Altså, av en eller annen grunn er det en enormt diger peppermynteplante i urtekassa mi. Den har nå vokst seg over alle støvleskaft, og selv om den forsåvidt er flott å se på og lukter godt bør man jo bruke den til noe?
Jeg er helt dønn tom for ideer selv, så hvis noen har en oppskrift eller to å dele blir jeg glad.
Couscoussalat! Kok opp vann i vannkoker og hell over couscous eller bulgur sammen med litt olivenolje, presset sitron, salt og pepper. Hell litt olivenolje, presset sitron, salt og pepper i en bolle, bland inn tomatterninger, hakket rødløk (eller vårløk), rikelige mengder hakket bladpersille og rikelige mengder hakket mynte. Bland inn couscous. Ferdig! Server som tilbehør til kjøtt eller fisk, gjerne sammen med raita eller tzatziki (med mer mynte) eller hummus. Eller spis som selvstendig rett, gjerne tilsatt kikerter, fetaost og andre grønnsaker, samt tzatziki eller hummus.
Hell sukkeret i en bolle og knus mynten hardt ned i sukkeret, gjerne med en morter, hell på rom og la dette stå ca 1 time, rør godt så sukkeret løser seg opp og sil av bladene.
Hell på ren flaske og tilsett litt grønn matfarge. Oppbevares i kjøleskap og drikkes med masser av is.
Jeg bruker mynte i så mangt; jeg strør det på toppen av hummus, blander i tzatziki, og så er det uslåelig i grønnsakslasagne. :) Og i tabbouleh er også mynte selvskrevet.