Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi en minnegave til Afrikas Horn

#1

Heilo sa for siden:

Sultkatastrofen som utspiller seg på Afrikas Horn nå var tema på AUFs sommerleir på Utøya. La oss hedre ofrene for terroren i Oslo og på Utøya med å støtte de som arbeider med å yte nødhjelp til ofrene for sult og borgerkrig, og på den måten markere hvert enkelt menneskes ukrenkelige verdi og umistelighet.

Her finner du informasjon om ulike organisasjoner som gir hjelp. www.bt.no/nyheter/utenriks/Slik-kan-du-hjelpe-sultofrene-2540946.html

Jeg har valgt å gi min minnegave til Leger Uten Grenser, som har operasjoner 8 steder i Sør-Somalia, og har jobbet i Somalia siden 1991. Du kan gi din gave online her: www.legerutengrenser.no/Gi-din-stoette/Gi-din-gave-online


#2

Ine sa for siden:

Er gjort før dette skjedde.


#3

nolo sa for siden:

Takk.


#4

Heilo sa for siden:

Bra, all ære til deg for det.


#5

Michelle sa for siden:

Utrolig flott at du minner om dette:)


#6

Tangina sa for siden:

Godt initiativ, Heilo - en blomst til deg for det. :blomst:


#7

Stompa sa for siden:

Takk for påminnelsen, nå har jeg også donert. Jeg brukte skjema for minnegave og skrev AUF som pårørende og de som døde på Utøya som de som skulle minnes.


#8

Heilo sa for siden:

Lurt! Jeg fant ikke helt ut av skjemaet for minnegave siden det var så konkret med informasjon om begravelse osv, så jeg endte med å gi en vanlig gave til kontoen deres men skrive i infofeltet at det var en minnegave.


#9

Ulvefar sa for siden:

Godt poeng. Jeg plagierte innlegget og linkene til FB-ststusen min.


#10

Turban Smukk sa for siden:

Her også.

Men fint at det skapes mer oppmerksomhet om denne ufattelige katastrofen!!


#11

Ine sa for siden:

Det er veldig fint gjort! Hvem sin ide var dette med minnegave, forresten; Heilo sin?

Bare så irriterende at det finnes et kjempelager med mat i Mogadishu, som har vært der siden april, som de viste på Dagsrevyen..


#12

Tangina sa for siden:

Smart - det samme har nå jeg gjort.


#13

Heilo sa for siden:

Jeg fikk ideen fra en FB-venninne som skrev at hun hadde gitt penger siden hun ikke hadde anledning til å delta i minnemarkeringene i går.


#14

Ine sa for siden:

Utrolig fint! :hjerter:


#15

Kaija sa for siden:

Takk for påminnelsen. Gutta og jeg avtalte før helga at vi skulle gi penger, men så ble liksom alt slikt borte i alt som skjedde i Norge.

Jeg ringte inn på det oppgitte nummeret til SOS barnebyer, som er den organisasjonen vi pleier å støtte gjennom. På givertelefonen der takket de pent for bidraget til barna i Pakistan. Og det er jo bra å støtte arbeidet der også, så det var greit, men jeg får visst ringe/sende inn en gang til for å få gitt til de jeg egentlig hadde tenkt.


#16

Tangina sa for siden:

Jeg plagierer den også, hvis det er greit.


#17

Heilo sa for siden:

Mer enn greit! Jeg håper mange, mange vil bidra til at vi kan få opp innsamlingsbeløpet til denne katastrofen midt oppi vår egen.


#18

Heilo sa for siden:

På gaven jeg ga til Leger Uten Grenser var det ikke spesifisert noe land, og jeg synes det er fornuftig, fordi jeg vet at Leger Uten Grenser er skeptiske til å samle inn masse penger til noen områder og så ikke ha nok mulighet til å prioritere kritiske situasjoner i andre områder. Når gaven er merket med et spesielt land kan de ikke selv bestemme å bruke pengene andre steder, noe som bl.a. førte til at de måtte si stopp i forbindelse med tsunamien i Asia da de fikk mer penger enn de hadde apparat til å bruke på en fornuftig måte. Siden situasjonen er som den er på Afrikas Horn tenker jeg likevel at gaver gitt til dem nå vil bli prioritert til det mest akutte arbeidet.


#19

Kaija sa for siden:

Heilo: Jeg hadde ikke tenkt å spesifisere gaven egentlig, men ble litt overrasket over at de sa den gikk til Pakistan når de hadde lagt ut givernummeret for hjelp i Afrika. Jeg regner SOS barnebyer for å være en såpass trygg og skikkelig organisasjon at de nok kommer til å bruke donasjonene til beste uansett. For egen del ble det bare en puff til å gi litt til, og det er jo bare bra.


#20

~TM~ sa for siden:

Unicef har også nummeret til en givertelefon på sine sider hvor man gir 200,- kroner.


#21

Tangina sa for siden:

Oppfordringen din har bliyy likt og kopiert av flere av mine fb-venner, Heilo, la oss håpe det sprer seg vidt og bredt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.