Toppingen:
300 gram bær (f.eks skogsbærblanding og bringebær)
10 gelatinplater
3 dl kesam
3 dl youghurt naturell
5 dråper med stevia vanilla creme
en klype med vaniljepulver
Mal mandler og dadler i en blender og pisk eggene godt til de ganske stive, rør det inn i mandelblandingen.
Ha blandingen i en liten form, ca 20 x 30 cm (bakepapir kan være lurt). Stekes i ovnen på 175 grader i 15 minutter.
La den avkjøle seg
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du blander sammen youghurt, kesam, vanilje og stevia i en bolle.
Kok opp bærene og mos dem med en stavmikser. Ta opp gelatinplatene og løs disse opp i bærene.
Hell bærblandingen forsiktig inn i youghurtblandingen og rør godt sammen, hell dette over bunnen og sett det kaldt i noen timer til det er stivnet - f.eks over natten.
Så jo veldig godt ut (og noe min diabetiker kunne ha spist også uten å måtte tenke så veldig på hoppende blodsukker etterpå), MEN - vi har nøtte/mandelallergikere i hus. Har du tips til bunn uten nøtter/mandler kanskje?
:p Det var da svært så vanskelige dere skulle være :P hahaha
Skal tenke litt på en annen bunn, uten både egg og nøtter (eller en uten nøtter og en uten egg) :P
Alternativ bunn uten egg er jo å lage den "raw" med bare nøtter og dadler, men mulig den ikke blir tett nok når man heller på overlaget da... (nøttebunn eller mandelkjeks som bunn - mandelkjeksen blir kanskje litt hard konsistens for kaken men...
Takk for tilbakemelding. Ja, tror den er ligget der ett par dager nå, masse besøkende på bloggen min plutselig, morsomt :)
Jeg har alternativer til bunner ja, har laget endel veganske kaker i det siste, både med nøtte- og kjeksbunn, så det går fint. :D Jeg er blitt rene mesteren i å bytte ut ditt med datt. Praktisk. Gelatin har jeg erstatning for, men mengdene er jeg usikker på. Og yoghurt er ikke noe problem, men kesamen ... Går det an å bruke dobbel mengde yoghurt i stedet, tror du? Eller bytte ut kesamen med vegansk rømme? Eller kanskje heller lage en annen kake? :knegg:
Jeg pleier å erstatte nøtter/mandler med solsikkkjerner og havregryn. Funker flott.
Man skal jo ikke spise all verdens solsikkekjerner, men jeg regner med at et kakestykke i ny og ne går innenfor det akseptable.
Takk :)
Jeg har kjøpt en form med sånn deler ,da er det bare å trykke den ned og den deler like fine deler - hvor jeg kjøpte den husker jeg jo selvfølgelig ikke... sikkert nille, clas ollson eller lignende :)