Liker dere det?
Jeg har et par ripskjerr i hagen og i disse tider er det mer naturlig å plukke rips og ha til dessert, enn å kjøpe inn/lage noe når vi har middagsgjester.
Synes dere det er ok å få servert hjemmeplukket rips i middagsselskaper, eller er det litt for fattigslig? Har nemlig inntrykk av at folk blir litt "skuffet". Jeg minnes det glade 80-tall hvor vi spiste rips til dessert hos mormor "hele sommeren". :nostalgisk:
Rips med vaniljesaus og sukker ( :flau: ) er godt, om ikke akkurat det beste jeg får. Blander man i litt bringebær, blir det straks en annen skål (bostavelig talt).
Jeg kommer fra en familie som elsker sukra rips med vaniljekrem - vi spiste det til og med på julaften noen ganger, med bestemors vaniljekrem basert på hemmelig oppskrift. Jeg er likevel ikke spesielt begeistra, men det er meg. Fattislig kan jeg skjønne at det skulle være. Men fordi det er en del som ikke liker det, kan det jo være lurt å ha noe ved siden av også - is for eksempel.
Jeg elsker derimot rippssaft, og alle våre rips går til det.
Rips og vaniljesaus er jo kjempegodt, syrlig og søtt. Synes du kan servere dette, det er ingen dårlig dessert. Er det "for dårlig" for gjestene sier vel det mer om dem enn om desserten.:nemlig:
Jeg har ikke saftkompetanse, ei heller plass til å fryse saftflasker, så den ripsen jeg ikke spiser opp, blir bare hengende der. Støtter heller Lerum som slår et slag for nynorsken. :god sak:
Mannen min liker ikke rips, og han blir flau når jeg serverer det.
Det er godt! Med vaniljesaus på. :nam: Jeg hadde satt pris på det i middagsselskap, jeg synes ofte det er godt med noe litt syrlig kombinert med søtt til dessert.
Det aller, aller beste er nå likevel hjemmelaget rips- og bringebærsaft. Det lagde dagmammaen min da jeg var barn, og det kan jeg drikke litervis av.
Det var da voldsomt.
Jeg synes ikke det er noe godt, men jeg ville jo ikke klaga. Jeg ville bare ikke forsynt meg så voldsomt ;)
Hv: man fryser saftflasker, ja, hvis man safter uten konserveringsmiddel.
Her jeg bor kunne du forresten ikke venta en måned -da ville alle bæra vært innskrumpa. Jeg safta forrige uke -da var det helt på hell med bær.
Rips er godt. Jeg savner å ha ripsbusk så det skal jeg pokker meg skaffe meg!
Rips blir alt for ofte oversett fordi det ikke er et nusselig og søtt bær, og det er urettferdig. Det har en veldig spesiell og flott smak som burde utnyttes og lekes med.
Mamma pleide å servere rips med spekemat, og hun laget en fantastisk saus til vilt, da særlig reinsdyr, med rips. Jeg liker rips ved siden av ost, eller som en saus over fyldig vaniljeis (det beste er å lage en vaniljeis som ikke er for søt, og så drysse knust marengs over det hele).
... har jeg avslørt meg selv som er ripselsker her nå?
Rips og pannacotta, som er vel egentlig bare vanlijepudding, er helt smashing. Jeg plantet 2 ripsbusker i fjor, så årets avling dekker vel 1 dessert til 4 mennesker, tenker jeg. :knegg:
Jeg syns rips er surt og trenger MASSE fett og søtt til. Men da blir det godt!
Det er eksklusivt med hjemmedyrka greier :hjerter: vi gir folk plommer og eplekake i hytt og vær når det er sesong for det og skammer oss ikke litt engang.
Jeg har for (u)vame å kalle det taperdessert. Jeg har blitt avspist med rips og vaniljesaus til. "dessert" for mange ganger i min ungdommelige oppvekst.
HV: jeg fryser saft, jo. Da trenger jeg ikke verken konserveringsmiddel eller steriliserte spesialflasker. Jeg fryser saften på rengjorte halvliters brusflasker, enkelt og greit.
Rips er godt!!! Vi rensket den ene buska vår i dag, og har fremdeles en stor busk til å plukke fra. Is og vaniljesaus til er bra, synes jeg. Da blir det skikkelig gammeldags "farmordessert" som i hvert fall jeg får sommermimrefølelser rundt, i kategori med polentapudding, mandelkjernepudding, sviskegrøt eller russedessert. Men det er vel en del som synes rips er skrekkelig surt og vanskelig å spise. Hos oss ender både mannen og en av gutta opp med å droppe ripsen, og bare spise is.
Rips er nydelig. Vi rangerte bær i familien i går og min liste er bringbær, rips, blåbær og jordbær. Bringebær på topp. Om du serverer med rips med vaniljesaus scorer du høyt!
Rips er supergodt. Vi har et par busker i hagen og har flere ripsdesserter i løpet av sommeren. Jeg liker å servere dem med råkrem (blanding av eggedosis og fløtekrem), eller vaniljekrem og hjemmelagde marengs (enten små eller som en pavlova). Passer veldig godt til den syrlige smaken.
Jeg synes det er ok, jeg synes ikke det er fattigslig, men heller ikke spesielt godt. Å bli skuffet over noen man får servert synes jeg uansett er en uting.
(Jeg har laktoseintoleranse så jeg er vant til å ikke kunne spise dessert.)
Jeg er veldig glad i rips og har det gjerne til dessert. Jeg vet alikevel at mange ikke liker rips, men jeg har ikke inntrykk av at det er fordi det er "fatterslig", men det er surt og det er det jo mange som misliker. (Jeg kan spise ren sitron og synes det er godt, så at jeg liker rips er neppe så rart)
Jeg liker rips, med krem eller eggedosis eller is til og synes godt at man kan servere det til dessert når man har gjester. Å servere selvplukkete bær har jeg aldri opplevd som fattigslig. Men når jeg har gjester så pleier jeg å ha minst to typer bær (feks bringebær eller blåbær, i tillegg) slik at gjestene kan ta den bærtypen de foretrekker, og selv velge om de vil blande.
Jeg hadde gjester denne uken og de fikk bringebær og rips med krem til dessert. Alle virket som om de var fornøyde og det var mange som forsynte seg med rips.
Rips er for øvrig godt i bløtkake og marsipankake sammen med vaniljekrem blandet med vanlig pisket krem. Frys bærene ferdig renset og legg dem rett på kaka.
Rips er kjempegodt, men som dessert med vaniljesaus synes jeg det blir for surt. Mannen og halvparten av unga elsker det. Jeg elsker ripsgele og ripssyltetøy, så her sylter vi mesteparten, og så får de som vil ta seg til dessert.
I oppveksten min hadde vi maaange ripsbusker og det var ripssyltetøy, ripssaft, rips til dessert osv. Ble en smule lei kan man si. Nå synes jeg det er helt greit, men best i gelé eller som pynt. Rips med vaniljesaus er greit nok, men ikke noen favoritt. Jeg ville selvsagt spist det og aldeles ikke klagd om jeg fikk det servert.
Jeg liker rips med eggedosis. Vaniljekrem har jeg ikke prøvd, men det ville jeg sikkert også likt. Jeg spiser dog ikke bærene (:flau: ), jeg bruker de bare til å gjøre eggedosisen rosa. Eggedosa.
Jeg har ikke vært glad i rips tidligere, men i fjor sommer fikk jeg servert rips-smuldrepai. Nydelig! Vi flyttet til rekkehus med ripsbusker i hagen i år, og jeg vet nå godt hva jeg skal bruke bærene til. :nam:
eller pensle sjokolade utenpå en skål du har snudd opp ned og dekket med plastfolie med litt olje på. Pensle, sett i kjøleskap, pensle mer osv til du har den tykkelsen du ønsker.
Ha ha! Jeg ELSKER trollkrem. Fargen er jo til å få dånedimpen av! :hjerteøyne:
Men er selvsagt for lat til å fly skauen rundt etter tyttebær (bare at i år har jeg funnet et felt med masse tyttebærlyng, så kanskje jeg blir fus til å pelle dem når tida er inne), så jeg har ikke spist det på ca. 20 år, altså da jeg bodde hjemme og fikk det i barndomsheimen.
I dag har jeg vært for lat til å plukke rips også, selv om jeg har skrekkelig lyst på akkurat nå. Hell i uhell, for jeg prøver å holde litt igjen på kaloriene (som det jo er noen av i vaniljesausen).
Ikke simpelt og fattigslig, men jeg synes det er litt i sureste laget, selv med sukker og saus og krem og greier. Men det er ikke noe galt i å servere det av den grunn!
Jeg har oppskrift på en kjempegod rips-iskake. Den er også veldig enkel. Har den ikke her, så du må evt minne meg på det.