Jeg har fått en kjempekul gammel geléform til bursdagen min, med fruktmønster i bunnen. Hiawata liker verken gelé eller pudding, så jeg står fritt til å lage noe med voksne ingredienser, om ønskelig. Puddingoppskriften må gi en pudding som er ganske stiv, ikke mousseaktig. Ellers kommer den ikke ut av formen.
Har noen en superdeilig oppskrift?
BM; jeg liker ikke aspic og ikke-søte geleer. :grøsser:
2 kurv jordbær
100 g sukker
1,5 dl vann
0,5 stk lime, saften (kan sløyfes)
5 bl gelatin
VANILJEKREM:
2 dl fløte
2 ss melis
1 stang vaniljestang
Rens jordbærene og del dem i to.
Varm opp vann og sukker under omrøring til sukkeret løser seg opp. Kok opp laken.
Skru ned varmen til et minimum og legg i jordbærene. La dette trekke under lokk i 1 time.
Legg gelatinbladene i bløt i fem minutter.
Sil blandingen gjennom en finmasket sil til en bolle. Press med baksiden av en skje for å få så mye væske som mulig med. Tilsett limesaften og rør rundt.
Klem ut vannet av gelatinbladene og rør de inn i blandingen (som bør være ca 5-6 dl til 5 blad gelatin) til de har løst seg opp. La blandingen avkjøles litt før du heller over i porsjonsglass.
Sett glassene kaldt til væsken stivner - beregn 8 timer for å være sikker.
Server med vaniljekrem eller vaniljesaus.
Vaniljekremen lager du ved å piske fløte, melis og frøene fra en vaniljestang til du har ønsket konsistens (ikke for stiv).
Bildebevis kommer i morgen. Nå må jeg bare finne ut om gelatinen min var halal, slik at gjestene kan få i morgen også, eller om jeg sparer geleen og serverer noe annet i stedet.
Jeg lagde en fantastisk sjokoladepudding til jul med en vanlig karamellpuddingoppskrift som jeg tilsatte smeltet sjokolade i. Feks denne, og så dropper du å glasere formen med karamell, og tilsetter et par plater smeltet kvalitetssjokolade i steden.
Jeg har laget en del sjokoladepudding med cognac og andre smakstilsetninger. Det er veldig godt. Har vært på det eksperimentelle stadiet, så jeg har ingen oppskrift annet enn at man smelter sjokolade over vannbad, tilsetter litt smør for å glatte, tilsetter sukker, tilsetter noen eggeplommer (litt sånn fondantoppskrift), blander med kremfløte, smakssetter med cognac el. og så tilsetter gelantin.
Jeg syns gelatintykning gir litt pussig konsistens på sjokoladepudding, jeg liker bedre den kremete konsistensen du får med karamellpudingoppskrift, som er bakt i ovn.