Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til program for en dag i Dyreparken

#1

Odelia sa for siden:

Det er 5 og 6 år siden vi var i Dyreparken sist, og da tok vi for oss parken litt på måfå. Opplevde at en del av dyrene ikke var synlige, spesielt i "Nordens villmark". Ser av programmet på hjemmesiden deres at mye av matingen skjer samtidig hos flere av dyreområdene, og derfor lurer jeg på hvilke dyr dere vil anbefale å få med seg? Vi tar nok turen rundt parken okke som, men som sagt ønsker vi å være tilstede ved matingen hos noen av dem.

Og hvordan er det hos apene? Vet at flere har kunnet gå inn i apehuset hvor apene var løse, men det har aldri vi opplevd. Skjer dette til spesielle tider?

Andre ting dere vil anbefale (restauranter)? Barna er hhv 2 1/2 og 1 år.


#2

Veronal sa for siden:

Vi løper opp til tigrene så snart det begynner å regne. Det gjelder egentlig for flere av dyrene. Bonus: Aktive dyr og få folk.

Det er egne materunder for apene, ja. Er du heldig får du, urgh, larver i hånden som apene kommer for å få tak i. Mener det står oppslag. Vi har aldri program, annet enn at vi stormer mot tigrene npr det begynner å regne. :knegg:


#3

Odelia sa for siden:

Men vi er jo impregnerte vestlendinger :knegg:

"Storme opp til tigrene" og "larver" er notert. Spiser de Iberiasnegler, mon? I så fall øyner jeg et håp som gir oss mindre tid i kø og flere blomster i hagen.


#4

Kanina sa for siden:

Mating i Nordisk Villmark anbefales sterkt! Det er ofte eneste mulighet til å få øye på enkelte av dyra, med mindre du har mulighet til å spasere gjennom der tidlig morgen/sen kveld (f.eks. om man bor i Kardemomme By :D ).


#5

Tjorven sa for siden:

Vi synes Kardemommeby har vært veldig ålreit, men ungene dine er kanskje litt små til å sette pris på det?

Det finnes et ape ur hvor man får gå inn og hilse på lemurer og papegøyeaper (?). Det var faktisk parkens høydepunkt for mine unger som var 4 og 1,5 da vi var der.

Knerten syntes tigrene var stas også, men han var veldig opptatt av tigre på det tidspunktet.


#6

Odelia sa for siden:

Takk for tips!

Da prøver vi å få til matingen i Nordisk Villmark.

Tjorven: Ja, det var det buret vi tenkte på. Ser at det er mulighet for å bli bedre kjent med dem kl.14 så da får vi satse på et besøk rundt den tiden:) Vi har hatt med 2-åringer i Dyreparken før (riktignok ikke våre egne), og det var mye interessant å se for dem. Ellers er mine veldig interessert i dyr og slikt så jeg tror de skal kose seg (minstemann ler bare han ser en katt så han får nok også litt underholdning :p). Vi satser ikke høyt på å rekke over mange aktiviteter siden de nok er for små for de fleste av dem, om de i det hele tatt tør å prøve dem.

Kjenner at vi nok burde hatt et par dager i parken, spesielt siden vi gjerne skulle ha tatt turen i Badelandet også, men det får bli til neste år.


#7

Fakse sa for siden:

Jeg tenker at det området der man får klappe og kose med geitekje og sånn (KuToppen) er ideelt for unger på alder med dine. De bryr seg jo egentlig ikke så veldig om at dyrene er eksotiske vil jeg tro. Også synes de kanskje det er gøy å reise med sjørøverbåtene?


#8

Tallulah sa for siden:

For et par år siden kunne man gå blant ekornapene og surikatene, det tror jeg gjelder hele tiden.


#9

Kanina sa for siden:

Ja, sant nok! Der er det veldig koselig. Men tigre og ulver er jo stas for de voksne, og det synes jeg ikke man trenger å undervurdere heller. :D

#10

Odelia sa for siden:

Ja, de er begeistret for vanlige husdyr, men det får de hilse på her hjemme veldig ofte så litt dumt å prioritere dette når vi først er der nede (men har selvsagt planer om å ta turen innom KuToppen om det passer seg sånn, det er allerede uthevet på programmet).

Sjørøverbåten er nok midt i blinken, men vi har to vogner med oss og er litt skeptiske til å sette disse igjen mens båtturen varer. Kanskje ta med sykkellås og låse dem fast til hverandre? (Høres jeg hysterisk og paranoid ut nå? Orker bare ikke tanken på å miste vognene når vi er avhengige av å bruke dem hver dag.)


#11

Kanina sa for siden:

Du mener kattaene (ringhalelemurene)? Ja, det stemmer at vi gikk inne i en slags park med kattaer (veksler litt om det er kattaene eller ekornapene som får gå fritt der), tror vi gjorde det i fjor også. Usikker på hva kriteriene er for at det evt er stengt.

#12

Appelsin sa for siden:

Med så små barn ville jeg i alle fall ha brukt dagen til dyrene. Nede i suppa med Sabeltann er det trangt og varmt og bråkete midt i juli. Barna mine har vært veldig glad i å leke på den enorme lekeplassen også (husker i farten ikke hva den heter) - kan være et greit sted for de voksne å få en hvil i skyggen.

Hvis man bare fokuserer på dyrene har man egentlig ganske god tid.


#13

Odelia sa for siden:

kremt De voksne her i huset har god greie på hvor den ligger siden de var host minst like ivrige som barna til å svinge seg her for noen år tilbake :o Men kanskje man har blitt litt mindre barnslig med årene og lar barna få leke i fred denne gangen.

Dyrene blir nok prioritert, ja. Men gutten er såå begeistret for båter og tog så om vi rekker over disse to aktivitetene i tillegg til dyrene tror jeg vi skal se oss veldig fornøyde :nikker:


#14

Tallulah sa for siden:

Ja, lemur var det ja. Jeg kom virkelig ikke på hva de het, selv om jeg tenkte på Madagaskar og kongen. :knegg:

Vi gikk inn til lemurene, og over en liten bro til ekornapene.


#15

Appelsin sa for siden:

:knegg: Det kan jo være greit å luke ut de villeste Tarzanbrølene i tilfelle barna får lyst til å ta etter. Noen av greiene er jo for relativt store barn/Odeliaer.

Jeg ble forresten rasende av å se på et svimete foreldrepar som kasta alle barna inn i en av rør-skliene. Den var gyselig bratt og det miste barnet var knapt 3 år, tenker jeg, og hun kom ut opp-ned/bak-fram og gråt hysterisk i evigheter. :mad:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.