes mange her inne inne er oppegående flotte mennesker som jeg føler det er verdt å tilbringe tiden min med. Jeg setter stor pris på FP, jeg liker tonen, diskusjonene, humoren (!) og ærligheten rett og slett!

Veldig enig med Lille Ru!


#9

Toffskij sa for siden:

Den aller viktigste grunnen til at jeg liker dette forumet, er at det er helt usannsynlig mange brukere her som jeg liker kjempegodt og føler meg på bølgelengde med. Dessuten har jeg falt pladask for Desembermamma og HPs forumfilosofi, og anser det som en ære å være modde med slike betingelser.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker forumet av mange grunner. Blandt annet at det ikke er så mange analfabeter her, slikt får jeg vondt i hodet av. Jeg liker også veldig godt takhøyden her, man slipper å være redd for å gå på jobb i tilfelle en saftig tråd blir slettet eller sensurert mens man er borte. :knegg:


#11

Che sa for siden:

Enig med prinsessen på en snurr!

Her er det mange mennesker jeg er enige med, lærer av og noen jeg blir provosert av - akkurat slik det skal være!

Og de som var interessante på NM finnes jo her - i tillegg til flere gode tilskudd:)


#12

Miss Norway sa for siden:

Det er hyggelige, oppegående, greie, vittige og flinke folk på andre fora også. Men her inne er det mye høyere konsentrasjon av dem! :lykkelig:


#13

nolo sa for siden:

Enig med alle ovenfor.

Her er spennende diskusjoner, ting å lære, ting å le av, mennesker som gir av seg selv, og stort sett en glimrende omgangstone.

Det er veldig mange her inne jeg setter utrolig stor pris på, og mange jeg gleder meg til å bli bedre kjent med.

Vi mangler :grouphug: smilien.


#14

Rug sa for siden:

Det er ikke få ganger jeg har referert til "et forum på nett" når jeg har laget mat og blir spurt om hvor jeg har funnet oppskriften, når vi diskuterer forbruk og fremtid og jeg legger frem "noe jeg har lest" osv.

Jeg lærer mye av å være her inne! Har ikke diskutert så mye, men liker også takhøyden i debattene jeg leser.


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker FP først og fremst pga. alle de fantastiske brukerne. :tilber: Det er en gjeng her inne som jeg hadde fulgt etter omtrent uansett hvor de hadde gått. :meelopers:


#16

kiddo sa for siden:

Jeg liker meg her fordi det er her de kule folka er :knegg:

Seriøst, her er det takhøyde, humor, lærdom, erfaringer, diskusjoner, superkule quizer.

FP er som en fest hvor alle de jeg liker best er tilstede, jeg får den beste maten, den kuleste musikken og kan diskutere film, litteratur, nyheter og teater.

(Og nå merka jeg at jeg ble enda mer klar for stortreff om noen måneder :digger: )


#17

Myggstukket sa for siden:

Dette er et befriende sted, hvor jeg liker medlemmene, og måten plassen blir styrt på.


#18

Sitron sa for siden:

Fordi de har en "ikke utestengings" policy. :nemlig:


#19

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg liker diskusjonene og de morsomme kommentarene som er her. Det er mange spennende mennesker her. Jeg har lært vanvittig mye konstruktivt her inne. Det liker jeg.


#20

Java sa for siden:

Jeg liker brukerne her. Det er det viktigste. For DM og HP har latt brukerne være med å forme forumet til det det er. Jeg synes Foreldreportalen har blitt et sted med mange fine diskusjoner og mange lærerike innlegg. Jeg lar meg ofte inspirere av det jeg leser her. I tillegg føler jeg at det er mange brukere her som gir mye av seg selv, og på den måten er med på å gjøre dette til et godt sted å være.


#21

Trixie sa for siden:

Jeg liker brukerne her. Det er utrolig mange kloke, flotte mennesker her inne, og man får gode reflekterte svar om man spør om alvorlige ting.
Så er det god takhøyde her.

Dessuten er det ikke bare kose-mose prat og mammaprat, man er mer "se selv" her inne, ikke bare mammaen til en.


#22

amylin sa for siden:

Signerer alle over.

Herlig gjeng her inne.


#23

Bluen sa for siden:

Jeg trives godt her fordi man opptrer som et helt menneske, og ikke bare forelder. Det er befriende å slippe tråd på tråd om bare babyrelaterte saker (selv om jeg absolutt har mye å läre der også). Her finner man folk man har mer til felles med enn bare at man har barn födt i samme måned. Jeg synes det er et höyt nivå her inne, mange som er flinke til å skrive og mange "voksne" folk. :nikker:


#24

chara sa for siden:

Jeg liker meg her fordi det er mange interessante personer her. Mange bra diskusjoner blandet med en god dose humor og morsomme avsporinger. Noen som tørr snakke rett fra levra. En får med seg litt sladder, masse nyttig informasjon og en god dose vas. Perfekt kveldsunderholdning.


Chara


#25

Olympia sa for siden:

Jeg bruker Mei Tai. Derfor hører jeg til på FP der snobbene flest ferdes. Har jeg hørt. :)


#26

tink sa for siden:

Fordi jeg oftere blir oppglødd og inspirert enn oppgitt og frustrert over de aller fleste innleggene her inne.

Det er en jevnt over positiv tone, medregnet at folk endelig kan diskutere og være uenige så busta fyker - og alt dette i fred og fordragelighet fra hysteriske modder og admin'er. Et godt råd kommer alltid godt med.


#27

Mie sa for siden:

Har akkurat registrert meg, så jeg skal komme tilbake senere å si om jeg liker meg ;)
Neida, det virker som det er litt mer "altmulig" diskusjoner her enn andre steder jeg har vært:)


#28

*HH* sa for siden:

Jeg liker FP fordi jeg føler jeg stadig lære noe nytt og nyttig her inne. Her blir det tatt opp litt andre og mer aktuelle tema enn på andre foreldreforum, hvor det bare går i barn og bleier.


#29

linka-mor sa for siden:

Masse koselige oppegående mennesker her. :nikker:


#30

Señora sa for siden:

Jeg liker økospisende snobber ;)

:smiskersomfaen:


#31

amor sa for siden:

Jeg har aldri brukt Mei Tai. Jeg er ikke særs opptatt av økologisk mat og spesielt snobbete tror jeg heller ikke at jeg er, men jeg trives godt her alikevell! Stadig noe nytt å lære!

Tror det må være noe med alle de flotte, oppegående damene :D


#32

gullet sa for siden:

Her er spennende og interressante diskusjoner om de fleste temaer, det er mye å lære, mye å le av og noe å gråte av.

Det er mange som byr på seg selv og det er rom for å være seg selv.

Noen kjenner jeg og noen har jeg møtt, mange vil jeg gjerne møte og bli bedre kjent med.


#33

Tjorven sa for siden:

Her er det voksne folk man kan diskutere med, og faktisk få nyttige innspill.

Så får jeg heller innse at jeg er en snobb (i hvert fall når det gjelder en del av mine meninger om andre).


#34

Sitron sa for siden:

Få nyttige innspill?


#35

Pippilotta sa for siden:

Liker en god diskusjon. Og er stort sett ikke enig med noen her inne. Blir jo ikke en diskusjon om alle skulle vært enige.:cool:
Dessuten, etter å ha sneket masse på NM, så ser jeg nå at dere som er her inne, ikke er som dere var på NM. I det hele tatt.:rolleyes:


#36

Maverick sa for siden:

Jeg trives egentlig ikke her jeg, men noen nek må jo være på dette forumet også.

:glis:

Tja, hva kan det være? En kombo av interessante tråder som ikke ender i "du kaller meg en dårlig mor!" fordi man har motstridende meninger. En overvekt av opplyste, intelligente mennesker. Og selvfølgelig all fjasinga. Muligheten til å diskutere fotball, musikk, politikk og oppdragelse uten å måtte logge seg inn og ut av mengder med fora! :digger:


#37

Pelikan sa for siden:

Mange spennende emner! Noe som er greit når man har kommet ut av ammetåken! Det er mange spennende og interessante mennesker her, selv om jeg lurte litt en kort periode;) . Så det er absolutt et forum man kun anbefaler til folk som man selv oppfatter som oppegående og interessante mennesker:ja: En skal lete lenge etter et forum med så mange "levende mennesker"! På toppen av det hele, så får en alltid svar hvis det er noe en lurer på, og dette innenfor alle sjangre. Kjekt å diskutere annet enn bare "konsistensen på bæsjen" , selv om det også må til en sjelden gang:jupp:


#38

Line* sa for siden:

Jeg synes brukerne gjør kvalitet av dette forumet. Jeg synes også at det blir drevet på en utmerket måte.


#39

him sa for siden:

Jeg liker brukerne her.


#40

Toffskij sa for siden:

Å? :gruble:


#41

My sa for siden:

Jeg liker FP fordi det er lov å diskutere, det er lov å være uenig (uten at man nødvendigvis behøver å bli uvenner), det er lov å si hva man mener (også om driften av forumet), det er lov å støtte opp under sine argumenter med faktaopplysninger uten at det slås ned på som hersketeknikk og bedreviten, og jeg liker at mange faktisk gidder å gjøre dette, for det lærer jeg utrolig mye nytt av. Brukerene jevnt over greier å skrive en fullstendig setning med subjekt, verbal og det hele. Jeg liker at det er svært få diskusjoner av typen "er man en dårlig mor hvis man ikke kjøper reimatec?". Jeg liker at jeg i opphetede diskusjoner fyrer meg mest opp innholdet i argumentene, ikke over usaklighet, manglende argumentasjonsteknikk og dørslamring. De jeg er uenig med er saklige og dyktige til å argumentere, da er det en fryd å diskutere! Også liker jeg humoren.

Jeg liker at muligheten til å logge ut og poste innlegg anonymt ikke er tilstede, det fører til mindre usaklige personangrep og skittkasting. Selv om det forekommer er det likevel betydelig mindre av dette her enn på en del andre fora. Og selv der det forekommer blir ikke tråden låst/slettet og brukeren utestengt, men diskusjonen får fortsette og brukerene får en mulighet til å si hvordan de oppfatter saken, og den som "trår over streken" får derfor tydelige signaler om at dette ikke er populært, ikke bare fra forumledelsen, men også fra de andre brukerene. Samtidig som vedkommende får en mulighet til å forklare seg og eventuelt beklage. Mye mere realt en at man dysser ned og stenger ute.


#42

Eria sa for siden:

Utdyp?


#43

Tussa sa for siden:

Godt sagt, Toffen!

Og i tillegg likar eg følelsen av å møtte strekke meg. Det er mange her som utfordre meg, som eg ser opp til og som eg kjenne heve meg.


#44

SpetakkelRandi sa for siden:

(Har ikke lest de andre innleggene.)

Jeg liker foreldrepraten fordi man kan være seg selv og man kan diskutere uten at folk blir langsure. Jeg syns også det er mye jeg kan lære her inne ang kosthold og annet. Liker meg godt her. Selv om jeg ikke akkurat er lik mange av dere andre mtp økologisk og mye annet så føler man seg ikke utenfor som mange andre steder på nett.


#45

Alexa sa for siden:

Dette er som om jeg skulle sagt det selv. :)
Det skjer flere ganger i uka, både på jobb og med venner.

I tillegg har vi begynt å abonnere på økologisk frukt og grønt og lage mer mat fra bunnen av. Det er de mest håndfaste resultatene for meg så langt. Og det liker jeg.


#46

Harriet Vane sa for siden:

Det er en ære å få være modde på et forum som blir drevet slik FP blir. det er et herlig fellesskap her, gode diskusjoner, en saklighet, omsorg og humor man sjelden finner på nett.


#47

Pippilotta sa for siden:

Tjah,det jeg har sett,er at folk er mye greiere her inne enn på NM. nek


#48

Harriet Vane sa for siden:

Hvordan da? :fisker ros:


#49

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg vil tilføye at jeg har lært så vanvittig mye her inne. Det er alltid noen som vet noe om ting jeg lurer på, enten det gjelder bilsikring, matoljer eller gramatikk. Jeg håper andre også kan dra nytte av noe jeg kan.


#50

Gaia sa for siden:

Jeg liker foreldreportalen fordi jeg inspireres av mange av innleggene her inne. Det er mange som ferdes her som er opptatt av de samme tingene som jeg er opptatt av, jeg får gode råd, tips og inspirasjon, samtidig som jeg kan ta del i en saftig debatt med sterke meninger på begge sider, uten frykt for at tråden plutselig skal stenges av en eller annen sær grunn.

Nettopp det at brukerne her inne i større grad styrer innholdet, at det ikke er fare for at innlegg slettes eller tråder stenges og at prikkesystemet faktisk har en utvidet funksjon, er nok med på at folk kanskje jobber litt mer med innleggene før de postes.

Og så liker jeg å lese innlegg som består av hele setninger, og som har både innhold og humor.


#51

Pippilotta sa for siden:

:D De fleste virka jo helt bak mål på NM. Her inne er dere jo faktisk saklige og det går stort sett an å ta en diskusjon. Det så ut som en vanskelig nøtt inne på NM. I alle fall for enkelte brukere...:rolleyes:


#52

Huldra sa for siden:

Jepp, det er det noen som kan ;).

(Gruer meg til fredag)


#53

Trulte sa for siden:

Noe nytt annet enn NM, og mer behagelige farger for øynene... Faktisk!


#54

My sa for siden:

Alle de jeg kjente til fra NM er etter min oppfatning nøyaktig de samme her. Jeg klarer i allefall ikke å se noen forskjell. Du og jeg må kjenne helt forskjellige personer derfra.

#55

Irma sa for siden:

Det er behagelig å være her. Spennende temaer taes opp, jeg lærer stadig noe nytt. Det finnes mange folk jeg liker, og som jeg ønsker å bli bedre kjent med. Jeg er litt forelsket i moddene og forumeierne som driver forumet på en ypperlig måte. Det er passe demokratisk. Sist men ikke minst synes jeg det er utrolig deilig å slippe og bli sliten av å lese innlegg som mangler stor bokstav og punktum, sms-språk, skrift i alle regnbuens farger, og skrytealbum på fire kvadrat nederst i hvert sabla innlegg.

I låååve FP. :hjerter:


#56

kunstnerspiren sa for siden:

Jeg har ikke vært her så gruelig lenge...og jeg har igrunn bare NM å sammenlikne med. Tonen her er gjennomgående god. Takhøyden er akkurat passe og humor er noe som svever litt i dette forumet, og det liker jeg! Jeg føler at medlemmene her inne er voksne mennesker med respekt for sine meddebattanter. Og når man har noe vanskelig å skrive om, så er det reflekterte og hyggelige og ikke minst forståelsesfulle damer som svarer på innlegg. Jeg syens rett og slett at det er hyggelig å være her! :jupp: Enkelt og greit! Må bare legge til at når jeg om tre måneder flytter til Sverige, et godt stykke inn i skogen hvor nettverk ikke akkurat er veldig effektivt, så håper jeg virkelig det funker såppas at jeg kan fortsete å være på FP! Jeg vil i såfall savne forumet ellers...


#57

Nessie sa for siden:

Synes det er kjekt med mangfold!
Og at det alltid er noe som vet noe om det jeg lurer på ;).

Og at det er heftige diskusjoner, samtidig som at det er masse god humor, koselige tråder og interessante tråder.

Veldig varierende!

I like! :happydance:


#58

Bluen sa for siden:

Jeg kan anbefale det å ha FP som noe när sitt eneste sosiale liv i Sverige. :humre:


#59

Blondie sa for siden:

Jeg liker FP fordi jeg er meg - med barn. Jeg slipper å bruke to forum, ett hvor jeg bare er meg og ett hvor jeg er bare mamma. :enkel:


#60

Pastill sa for siden:

Jeg hadde litt øko-snobb-inntrykk først jeg og, så jeg dro like gjerne på med en ganske drøy diskusjon med en gang for å teste takhøyden litt.
Man kan si at mottagelsen var variert. :knegg:

Jeg liker meg her. Er noe med tonen og det at de fleste er ganske forumvante.


#61

Elin sa for siden:

huff da.... er det noe ok da?


#62

kunstnerspiren sa for siden:

Får heldigvis større sosialt liv i Sverige enn her jeg bor nå! I området bor all vår familie og alle våre venner...men litt tid til FP håper jeg jo at jeg skal få!:ja:

#63

Bluen sa for siden:

He-he, takk som spör, men det går helt fint. Jeg har noen nye venninner å trille sammen med, da, og har hatt veldig mye besök hjemmefra. Vi skal bare väre her i knappe to måneder.


#64

Adrienne sa for siden:

Jeg liker FP fordi det er en veldig høy konsentrasjon av mennesker som jeg liker. Og så er det deilig med et forum hvor en får lov til å mene det en vil, men hvor en også kan forvente å møte fornuftig motbør om en han har meninger som andre ikke er enige i.


#65

jane sa for siden:

Fordi det er mange og forskjellige mennesker her. Jeg blir litt lei av små forum, der alle kjenner alle, så da er det kjekt å være her. Litt mer action. :nøgd:


#66

Claire sa for siden:

Flotte administratorer, mange herlige damer som jeg er blitt glad i, gode diskusjoner, minimalt med skrivefeil - hva er det å ikke like? :D


#67

Isolde sa for siden:

Jeg trives her inne fordi hele forumet er for alle. ingen barselsgrupper og områder man ikke hører til. selv om man naturlig nok har mer å bidra med på enkelte steder enn andre.

Det er mange oppegående folk her og man slipper unna alt for mye koz og klemz.

Jeg kom hit fordi jeg trives på Desembermamma og HP sine forum fra før. så om de har flere enn 3 så er det bare å si i fra så kommer jeg etter :p


#68

Majsa sa for siden:

Det er sant, og jeg synes denne gjør susen:

Ellers signerer jeg alle. Allsidigheten, og det at ingen sitter og styrer og sensurer enhver diskusjon, er de to viktigste tingene for meg.


#69

Muad'Dib sa for siden:

Det er så deilig uforpligtende og avslappende, jeg får med meg en masse ting og kan bilde meg inn at jeg har et sosialt liv utover jobb, familie og trening.


#70

Inagh sa for siden:

Jeg liker FP fordi dette er et forum hvor folk stort sett holder seg til en saklig tone, selv når de er hakkende uenige med hverandre. Her kan man si hva man mener og stå for det. Man må også, eller i det minste bør, tåle å møte motstand mot sine meninger, og kanskje også kunne inrømme at man har fått et nytt perspektiv på ting, om dette skjer. Eller - faktisk våge å si at jeg mener fremdeles jeg har rett, så det så!

Jeg liker også at det er lite sms-språk og en voksen tone.

Dessuten - det finnes mennesker her inne som jeg er blitt oppriktig glad i, og det til tross for at jeg aldri har møtt dem! Er ikke det både flott og litt merkelig på en gang?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.