Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En skikkelig god sjokoladepudding- eller geléoppskrift?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har fått en kjempekul gammel geléform til bursdagen min, med fruktmønster i bunnen. Hiawata liker verken gelé eller pudding, så jeg står fritt til å lage noe med voksne ingredienser, om ønskelig. Puddingoppskriften må gi en pudding som er ganske stiv, ikke mousseaktig. Ellers kommer den ikke ut av formen.

Har noen en superdeilig oppskrift?

BM; jeg liker ikke aspic og ikke-søte geleer. :grøsser:


#2

Pamina sa for siden:

Jordbærgele fra friske jordbær.

2 kurv jordbær
100 g sukker
1,5 dl vann
0,5 stk lime, saften (kan sløyfes)
5 bl gelatin

VANILJEKREM:
2 dl fløte
2 ss melis
1 stang vaniljestang

Rens jordbærene og del dem i to.

Varm opp vann og sukker under omrøring til sukkeret løser seg opp. Kok opp laken.

Skru ned varmen til et minimum og legg i jordbærene. La dette trekke under lokk i 1 time.

Legg gelatinbladene i bløt i fem minutter.

Sil blandingen gjennom en finmasket sil til en bolle. Press med baksiden av en skje for å få så mye væske som mulig med. Tilsett limesaften og rør rundt.

Klem ut vannet av gelatinbladene og rør de inn i blandingen (som bør være ca 5-6 dl til 5 blad gelatin) til de har løst seg opp. La blandingen avkjøles litt før du heller over i porsjonsglass.

Sett glassene kaldt til væsken stivner - beregn 8 timer for å være sikker.

Server med vaniljekrem eller vaniljesaus.

Vaniljekremen lager du ved å piske fløte, melis og frøene fra en vaniljestang til du har ønsket konsistens (ikke for stiv).



#4

Pamina sa for siden:

Det er jo det som er så gull akkurat nå, du kan lage fra bunnen av. Bringebær, blåbær, alt. :hyper:

Jeg skal lage denne til Snuppas bursdag på lørdag.


#5

Tallulah sa for siden:

Nå står det bringebærgele til avkjøling i kjøleskapet! Den blir ikke like gjennomsiktig som kjøpegele, men sikkert mye bedre. :nemlig:


#6

Pamina sa for siden:

Det blir sikkert kjempegodt, det må da bli mye bedre enn pulver. Gleder meg til å høre hvordan den virkelig ble.

Her blir det laget jordbærgele på fredag.


#7

Tallulah sa for siden:

Bildebevis kommer i morgen. Nå må jeg bare finne ut om gelatinen min var halal, slik at gjestene kan få i morgen også, eller om jeg sparer geleen og serverer noe annet i stedet.


#8

Tallulah sa for siden:

Forresten; finnes det noe jeg kan bruke bringebærgugga som er igjen til?


#9

Pamina sa for siden:

Kanskje du kan ha den i en smoothie eller noe? :vetikke:


#10

Tallulah sa for siden:

Det var en god ide!


#11

Pamina sa for siden:

:stolt:


#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg lagde en fantastisk sjokoladepudding til jul med en vanlig karamellpuddingoppskrift som jeg tilsatte smeltet sjokolade i. Feks denne, og så dropper du å glasere formen med karamell, og tilsetter et par plater smeltet kvalitetssjokolade i steden.


#13

Veronal sa for siden:

Jeg har laget en del sjokoladepudding med cognac og andre smakstilsetninger. Det er veldig godt. Har vært på det eksperimentelle stadiet, så jeg har ingen oppskrift annet enn at man smelter sjokolade over vannbad, tilsetter litt smør for å glatte, tilsetter sukker, tilsetter noen eggeplommer (litt sånn fondantoppskrift), blander med kremfløte, smakssetter med cognac el. og så tilsetter gelantin.


#14

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns gelatintykning gir litt pussig konsistens på sjokoladepudding, jeg liker bedre den kremete konsistensen du får med karamellpudingoppskrift, som er bakt i ovn.


#15

Veronal sa for siden:

Ikke hvis man pisker krem av kremfløten, da er det mengden gelatin som avgjør om det blir løs mousse eller stiv mousse. :nam:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker bærgugge i hjemmelaget is. Eller du kan ha det som fyll i muffins, før steking.


#17

Tallulah sa for siden:

Nam, enda flere gode ideer, både for pudding og gugge!

Hvis sjokoladepuddingen blir for moussete, får jeg den ikke ut av formen er jeg redd. Den må ha kjøpepuddingkonsistens.

For å få ut geleen setter jeg den bare i litt varm vann, ja?


#18

Flubby sa for siden:

God, gammeldags semulepudding er temmelig fast i konsistensen, og smaker godt :jupp:


#19

Flubby sa for siden:

Hvis forma er i metall, kan du også bruke skibrenner/creme brulee-brenner for å løsne gele etter at du har hvelvet forma.


#20

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, da funker nok ikke min pudding heller, er jeg redd. Den var veldig kremete i konsistensen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.