Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bakverk med fersk ananas?

#1

Nera sa for siden:

Jeg har en ananas som ligger og vansmekter i kjøleskapet, og vet ikke helt hva jeg skal bruke den til. Tidligere har jeg laget ovnsbakt ananas med chili, men jeg har i grunnen mest lyst til å bake noe. Er det noen som har noen gode oppskrifter til meg?


#2

Flubby sa for siden:

Ananaskake

Man trenger en rund springform, 28-30 cm, kle bunnen med bakepapir.

50 g smør og 50 g (helst brunt) sukker røres godt sammen. Bre det utover springformen slik at hele bunnen dekkes. Sil saften av en boks ananas (man trenger 7-8 ringer), men her kan du også bruke fersk ananas, og dander ringene pent i fomen. Jeg la et cocktailbær i midten av hver ring, men man kan sikkert bruke både kirsebær eller bringebær. Cocktailbærene ga en fin marsipanaktig smak dog. Sukkeret og smøret blir en god, karamellaktig "saus" på toppen.

100 g smør
2 dl sukker
1 stort egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl ananasjuice (gjerne juicen fra den hermetiske ananasen, men du kan også bruke melk eller appelsinjuice)

Smør og sukker røres hvitt, bland i resten. Hell kakerøren over ananasringene. Dette er en såkalt opp-ned kake. Stekes midt i ovnen i ca 40 min, 170 grader. Sjekk med bakepinne etter 30 min. Denne kaken smaker nydelig rykende varm med is til.

Noe annet som er godt, er å dele ananas i biter, surre en tynn skive pepperonipølse rundt, tre en cocktailpinne igjennom og grill raskt i ovnen. Nydelig liten tapas :jupp:


#3

Nera sa for siden:

Tusen takk :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.