Jeg er altså ikke så vant til å fiske, men dro ut med treprammen på fjorden her isted. Dorget litt i drittværet. Jaggu bet det ikke på en torsk. And then what?
Noen erfarne her som kan komme med gode tips til utstyr, dreping, sløying og filetering?
Vi fikk kakket den i hodet og tok den med til land hvor vi fikk åpnet den og røsket ut innmaten. Har ikke all verdens til kniv så det var ikke så lett å renske den, men ligger nå noe som ligner på to fileeter i kjøleskapet som skal bli middag. Hvordan best oppbevare? Nå ligger den i matpapir og plast i kjøleskap.
Oppskrifter tas også i mot med takk. Idag blir det poteter, gulrot og eggsmør tror jeg.
Her er jeg, mannen og junior. Ingen erfarne fiskere. Jeg ønsker jo også å lære det selv. Nå når vi tar over feriehus og en gammel pram ved fjorden så er det jo superfint å kunne fiske sin egen middag! Litt dårlig på å lage god fiskemat så der ønsker jeg å bli flinkere.
Om du googler, finner du gode video-bruksanvisninger som viser filetering av fisk :ja: (både rundfisk og flatfisk. Og du finner ut hvordan du skal koke kraft på restene) Du trenger en skarp kniv, ei skjærefjøl som er lett å gjøre ren (noen bruker fjøl med "klemme" til fiskehalen, sånn at fisken henger fast mens man tar av skinnet) og tilgang på rennende vann. Og that's it! :hyper: lurt å passe på at kjøkkenet er 100% klart før man reiser ut på fisketur.
Hvis jeg ikke får brukt opp fersk fisk den dagen den kommer fra sjøen, fryser jeg den. Blir det noe til overs av det som ble stekt/kokt, hiver jeg det i fiskegrateng dagen etter eller dagen etter der. Bortsett fra makrell - der får hunden det som blir til overs. Hadde jeg hatt kilovis med fersk filet, ville jeg nok mekket fiskekaker og frosset ned i steden for å fryse filetene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.