Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klemt spelt?

#1

Nera sa for siden:

Det siste året har jeg bakt veldig mye brød, og har etterhvert beveget meg ut over komfortsonen, som bestod i å følge en oppskrift slavisk. :knegg: Nå bruker jeg div. blandinger av grov sammalt spelt, hvete- eller havrekli, Fibra eller fin sammalt hvete/spelt, og div. hele korn/frø der gresskarkjerner er veldig populært her i huset.

Jeg har flere ganger kommet over "klemt spelt" i oppskrifter, men hva er forskjellen på det og sammalt spelt? Dessuten: går det an å bruke mindre enn 50% siktet hvetemel og få brød som fortsatt henger godt sammen?



#3

Nera sa for siden:

Tusen takk. :) Da antar jeg klemt spelt vil oppføre seg på samme måte som havregryn i brød.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.