Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rips til dessert

Rips og vaniljesaus

  • Det er godt!
    68 stemmer
  • Det er greit, men foretrekker annen dessert.
    15 stemmer
  • Det er jeg ikke glad i.
    17 stemmer
  • Dustepoll
    0 stemmer
#1

Nelly Nickers sa for siden:

Liker dere det?
Jeg har et par ripskjerr i hagen og i disse tider er det mer naturlig å plukke rips og ha til dessert, enn å kjøpe inn/lage noe når vi har middagsgjester.

Synes dere det er ok å få servert hjemmeplukket rips i middagsselskaper, eller er det litt for fattigslig? Har nemlig inntrykk av at folk blir litt "skuffet". Jeg minnes det glade 80-tall hvor vi spiste rips til dessert hos mormor "hele sommeren". :nostalgisk:


#2

Harriet Vane sa for siden:

Ja! Med eggedosis eller hjemmelaget vaniljesaus! Ikke fattigslig, men fint!

Jeg bruker allikevel helst rips til saft, jeg.


#3

mosol sa for siden:

Rips med vaniljesaus. En sikker vinner!


#4

Bluen sa for siden:

Rips med vaniljesaus og sukker ( :flau: ) er godt, om ikke akkurat det beste jeg får. Blander man i litt bringebær, blir det straks en annen skål (bostavelig talt).


#5

Tangina sa for siden:

Jeg kommer fra en familie som elsker sukra rips med vaniljekrem - vi spiste det til og med på julaften noen ganger, med bestemors vaniljekrem basert på hemmelig oppskrift. Jeg er likevel ikke spesielt begeistra, men det er meg. Fattislig kan jeg skjønne at det skulle være. Men fordi det er en del som ikke liker det, kan det jo være lurt å ha noe ved siden av også - is for eksempel.

Jeg elsker derimot rippssaft, og alle våre rips går til det.


#6

Anita72 sa for siden:

Rips og vaniljesaus er jo kjempegodt, syrlig og søtt. Synes du kan servere dette, det er ingen dårlig dessert. Er det "for dårlig" for gjestene sier vel det mer om dem enn om desserten.:nemlig:


#7

Pingis sa for siden:

Tips med vaniljesaus er superdeilig. :jupp: Ungene mine er dog ikke enige i det, gudene vet hvor de har fått de surthatende genene fra.


#8

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg har ikke saftkompetanse, ei heller plass til å fryse saftflasker, så den ripsen jeg ikke spiser opp, blir bare hengende der. Støtter heller Lerum som slår et slag for nynorsken. :god sak:

Mannen min liker ikke rips, og han blir flau når jeg serverer det.

(Kjøpevaniljesaus er forresten veldig godt :p )


#9

Matilda sa for siden:

Det er godt! Med vaniljesaus på. :nam: Jeg hadde satt pris på det i middagsselskap, jeg synes ofte det er godt med noe litt syrlig kombinert med søtt til dessert.

Det aller, aller beste er nå likevel hjemmelaget rips- og bringebærsaft. Det lagde dagmammaen min da jeg var barn, og det kan jeg drikke litervis av.


#10

Erica sa for siden:

Fy på lanken til de som ikke er fornøyd med rips med vaniljesaus, deg er jo den ultimate sommerdessert!


#11

Bluen sa for siden:

Tiltredes!


#12

Polyanna sa for siden:

Godt! Og du ville fått ti stjerner i boka fra mannen min!


#13

Elisabet sa for siden:

Rips med eggedosis. Deilig dessert. :nam:


#14

Teofelia sa for siden:

Jeg synes rips passer best i saft ...


#15

Harriet Vane sa for siden:

Mn man fryser da ikke saftflasker? :blinke:

Jeg vil anbefale deg å vente nesten en mnd til med å safte, ellers blir det så lett gele, fordi pektin-innholdet er så høyt nå om dagen.

Prøv denne oppskriften!


#16

Taien sa for siden:

Det er utrolig godt!
Ingenting er som nyplukket rips med hjemmelaget vaniljesaus på. Sommer, barndomsminner og nostalgi. må ut i hagen å plukke rips


#17

Amic@ sa for siden:

Og en supergod dessert er å legge lagvis:
Rips
Marengs
Vaniljekrem

NAMNAMNAM!


#18

Snippa sa for siden:

Det var da voldsomt.
Jeg synes ikke det er noe godt, men jeg ville jo ikke klaga. Jeg ville bare ikke forsynt meg så voldsomt ;)

Hv: man fryser saftflasker, ja, hvis man safter uten konserveringsmiddel.
Her jeg bor kunne du forresten ikke venta en måned -da ville alle bæra vært innskrumpa. Jeg safta forrige uke -da var det helt på hell med bær.


#19

Tallulah sa for siden:

Det er godt! En gang fikk jeg servert creme brulee med rips i, det var supergodt.


#20

Kitty Bastard sa for siden:

Runde rare Rulle Rusk rapset rips på Ipsens busk!

Rips er godt. Jeg savner å ha ripsbusk så det skal jeg pokker meg skaffe meg!
Rips blir alt for ofte oversett fordi det ikke er et nusselig og søtt bær, og det er urettferdig. Det har en veldig spesiell og flott smak som burde utnyttes og lekes med.
Mamma pleide å servere rips med spekemat, og hun laget en fantastisk saus til vilt, da særlig reinsdyr, med rips. Jeg liker rips ved siden av ost, eller som en saus over fyldig vaniljeis (det beste er å lage en vaniljeis som ikke er for søt, og så drysse knust marengs over det hele).

... har jeg avslørt meg selv som er ripselsker her nå?


#21

Bluen sa for siden:

Min svogers forsøk på roquefort brulee, derimot. :giggle:

Rips til spekemat hørtes ut som en god idé, Kitty!


#22

Tallulah sa for siden:

:skremt:


#23

Martis sa for siden:

Rips og pannacotta, som er vel egentlig bare vanlijepudding, er helt smashing. Jeg plantet 2 ripsbusker i fjor, så årets avling dekker vel 1 dessert til 4 mennesker, tenker jeg. :knegg:


#24

Sure Eplet sa for siden:

Jeg syns rips er surt og trenger MASSE fett og søtt til. Men da blir det godt!

Det er eksklusivt med hjemmedyrka greier :hjerter: vi gir folk plommer og eplekake i hytt og vær når det er sesong for det og skammer oss ikke litt engang.


#25

Veronal sa for siden:

Jeg har for (u)vame å kalle det taperdessert. Jeg har blitt avspist med rips og vaniljesaus til. "dessert" for mange ganger i min ungdommelige oppvekst.

Rips på mørk sjokoladekake gjør seg bra.


#26

Darth sa for siden:

Det er ikke fattigslig - men det er ikke godt heller, surt og vemmelig :nemlig: .


#27

Teofelia sa for siden:

HV: jeg fryser saft, jo. Da trenger jeg ikke verken konserveringsmiddel eller steriliserte spesialflasker. Jeg fryser saften på rengjorte halvliters brusflasker, enkelt og greit.


#28

Kaija sa for siden:

Rips er godt!!! Vi rensket den ene buska vår i dag, og har fremdeles en stor busk til å plukke fra. Is og vaniljesaus til er bra, synes jeg. Da blir det skikkelig gammeldags "farmordessert" som i hvert fall jeg får sommermimrefølelser rundt, i kategori med polentapudding, mandelkjernepudding, sviskegrøt eller russedessert. Men det er vel en del som synes rips er skrekkelig surt og vanskelig å spise. Hos oss ender både mannen og en av gutta opp med å droppe ripsen, og bare spise is.


#29

Acsa sa for siden:

Rips med blanding av eggedosis og pisket krem. :jupp: Eller rips i røra på en mørk sjokoladekake, med vaniljeis til.


#30

Retz sa for siden:

Rips er surt og jeg synes heller ikke vaniljesaus er noen høydare. Har aldri tenkt tanken at verken det eller annen mat virker fattigslig, da.


#31

Chanett sa for siden:

Rips er nydelig. Vi rangerte bær i familien i går og min liste er bringbær, rips, blåbær og jordbær. Bringebær på topp. Om du serverer med rips med vaniljesaus scorer du høyt!


#32

Filifjonka sa for siden:

Rips er supergodt. Vi har et par busker i hagen og har flere ripsdesserter i løpet av sommeren. Jeg liker å servere dem med råkrem (blanding av eggedosis og fløtekrem), eller vaniljekrem og hjemmelagde marengs (enten små eller som en pavlova). Passer veldig godt til den syrlige smaken.


#33

dharma sa for siden:

Jeg synes det er ok, jeg synes ikke det er fattigslig, men heller ikke spesielt godt. Å bli skuffet over noen man får servert synes jeg uansett er en uting.
(Jeg har laktoseintoleranse så jeg er vant til å ikke kunne spise dessert.)


#34

Nenne sa for siden:

Jeg er ikke så glad i rips naturell, men i syltetøy derimot. :nam:


#35

Filifjonka sa for siden:

Jeg skal gå ut og hente noen å røre til frokost straks og med en gang. :)


#36

Lyppa sa for siden:

Jeh liker godt rips med vaniljesaus, men enda bedre er det med vaniljeis til rips:). Jeg vet om mange som ikke liker rips pga den sure smaken.


#37

him sa for siden:

Jeg er veldig glad i rips og har det gjerne til dessert. Jeg vet alikevel at mange ikke liker rips, men jeg har ikke inntrykk av at det er fordi det er "fatterslig", men det er surt og det er det jo mange som misliker. (Jeg kan spise ren sitron og synes det er godt, så at jeg liker rips er neppe så rart)


#38

Blå sa for siden:

Jeg liker rips, med krem eller eggedosis eller is til og synes godt at man kan servere det til dessert når man har gjester. Å servere selvplukkete bær har jeg aldri opplevd som fattigslig. Men når jeg har gjester så pleier jeg å ha minst to typer bær (feks bringebær eller blåbær, i tillegg) slik at gjestene kan ta den bærtypen de foretrekker, og selv velge om de vil blande.

Jeg hadde gjester denne uken og de fikk bringebær og rips med krem til dessert. Alle virket som om de var fornøyde og det var mange som forsynte seg med rips.


#39

Kula sa for siden:

Rips til dessert er knallgodt. Ripssaft er ikke spesielt godt.


#40

Synnemor sa for siden:

Rips er for øvrig godt i bløtkake og marsipankake sammen med vaniljekrem blandet med vanlig pisket krem. Frys bærene ferdig renset og legg dem rett på kaka.


#41

gnuri sa for siden:

Rips er kjempegodt, men som dessert med vaniljesaus synes jeg det blir for surt. Mannen og halvparten av unga elsker det. Jeg elsker ripsgele og ripssyltetøy, så her sylter vi mesteparten, og så får de som vil ta seg til dessert.


#42

Rose sa for siden:

Det er ikke favoritten min men jeg ville ikke sagt æsj hvis jeg fikk det. Syns det er godt men ville heller hatt jordbær :knegg:


#43

Apple sa for siden:

Det har jeg ikke smakt. Som dessert, altså.


#44

Filifjonka sa for siden:

Inspirert av denne tråden har vi hatt rips med råkrem til dessert i dag.


#45

Jinx sa for siden:

Jeg syns ikke rips er noe særlig....


#46

Bergensis sa for siden:

Rips er for surt, sjølv med vaniljesaus, men det blir straks spiselig dersom ein blandar det med bringebær.

Det er ikkje for simpel dessert i mi bok, men så er ikkje mi bok så veldig snobbete eller sofistikert heller.

Smoothie med rips og jordbær er forresten overraskande godt!


#47

silje sa for siden:

Jeg er også glad i rips - som alle andre bær !

Men kanskje ikke til dessert... Aller best er de i youghurt til frokost med havregryn...
Bedre blandet sånn 50-50 med blåbær....


#48

Nip sa for siden:

veldigg godt


#49

Malama sa for siden:

Rips med vaniljesaus, eller vaniljeis. Deilig!

Ønsker meg ripsbusk. Svigermor tilbyr oss å få av henne, men denne hagen egner seg ikke. "neste hage" skal ha plass til et par ripsbusker.

Knerten liker dem godt i havregryn og joghurt-kveldsmaten sin, og hele familien småspiser gledelig.


#50

Appelsin sa for siden:

Jeg synes det er for surt,
får frysninger nedover ryggen av å tenke på ripsdessert hos oldemor. :knegg:

Jeg tror vi fikk H-melk på. Hvis jeg kunne pøst på med vaniljesaus og sukker, eller vaniljeis, hadde det sikkert gått bedre.


#51

Karamell sa for siden:

Jeg har kjøpt vaniljesaus nå! Nå skal ut og plukke.


#52

løve70 sa for siden:

I oppveksten min hadde vi maaange ripsbusker og det var ripssyltetøy, ripssaft, rips til dessert osv. Ble en smule lei kan man si. Nå synes jeg det er helt greit, men best i gelé eller som pynt. Rips med vaniljesaus er greit nok, men ikke noen favoritt. Jeg ville selvsagt spist det og aldeles ikke klagd om jeg fikk det servert.


#53

polarjenta sa for siden:

Nå er hodet mitt helt tullerusk av å lese rips så mange ganger :knegg:

Men jeg syns rips er godt med vaniljesaus. Veldig godt med halvfrosne bær med lun hjemmelaget vaniljesaus til :)


#54

Hondacrv sa for siden:

Sammen med vaniljesaus er det kjempegodt! Jeg også husker nostalgiske somre hos farmor med rips til dessert...



#56

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg liker rips med eggedosis. Vaniljekrem har jeg ikke prøvd, men det ville jeg sikkert også likt. Jeg spiser dog ikke bærene (:flau: ), jeg bruker de bare til å gjøre eggedosisen rosa. Eggedosa.


#57

Lenam sa for siden:

Syns det er helt greit, hverken mer eller mindre.

Ripsgelé derimot. :nam:


#58

Nextlife sa for siden:

Rips med vaniljeaus/krem er stasdessert. skal det være ekstra stas over det lager jeg sjokoladeskål for å legge bær og saus i.


#59

Xian sa for siden:

Jeg har ikke vært glad i rips tidligere, men i fjor sommer fikk jeg servert rips-smuldrepai. Nydelig! Vi flyttet til rekkehus med ripsbusker i hagen i år, og jeg vet nå godt hva jeg skal bruke bærene til. :nam:


#60

Chanett sa for siden:

Hva er sjokoladeskål?


#61

ming sa for siden:

Jeg vil ha ripsbusker!!!!!
:vann i munnen:

Jeg elsker simpelthen rips i alle former, og hadde blitt henrykt om jeg fikk det servert til dessert. :nikker:


#62

Syrinx sa for siden:

Eneste desserten som er mer nedtur enn rips er trollkrem.


#63

Nextlife sa for siden:

Skål av sjokolade :)

Du kan kjøpe ferdig på velassorterte dagligvareforretninger, eller lage selv.
Lage selv:bakekos.blogspot.com/2010/08/hvitsjokolade-mousse-med-hint-av.html

eller pensle sjokolade utenpå en skål du har snudd opp ned og dekket med plastfolie med litt olje på. Pensle, sett i kjøleskap, pensle mer osv til du har den tykkelsen du ønsker.



#65

Nelly Nickers sa for siden:

Ha ha! Jeg ELSKER trollkrem. Fargen er jo til å få dånedimpen av! :hjerteøyne:
Men er selvsagt for lat til å fly skauen rundt etter tyttebær (bare at i år har jeg funnet et felt med masse tyttebærlyng, så kanskje jeg blir fus til å pelle dem når tida er inne), så jeg har ikke spist det på ca. 20 år, altså da jeg bodde hjemme og fikk det i barndomsheimen.

I dag har jeg vært for lat til å plukke rips også, selv om jeg har skrekkelig lyst på akkurat nå. Hell i uhell, for jeg prøver å holde litt igjen på kaloriene (som det jo er noen av i vaniljesausen).


#66

Hyacinth sa for siden:

Ikke simpelt og fattigslig, men jeg synes det er litt i sureste laget, selv med sukker og saus og krem og greier. Men det er ikke noe galt i å servere det av den grunn!

Jeg har oppskrift på en kjempegod rips-iskake. Den er også veldig enkel. Har den ikke her, så du må evt minne meg på det.


#67

Chanett sa for siden:

Så mye er det da ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.